Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7574
View
247
Reply

[Tempatan] SESI SEKOLAH dibuka 15/7 dan 22 /7 [Cuti sejak 18 Mac hingga 15 Jul = 120 hari cuti]

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-7-2020 02:09 PM | Show all posts |Read mode
Edited by FanTasyCreaTioN at 2-7-2020 06:15 AM




Eb075MzUMAAaXvz.jpg

Radzi Jidin dijangka umum buka sekolah petang ini
Astro Awani | Diterbitkan pada Julai 01, 2020 13:41 +08

KUALA LUMPUR: Menteri Kanan (Pendidikan) Dr Radzi Jidin dijadualkan membuat pengumuman tentang tarikh pembukaan sesi persekolahan dalam satu sidang media khas pukul 4 petang ini.

Sidang media mengumumkan pembukaan sesi persekolahan semua peringkat itu itu akan disiarkan secara langsung di saluran Astro AWANI, RTM, Bernama TV dan TV3.
Sesi persekolahan bagi pelajar tingkatan 5 dan 6 telah mula dibuka pada 24 Jun yang lalu bagi mereka yang terlibat dengan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil Vokasional Malaysia (SVM), Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM).

Sesi persekolahan yang dibuka semula pada 24 Jun lalu melibatkan 500,444 pelajar di 2,500 buah sekolah seluruh negara.
Sementara itu, tadika mula beroperasi hari ini selepas lebih tiga bulan ditutup bermula 18 Mac lalu.

Sekolah di seluruh negara ditutup ekoran arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dikuatkuasakan bagi memutuskan rataian COVID-19.



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-7-2020 02:12 PM | Show all posts
TT..u misleading...tajuk should be

"4 petang ini pengumuman pasal sekolah dibuka"
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2020 02:14 PM | Show all posts
Radzi Jidin dijangka umum buka sekolah petang ini
Astro Awani | Diterbitkan pada Julai 01, 2020 13:41 +08

KUALA LUMPUR: Menteri Kanan (Pendidikan) Dr Radzi Jidin dijadualkan membuat pengumuman tentang tarikh pembukaan sesi persekolahan dalam satu sidang media khas pukul 4 petang ini.

Sidang media mengumumkan pembukaan sesi persekolahan semua peringkat itu itu akan disiarkan secara langsung di saluran Astro AWANI, RTM, Bernama TV dan TV3.
Sesi persekolahan bagi pelajar tingkatan 5 dan 6 telah mula dibuka pada 24 Jun yang lalu bagi mereka yang terlibat dengan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil Vokasional Malaysia (SVM), Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM).

Sesi persekolahan yang dibuka semula pada 24 Jun lalu melibatkan 500,444 pelajar di 2,500 buah sekolah seluruh negara.
Sementara itu, tadika mula beroperasi hari ini selepas lebih tiga bulan ditutup bermula 18 Mac lalu.

Sekolah di seluruh negara ditutup ekoran arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dikuatkuasakan bagi memutuskan rataian COVID-19.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 02:16 PM | Show all posts
Confuse dah... kalau mcm tu xpayah laa g ambik brg2 anak kat asrama spt arahan sebelum ni kalau dah nak kena bukak sekolah... Sabar menunggu kata putus hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 02:17 PM | Show all posts
skrg ni byk betul keje skola anak2 aku tertggl....harap2 weken ni dpt catch up balik...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2020 02:42 PM | Show all posts
lurve82 replied at 1-7-2020 02:17 PM
skrg ni byk betul keje skola anak2 aku tertggl....harap2 weken ni dpt catch up balik...

jgn tunggu weekend
malam ni habiskan

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 02:50 PM | Show all posts
berita gembira buat ibu bapa

baru tahu peel anak memasing
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 02:55 PM | Show all posts
R2D2 replied at 1-7-2020 02:42 PM
jgn tunggu weekend
malam ni habiskan

xlarat wei bila dah 100% bekerja kat ofis ni kalau weekdays...smpi umah pun dah senja..mana nak masak apa bagai...dgn penat lg...pukul 9 lepas isyak terus tertdo kepenatan..dgn anak2 pun aku paksa tdo awal.....aku ni PJJ dgn laki aku..sblm org tny mana laki aku...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 02:55 PM | Show all posts
Eloklah dibuka semula nak tunggu sampai ada vaksin sampai bila tahun bila pun tak tahu lagi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2020 02:59 PM | Show all posts
parents tarik nafas lega sekolah dibuka
OK ka jaga anak-anak selama 3 bulan 24x7?

