Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7330
View
80
Reply

Bertudungnya Cik Manggis

[Copy link]

Author: nazzse    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-7-2020 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by nazzse at 1-7-2020 02:22 PM

REAKSI terkedu suami, Syazmin Firdaus Aminuddin menjadi kenangan indah buat pelakon yang juga anggota kumpulan trio De Fam, Cik Manggis yang kini bertudung.

Cik Manggis, 30, atau nama sebenarnya Nurshazwani Shamsuddin berkata, dia mula bertudung Ahad lalu dan suami yang melihat memberitahu itu saat paling menggembirakan dalam hidupnya.

"Suami saya hanya terkedu sebaik melihatnya. Tetapi, dia tidaklah terkejut sangat kerana gembira dengan penghijrahan yang saya lakukan.

"Walaupun kini bertudung, saya tetap meneruskan kerjaya nyanyian bersama De Fam. Penghijrahan ini satu kebaikan," katanya.

Cik Manggis yang mendirikan rumah tangga dengan Syazmin Firdaus pada Oktober 2014 berkata, dia juga selesa tidak terlalu menghebahkan cerita penghijrahannya itu.

"Saya memilih tampil bertudung sekarang di atas kerelaan diri sendiri dan bukan untuk tarik perhatian umum. Apa yang menyebabkan saya bertudung biarlah ia jadi rahsia. Tidak perlulah dikongsikan kepada umum," katanya.

Menurut Cik Manggis, dalam proses kehidupan seseorang pasti akan berusaha memperbaiki kekurangan diri. Begitulah juga dengan situasi dirinya.

Cik Manggis bergerak aktif dalam kerjaya nyanyian bersama De Fam sejak 2015, bersama dua rakannya iaitu Azira Shafinaz dan Sophia Liana.

Bersama De Fam, kumpulan ini popular dengan lagu seperti #Supergirls, With You, Bila Ada Kamu dan terbaharu, Panas.
Screenshot_20200701_222148.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 1-7-2020 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 1-7-2020 02:22 PM

Mod @friedfishsoup mintak tolong move ke gosip tempatan. Salah masuk benang
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
I hope nanti dia menari tak Ada orang pertikaikan Pakai tudung pun menari terkinja2. Ye lah tak Kan lah dia nak berzapin je nyanyi lagu defam.

Adakah ini bayangan defam Akan makin slooooww Dari sedia Ada?

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tiga hari berhijab.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2020 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 1-7-2020 02:20 PM
Mod @friedfishsoup mintak tolong move ke gosip tempatan. Salah masuk benang

Thank you mod @friedfishsoup
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Manggis yang manis

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa cik Manggis..knp bukan cik pisang..cik moktan..cik ciku...eeehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 10:51 PM | Show all posts
adakah beliau akan tetap menari mcm dulu lg
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelom ni pon sheols bukan pakai baju sendat padat.so bila dia menari nanti pakai tudung, iols rasa takda beza sangat pon
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Aww manisnya
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Manggis ni kurus keding je pun
Body mcm budak2 je, xde npk sexy pun dia dance
Lain la azira tu ha
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah dia rahsiakan sebab nak bertudung ni.
Mujur la tak cerita sejadah melekat kat dahi atau mimpi sejadah terbang jadi tudung
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2020 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Manggis bertudung dh iras lailerrr
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmm dia menari x kena kecam ke?n akan nmpk pelik....btw suka tgk mata dia....lawa n bulat....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 1-7-2020 10:20 PM
Mod @friedfishsoup mintak tolong move ke gosip tempatan. Salah masuk benang

Mabuk ketum ke sis
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Sblom ni diorg dancer..pastu join tune bwh adib..tony nak sambar 3 ketol ni jd cabin crew aa..tp ape klassss kn klau boleh jd artis/pelakon/pnyanyi buat ape nk jd cabin crew khennn..x glemer laaa
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik je dia bertudung. Rasanya tak menari dah kot lepasni, lagipun nama kumpulan de fam tu sekian sendu jah, bubarkan pun takde sape kesah
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 04:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Tiga2 dlm group De Fam ni walau menari terkinja kinja pun takde perangai murahan mcm semua ahli kumpulan Elite....takde pulak dengar gosip selalu bertukar2 jantan,mabuk kat kelab,rampas laki orang
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 05:25 AM From the mobile phone | Show all posts
KelisaOren replied at 2-7-2020 04:37 AM
Tiga2 dlm group De Fam ni walau menari terkinja kinja pun takde perangai murahan mcm semua ahli kump ...

Kannn. Mereka nampak pro je. Nyanyi pon ok.
Aku rasa sebab masing2 memang pro dancer la.  
Aku follow ig studio dance Manggis ni. Suka sangat tengok budak budak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kancilkering at 2-7-2020 07:17 AM

kalu dia teruskan menari apa salah nya...dia. choreographer n dancing instructor kan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list