Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2518
View
109
Reply

[ILMU MUDAH]: KENAPA WANITA LEBIH TERTARIK KEPADA LELAKI TINGGI

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-6-2020 04:56 AM | Show all posts |Read mode
Tidak lah suatu ilmu yang baru bahawa wanita lebih tertarik kepada lelaki yang lebih tinggi dari mereka. Bukan itu sahaja, wanita juga menyukai lelaki yang lebih tinggi di antara lelaki2 yang cuba menggoda mereka. Juga, lelaki2 didapati dari kajian, lebih cemburu kepada lelaki lain yang tinggi dari dirinya. Ada science di belakang fakta ini.
Beberapa kajian science telah membuktikan ini dan ini boleh dilihat dari 2 contoh research publications dibawah. Kemungkinan ini adalah dari sudut evolusi, dimana wanita lebih tertarik kepada lelaki yang lebih dominant, dan salah satu dari karakter yang membuktikan dominance ialah ketinggian. Lain2 factor termasuklah masculine facial features, muscles yang besar. Kesemua ini adalah demi untuk perlindungan yang wanita2 tadi rasa mereka akan dapati dari lelaki2 dengan karakter tadi.

Lelaki tinggi juga lebih confident, dan didapati lebih berjaya; didapati dalam suatu research, CEOs companies besar didunia ini hampir semuanya adalah lelaki2 yang tinggi. Wanita2 juga suka pada lelaki yang pandai berjenaka, gentlemanly dan manly.

Malah, ada suatu pendapat kontroversi dari seorang psychologist (lihat youtube) bahawa wanita tidak menyukai lelaki yang ''harmless''. Mungkinkah ini yang membawa kepada sesetengah wanita menyukai imej bad-boys?

Sebagai seorang lelaki kurus setinggi hanya 5' 5'', berkacamata sejak awal sekolah, tanpa skill memanjat, berenang, berjenaka atau bersukan, saya terkeluar dengan cepat dari ciri2 ini dan tidak perlu lagi risau untuk bertanding.


https://www.ingentaconnect.com/content/sbp/sbp/1996/00000024/00000002/art00005
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0191886913000020
https://www.youtube.com/watch?v=MQdmYYOwK9M



Tall Handsome Man 1.jpg
Tall Handsome Man 2.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-6-2020 05:19 AM | Show all posts
Tom Cruise pendek
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tertarik,ye mungkin...tapi kalau tak sebulu susah jugak
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Second article:
women are most satisfied when their partner was 21cm taller, whereas men are most satisfied when they were 8cm taller than their partner
Iols buat assumption, pompan pendek suka jejanz tinggi, tapi jejanz tinggi suka pompan tinggi, jejanz pendek suka pompan pendek. And the twain shall never meet...

Tak rasa ada ramai jejanz tinggi kat mesia. Dan rasanya pompan tak memilih sgt rupa.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Macamana kalau lelaki tinggi yang selalu suka kita
Mesti Dr ipes dah agak kan soalan sebegini dari Kim K
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
I dont like bad boys... skema or nerd is fine yang penting bersukan, workout utk kesihatan.... orang skema or nerd is more succesful in life..

Bad boy ada apa? They cant even afford my slippers..

Tinggi is just a bonus.. my ex is just 168 cm, but my husband now is 181 cm.. both athletic sbb bg i org gemuk ni pemalas...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 26-6-2020 05:19 AM
Tom Cruise pendek

Betul..mcm potong skit kalau ad scene yg ada penampakan beliau pendek drp aktor lain huhu..done setuju dgn cik seri
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 26-6-2020 08:24 AM
Second article:
women are most satisfied when their partner was 21cm taller, whereas men are most s ...

aha... i think for women if the partner is taller, making them feel more feminine. Nevertheless for men, they care less about the height.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin itu sebab drama filem korea heronya melayut belaka
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 01:43 PM | Show all posts
betul kot. aku mcm tak kenan laki rendah dr aku..
rasa mcm tak "protective"
keturunan aku semua lelaki tinggi, so nmpk yg rendah mcm ganjil..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2020 02:19 PM | Show all posts

pendek2 dia pun, 5' 8'' jugak dan broad-shouldered.
pandai buat jokes pulak (some friends pernah jumpa dia)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2020 02:21 PM | Show all posts
fishcracker replied at 26-6-2020 08:05 AM
Tertarik,ye mungkin...tapi kalau tak sebulu susah jugak

survey menunjukkan, wanita yang lebih takut kepada crimes menunjukkan minat yang lebih banyak kepada lelaki2 tinggi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2020 02:28 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 26-6-2020 08:24 AM
Second article:
women are most satisfied when their partner was 21cm taller, whereas men are most s ...

