Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
5676
View
69
Reply

Datuk Boy Iman belon diisytihar muflis

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-7-2020 05:13 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 1-7-2020 05:13 PM

Boy Iman diisytihar muflis


PELAKON yang juga ahli perniagaan, Datuk Boy Iman, 40, diisytihar muflis oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, berkuat kuasa hari ini.

Pengisytiharan muflis itu diputuskan mahkamah berikutan kegagalan Boy Iman atau nama sebenarnya Noruliman A Rahman selaku penghutang penghakiman melunaskan tuntunan lebih RM60,000 dibuat seorang individu pada pertengahan tahun lalu.

Peguam, Hizri Hasshan yang mewakili pemiutang penghakiman selaku pihak yang memfailkan tuntutan memaklumkan bahawa Boy Iman menerusi syarikatnya, DBI Technology Sdh Bhd ada melancarkan program pembinaan rumah mampu milik dikenali DBI Homes sekitar 2017 lalu.

"Anak guam kami menyertai program itu untuk pembinaan rumah jenis Ilham dengan kos sebanyak RM50,000. Malah, pembayaran penuh dibuat anak guam.

"Pembinaan rumah itu sepatutnya siap dalam tempoh enam bulan, namun projek akhirnya tidak menjadi dan pemiutang penghakiman yang menyedari sudah ditipu mahu membatalkan kontrak dan meminta Boy Iman membuat pemulangan wangnya semula.

"Namun, pihak Boy Iman terus mendiamkan diri dan anak guam kami mengambil tindakan undang-undang untuk menuntut haknya serta pembelaan ke atas diri sendiri kerana menjadi mangsa 'scam'," katanya.

Menurut Hizri, tuntutan kes yang berlangsung dari 2019 itu akhirnya dapat diselesaikan hari ini apabila mahkamah memutuskan Boy Iman diisytihar muflis.

Katanya, prosiding guaman sivil sudah dilakukan dalam tempoh itu dan pihak Boy Iman gagal membuat pembelaan diri terhadap tuntutan dibuat.
Sehubungan itu, prosiding kebankrapan difailkan terhadap Boy Iman.

Hizri turut mengingatkan orang ramai supaya berhati-hati dalam sebarang keputusan mahu dibuat membabitkan kewangan supaya tidak menjadi mangsa penipuan pihak tidak bertanggungjawab.


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 1-7-2020 05:14 PM | Show all posts
Ini sebab dipanggil belon..


Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 05:16 PM | Show all posts
sikit pun tak kesian
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 05:20 PM | Show all posts
Okay...keluarkan biola dan bacaan talkin...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahahhaaa.. ini kisah lucu.. belon2
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 05:22 PM | Show all posts
die sendiri pun dah mcm belon cucuk sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 05:22 PM | Show all posts
apa khabar makcik langkawi tu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah!
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
DBI - Dah Bankrap boyIman? Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 05:40 PM | Show all posts
adan uker je lah

kesian kat orang2 yg dah bagi duit ke dia
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka kau boi (dibaca sekuat-kuatnya)
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian. Nak meniaga, upah semua kena bayar cash or paypal. Bayar sewa semua tunai
Akaun bank kena tutup
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 1-7-2020 05:14 PM
Ini sebab dipanggil belon..

Memang tk dpt lupa laaa yg ni bedekah kahkah
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo dah istihar muflis, telepas la dia dari bayo utang2 org yg dia spedo tuh semua
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai senangnya lari dari hutang. Isytihar muflis aje
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita partyyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang. Yang kena tipu tu dapat balik tak duitnya? Ke tak? Sebab dah muflis camna nak bayar.. Ke boleh dapat?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 07:03 PM | Show all posts
KIM.K replied at 1-7-2020 05:45 PM
Kesian. Nak meniaga, upah semua kena bayar cash or paypal. Bayar sewa semua tunai
Akaun bank kena t ...

dan segala harta dunia atas nama dia akan dirampas lalu dilelong hatta sehelai underware dia pun utk dibayar kepada yg menuntut
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 07:11 PM | Show all posts
padan muka ko boy sbb aniaya org2 tua...bini pon dh lari, berkali2 ganda padan muka ko
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
hahahahahahaahahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list