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 02:59 PM | Show all posts
harap2 anak aku masih muat baju sekolah
klu tak jenuh plk kena mencari baju sekolah

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 03:04 PM | Show all posts
IPTA/IPTS kena balik  kuliah dlm kelas room sudah...???
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 03:07 PM | Show all posts
Semoga sekolah dapat dibuka seperti biasa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2020 03:09 PM | Show all posts
Kelas sekolah menengah, darjah 5 dan 6 bermula 15 Julai?
1 July 2020

PETALING JAYA C Kementerian Pendidikan bercadang memulakan kelas semua tingkatan sekolah menengah serta darjah lima dan enam sekolah rendah pada 15 Julai ini.

Sinchew Daily melaporkan, kelas untuk darjah satu hingga darjah empat sekolah rendah pula dijangka disambung semula seminggu atau dua minggu selepas kelas darjah lima dan enam dimulakan.

Sumber berkata, rancangan pembukaan semula sekolah itu akan diumumkan dalam masa terdekat jika tidak berlaku perubahan yang mengejut.

Menurut sumber, pihak sekolah dan para pelajar perlu mematuhi prosedur operasi standard yang ditetapkan untuk memastikan penjarakan sosial di sekolah.

Mengenai jumlah murid dalam kelas, sumber berkata, bagi sekolah yang mempunyai kelas yang mencukupi dan murid yang tidak ramai, semua pelajar boleh menghadiri kelas seperti biasa.

Untuk sekolah satu sesi yang mempunyai pelajar yang ramai pula, sesi pagi dan sesi petang harus diwujudkan untuk memastikan penjarakan sosial.

Difahamkan , satu garis panduan yang ditambah baik berdasarkan Garis Panduan Pengurusan Pembukaan Semula Sekolah bertarikh 4 Jun akan dikeluarkan selepas ini.

Kementerian Pendidikan sebelum ini membenarkan calon peperiksaan tingkatan lima dan enam untuk kembali ke sekolah pada 24 Jun lalu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 1-7-2020 03:04 PM
IPTA/IPTS kena balik  kuliah dlm kelas room sudah...???

So far makcik aku kata x ada perubahan lagi.. Jadi masih mengajar secara online.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 03:22 PM | Show all posts
aku lg suka anak aku duk kt umah..tahun depan je laa skolah..jenuh laa nak duk transit..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 03:41 PM | Show all posts
R2D2 replied at 1-7-2020 02:59 PM
parents tarik nafas lega sekolah dibuka
OK ka jaga anak-anak selama 3 bulan 24x7?

OK je, takde la susah mana. dah anak sendiri..  pagi make sure diorang bt keje sekolah, sambil kena tutor pasal cikgu sekolah pemalas tak reti nak bt proses pembelajaran, dan hanya kongsi youtube link subjek then kasi keje sekolah. tapi kat wa status dok promote brng susu neelofa la, PS shopper product sekian-sekian la.. wow.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
yeayyy
ngantuk.. lesu bila dtg skolah tp tak ngajar
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 03:50 PM | Show all posts
tajuk
aku ingatkan sekolah buka pukul 4 petang
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan pasal isu xnak jaga anak..xnak ajar anak..tapi faham x konsep belajar kena di tempat Nye..
Belajar kena Ada yg pakar utk mengajar..ibu bapa Kat rumah bole Bantu kefahaman Dan mengtopup ape yg perlu..
Jgn la nak bash ibu bapa sebb yg mengbash tu ntah ber'anak' ke Tak..
Isu anak duduk dirumah hampir 2 bulan tanpa menerima ilmu dari yang sepattnye tidak Adil bg anak itu sendiri..
Ibu bapa sendiri dah Ada yg Mula bekerja Mana nk catch up kerja sekolah anak,nak layan anak buat kerja sekolah Kan ke x Adil tu
Dengan Ada Nye SOP sepattnye,rasanye anak anak pun da faham ape itu bahaya diluar..
Kena Adil la dgn murid,guru Dan parents
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list