Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
48798
View
445
Reply

Engku Emran-Laudyia Cinta Bella Akhirnya Sah Bercerai Setelah 2 Tahun Bernikah

  [Copy link]

Author: lolipopbiru       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-6-2020 08:23 AM | Show all posts |Read mode
Edited by lolipopbiru at 1-7-2020 11:58 AM

KENYATAAN BELLA


  




Jakarta, Insertlive - Laudya Cynthia Bella akhirnya menjawab semua pertanyaan terkait gonjang-ganjing rumah tangganya. Bella mengaku memang telah berpisah dengan sang suami, Engku Emran.
Wanita berusia 32 tahun itu berujar bercerai dari Engku dengan cara baik-baik. Keputusan untuk berpisah itu pun sudah menjadi kesepakatan bersama antara Bella dan Engku.
"Terkait pemberitaan saat ini tentang rumah tangga saya, saya ingin menjelaskan bahwa kami berdua sudah sama-sama sepakat untuk berpisah secara baik-baik," kata Bella kepada Insertlive, Selasa (30/6).

"Sudah berbagai upaya yang kami lakukan, dan ini adalah takdir Allah SWT, rumah tangga kami hanya sampai di sini, dan udah segala proses kami juga lalui, dan saat ini semuanya sudah selesai," lanjut Bella.
Pernikahan Bella dengan Engku sudah berjalan sekitar 2 tahun lamanya. Ada banyak kenangan dan pelajaran yang didapat Bella dari perjalanan cinta dengan Engku.
"2 tahun beliau menjadi suami saya, banyak sekali kebaikan, hikmah dan pembelajaran yang saya dapat, insyaallah hikmah, pembelajaran, semua yang saya dapat ini, bisa saya jadikan bekal, bisa saya simpan, untuk saya menjadi wanita yang insyaallah bisa jauh lebih baik lagi, amin," ungkap Bella.


  

  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-6-2020 08:29 AM | Show all posts
engku emran ni yg sumting ni...hmm...sian laudya...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 08:34 AM | Show all posts
hmmm..semoga baik2 jer utk laudya. iols dah lah suka sheols, lembut jer suara. muka pun soft jer.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
..mngkn lah laki ni yg sheshuatuuuu.... xyahlah kawin lepas ni kalau akan menjandakan org
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
mcm ni pun leh masuk bod gosip???
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah menduda, xpayah la pompuan2 nak menggatal dgn dia ni
Mcm ada yg kena je dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 08:38 AM | Show all posts
Perlu ke jadi thread? Membawang terus jelah dalam benang sedia ada. Astaga commonsense mana dik?
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Mudahan la bukan sebab sorang nak duduk d indon, sorang nak duduk m'sia.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
I more kesian lcb.  Emran ni ego ker haper.. Main basikal.. Dok upload khutbah..dgr khutbah pasal rumahtangga tak?  Semoga yg baik baik ajer utk lcb.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
So mmg sahih dorg dh cerai ke? Dua hari lps tgk gosip hiburan indonesia kat YT xsilap mcm dh cerai.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:05 AM | Show all posts
kalau betul, kesian nye LCB..dia nampak bersungguh time kawin haritu..siap bersyukur bagai dapat laki and anak terus..siap shooting video lepas kawin gitu..kat indo... something wrong dgn E sbb ni bukan pertama kali kot...hurmm
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
kesian LCB..elok2 jd A lister actress kat indon, lps kawen je dgn EE trus jd mcm bibik indon yg kene jaga anak EE dan dressing LCB pun berryyy d bibiks
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:07 AM | Show all posts
kawan LCB si whulan artis tu okay je kawin org mlysia..laki org biase la bukan artis...duduk sini da beranak....happy tgk family tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:13 AM | Show all posts
Sedih nya. Harap harap tak betul lah kisah ni. Moga EA pujuk lah LCB mcm kau beriya pujuk Erra dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
jaja8 replied at 26-6-2020 09:05 AM
kalau betul, kesian nye LCB..dia nampak bersungguh time kawin haritu..siap bersyukur bagai dapat lak ...

Last marriage tu bukan sebab wife buat hal ke?
Ni soalan  jujur.
Kalau dah bercerai, x apa la. Moga yg terbaik buat semu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:19 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 26-6-2020 09:16 AM
Last marriage tu bukan sebab wife buat hal ke?
Ni soalan  jujur.
Kalau dah bercerai, x apa la. ...

xtau la pulak cerite nye...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:21 AM | Show all posts
Wife dia @ ex dia dh aman2 dok Indon sana.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:24 AM | Show all posts
spe nak kalau lelaki yg tak amek thu pasal isteri
sejenis..kau boleh berdikari kan..kau buat la sendiri or tak payah la bende2 ni semua
malas nak teman isteri g mne2

soal duit tu blakang kre..cbe tgok aidi laki si fasha..
even fasha tu lebih ada duit dari si aidil..tapi bahagia je hidup fasha
sebb si aidil suami yg care dan romantik
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
anggeriklatifah replied at 26-6-2020 09:24 AM
spe nak kalau lelaki yg tak amek thu pasal isteri
sejenis..kau boleh berdikari kan..kau buat la sen ...

Gitu ke orangnya si Kuem ni..
Ego melangit la kalau mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2020 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
EE sejak ngan EF dulu mmg loser. Jap lg dah cerai mulalah meroyan gila talak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list