malay men sekarang sudah tinggi; mostly lebih dari average kita
average lelaki melayu 5' 7'' ini adalah kerana dicampur dengan lelaki2 macam saya , juga pakcik2 zaman dulu yang renek2 semua. tetapi untuk check populasi, kenalah ambil semua. anak sulung saya 5' 10'' cukup2 dan masculine, tidak macam saya feminine features
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2020 02:29 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 26-6-2020 08:24 AM
Second article:
women are most satisfied when their partner was 21cm taller, whereas men are most s ...

ha ha, kalau behaviour ok, ambil sahaja lah kim.
awak pun tinggi kan, maka, sesuai lah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2020 02:35 PM | Show all posts
green~tea replied at 26-6-2020 08:59 AM
I dont like bad boys... skema or nerd is fine yang penting bersukan, workout utk kesihatan.... orang ...

you yourself are tall, and taller than me by 1.5 iinch at least, so 181cm is more for you.
pasal bad-boys, there's something about this; research and surveys have shown that many convicts incarcerated in jails and on murder charges or even on death rows, have many more fans and received more correspondence than others; just mere accountant yang pakai specks rambut belah tepi dan masuk jail kerana tax fraud tu, sure tak ada yang kejar
and men like those bila masuk court room boleh nampak tarikan testosterone dari mereka

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3557688/Women-really-love-bad-boys-Females-likely-lust-people-criminal-records-males-study-finds.html

https://www.telegraph.co.uk/women/womens-life/10665003/Murderous-love-Why-are-so-many-women-aroused-by-serial-killers.html

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2020 02:39 PM | Show all posts
MissyMolly replied at 26-6-2020 09:03 AM
Betul..mcm potong skit kalau ad scene yg ada penampakan beliau pendek drp aktor lain huhu..done se ...

tapi dia compensated dengan good looks dan more importantly very well-honed penampilan dan public projection yang elok; he really is a nice guy also. dia 5' 7'' or more likely 5' 8'' rasanya dan kira tidak lah terlalu pendek, cuma bila dibanding dengan Hollywood stars, memang lah.. sebab mereka adalah 5' 10'' averagenya, dan ini adalah tinggi. 2 inci is alot of hieghts; that is a good 5.1cm of space
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2020 02:41 PM | Show all posts
adila39 replied at 26-6-2020 09:05 AM
aha... i think for women if the partner is taller, making them feel more feminine. Nevertheless fo ...

dekat usrah dulu2 masa student, ada seorang student masih single dan sama tinggi dengan i and they matched her with me; i dengan segera tangkap nya dan tidak lagi perlu compete dengan sesapa hingga kini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2020 02:42 PM | Show all posts
Catpaw replied at 26-6-2020 10:37 AM
Mungkin itu sebab drama filem korea heronya melayut belaka

koreans sekarang tinggi2 sikit la dari average bapa2 mereka.

di Japan, dulu2 ada suatu phenomenon after world war 2 kerana generasi bari mereka mula makan makanan americans dan bukan sahaja ikan.. generasi baru itu (dan selepasnya, rata2 nya tinggi hampir selaras denagn tinggi orang Amareka tau)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2020 02:44 PM | Show all posts
awanysss replied at 26-6-2020 01:43 PM
betul kot. aku mcm tak kenan laki rendah dr aku..
rasa mcm tak "protective"
keturunan aku semua le ...

iya, malah yang tinggi nak sama dengan wanita itu pun, wanita itu akan memilih lelaki yang lebih tinggi dari leaki pertama tadi. saya tidak tahu sejauh mana looks atau personality boleh membantu lelaki rendah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 02:47 PM | Show all posts
ipes2 replied at 26-6-2020 02:35 PM
you yourself are tall, and taller than me by 1.5 iinch at least, so 181cm is more for you.
pasal  ...

eh u taller than me.. im just 161 cm... u slightly taller... ahahha... u should meet my husband.. he's  like a walking library.. tanya buku apa and he can summarizes it for me... so good.. senang i nak tapis buku apa perlu baca... have u installed good reads? apps tu best
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list