Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3324
View
40
Reply

[Tempatan] Parashit Makin Menjadi-Jadi

[Copy link]

Author: Kurex    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-7-2020 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
X wujud pun dalam dunia realiti kad ni. Ini ciptaan diorg je..

UNHCR kan selalu rasa above the law...tapi ntah UNHCR pun tatau benda ni...

Pemeriksaan SJR - jika mendapati ada pemandu yang tunjuk lesen memandu seperti ini, lesen tersebut tidak sah. Tidak diperakui sah oleh JPJ.

Kesalahan Sek 108 APJ
Tangkapan Sek 29 AKK

UPDATE

PIHAK Pesuruhjaya Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Pelarian (UNHCR) berkata badan tersebut tidak mengeluarkan lesen memandu dan apa juga lesen yang menggunakan namanya adalah palsu.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh seorang jurucakap UNHCR berkata badan itu hanya mengeluarkan kad pengenalan khas untuk mereka bagi bertujuan mengenal pasti bahawa pemegang adalah seorang pelarian yang memerlukan perlindungan antarabangsa dan tidak boleh dihantar ke negara di mana nyawa atau kebebasan mereka digugat.

Menurut kenyataan itu lagi kad yang dikeluarkan itu tidak memberikan apa-apa hak lain kepada pemegang, termasuk hak untuk memandu kenderaan di dalam negara.

Semalam (Jumaat) pihak Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) berkata sebarang lesen memandu yang dikeluarkan oleh UNHCR adalah tidak sah digunakan untuk memandu kenderaan bermotor di negara ini.

JPJ berkata ini adalah selaras dengan Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sehingga Mac 2020 terdapat seramai 179,520 pelarian dan pemohon suaka yang berdaftar dengan UNHCR di Malaysia.

Nama kena petik
FB_IMG_1593660404052.jpg
FB_IMG_1593660406514.jpg
FB_IMG_1593660408865.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 2-7-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka Bangla, menyaku Myanmar yg dah duduk dekat Burma tu sekian lama.. vuto parashit
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 11:32 AM | Show all posts
setelah kenalpasti, apa tindakan pihak berkuasa?
takkan sembang jek kot mcm penghuni kt rumah aku pasal isu lif
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 11:33 AM | Show all posts
kalu takde yg bersolidariti, berjanji bina sekolah, bina spital utk dorang.
takde la dorang datang berduyun2 tagih janji.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kurex at 2-7-2020 11:41 AM
bangcak replied at 2-7-2020 11:33 AM
kalu takde yg bersolidariti, berjanji bina sekolah, bina spital utk dorang.
takde la dorang datang ...


Maksud kau, yg ni ke????? Ludah kena muka sendiri kan....
DavbLsiVQAU44xj.jpg

Eh... Bukit Malut tu ramai parashit, tu kawasan madey, termasuk jugak tu.. lain kali nak jadi macai biar cerdik, bukan rela jadi bodoh.. ok?
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 2-7-2020 11:39 AM
Maksud kau, yg ni ke????? Ludah kena muka sendiri kan....



Hahahahahaa.. Tersedak aku baca reply ang.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 11:47 AM | Show all posts
Kurex replied at 2-7-2020 11:39 AM
Maksud kau, yg ni ke????? Ludah kena muka sendiri kan....

tak kira sesiapa pon.
i tak menyebelahi mana2 sbb i neutral.
sesiapa pon yg salah tetap salah.
kalu takde org bersolidariti, menyambut kompom takde yg dtg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 2-7-2020 11:47 AM
tak kira sesiapa pon.
i tak menyebelahi mana2 sbb i neutral.
sesiapa pon yg salah tetap salah. ...

Ehhhh tapi bila baca semua komen kau, kau cuma berpihak dap je... Lain kali, sebelum bagi apa2 statement, kaunkena ingat balik apa yg kau dah komen..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Menipu .. I pun kena convert to Malaysia driving lisence .. Kena tahan di roadblock tidak pasti jpj or traffic mereka advise I suruh tukar sebab I pegang Malaysia visa .. Cuma motorcycle lisence mereka tidak issue kan sebab driving licence untuk automatic motorcycle bawah 200cc
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
So unhcr pun dah tau mcm mn kaki penipu diorg ni, masih lg nk jaga?ramai kot rohingya yg bawak moto...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
English atas kad tu pun salah. Bearer may DRIVEN.  Takkan la UN yg keluarkan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 2-7-2020 11:39 AM
Maksud kau, yg ni ke????? Ludah kena muka sendiri kan....



Alamak bertepek2 damacai kena kahak hijau bersalut covid...yuckkk
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 2-7-2020 11:47 AM
tak kira sesiapa pon.
i tak menyebelahi mana2 sbb i neutral.
sesiapa pon yg salah tetap salah. ...

Eh eh @dino betullah bangcak ni neutral...haha
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:26 PM | Show all posts
Kantoi sudah kalau tak kad tu yang mereka megah2kan macam kad kebal
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:38 PM | Show all posts
kad ni la paling banyak fake. sindiket rohingya ni buat sendiri utk geng2 depa.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:39 PM | Show all posts
bangcak replied at 2-7-2020 11:47 AM
tak kira sesiapa pon.
i tak menyebelahi mana2 sbb i neutral.
sesiapa pon yg salah tetap salah. ...

tapi bila tered2 geng DAPig kena kantoi.. tak pula kau berkuntum.

istiqomah kau hanya pada tered2 yg non-DAPig.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:42 PM | Show all posts
underground replied at 2-7-2020 12:38 PM
kad ni la paling banyak fake. sindiket rohingya ni buat sendiri utk geng2 depa.

i cuma terlalu marah pada pengkhianat.
tak kira la pengkhianat tu dari parti mana.
yg salah tetap salah.


Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh terlmbt kurex..dh byk biak..doa jela diorang pupus tiba2
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih sungguh tt dengan isu begini. Alangkah baiknya jika tt bertugas dijabatan yang berkaitan. Semoga tt teruskan usaha sebab mereka sudah keterlaluan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 2-7-2020 11:47 AM
tak kira sesiapa pon.
i tak menyebelahi mana2 sbb i neutral.
sesiapa pon yg salah tetap salah. ...

@bangcak sikit2 claim neutral..jangan pulak claim neuter udah laaa..hahahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list