Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
846
View
18
Reply

[KOREA] [JTBC 2020] ELEGANT FRIENDS/GRACEFUL FRIENDS - Yu Jun Sang, Song Yoon A

[Copy link]

Author: Rahah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-7-2020 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 4-7-2020 10:49 PM

Graceful_Friends-P1.jpg
Profile
Drama: Graceful Friends (English & literal title) / Elegant Friends (literal title)
Revised romanization: Wooahan Chingoodeul
Hangul:  
Director: Song Hyun-Wook
Writer: Park Hyo-Yeon, Kim Kyung-Sun
Network: JTBC
Episodes:
Release Date: July 10, 2020 --
Runtime: Friday & Saturday 22:50
Language: Korean
Country: South Korea
Plot Synopsis by AsianWiki Staff
A group of couples in their 40's live in a new city. One of the couples are Ahn Goong-Cheol (Yu Jun-Sang) and Nam Jung-Hae (Song Yoon-A). They enjoy peaceful and ordinary days, but, a murder takes place. Since then, their peaceful days changes.

Notes
"Graceful Friends" takes over the JTBC's Friday & Saturday 22:50 time slot previously occupied by "The World of the Married."
Due to the COVID-19 outbreak, filming schedule has been delayed. The drama series will air from July, 2020 instead of June, 2020.Cast
Yu Jun-SangSong Yoon-ABae Soo-BinKim Sung-OhJung Suk-Yong
Ahn Goong-CheolNam Jung-HaeJung Jae-HoonJo Hyeong-WooPark Chun-Bok
Kim Won-HaeKim Hye-EunLee In-HyeKim Ji-YoungHan Da-Gam
Cheon Man-SikKang Kyeong-JaYoo Eun-SilJi Myeong-SookBaek Hae-Sook
Lee Tae-Hwan
Joo Kang-San


Credit : Asianwiki
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-7-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang korean target makcik2 bawang yang banyak layan sinetron. Maybe jalan cerita tu lebih matang taklah baru tumbuh bulu macam la surpadora or miss hermanas sangat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka hero heroin ni... walaupun baru sekali je tengok acting diorang... so iols akan layan citer ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 09:07 AM | Show all posts
tengok pada pelakon2 dan jalan cerita ada potensi letup cite ni ..

hebat jtbc skang ni ... this week start .. harap keluar kt netflix ... iols dah tak sabar nak tunggu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde sapa ke dah tgk citer ni? Dah start kan?
Iols mana2 citer yg xde kat netflix/viu iols malas nak tgk kecuali kalau citer tu best sgt2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2020 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 11-7-2020 08:28 PM
shanew3stga1z replied at 9-7-2020 09:07 AM
tengok pada pelakon2 dan jalan cerita ada potensi letup cite ni ..

hebat jtbc skang ni ... this w ...


OT jap... Moon gang tae ke tu uols?

Setakat ni katanya takde lagi kat Netflix... promo pun takde kat the swoon...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2020 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 11-7-2020 06:21 PM
Xde sapa ke dah tgk citer ni? Dah start kan?
Iols mana2 citer yg xde kat netflix/viu iols malas nak ...

Belum tengok lagi uols... petang baru diorang upload... citer ni lambat diorang upload sebab takde kat Netflix/viu agaknya... kena edit sub dulu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2020 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 12-7-2020 03:05 PM

Citer ni rated 19...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2020 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 11-7-2020 08:56 PM
Citer ni rate 19...

Jtbc put the correct rate..bukan mcm 1 drama lagi tu yg ramai org komplen tu...rate utk family drama tapi ada scene yg x sepatutnya...memang jtbc target ahjumma2 kot to boost the rating berdasarkan track record utk drama2 sblm ni...sebab yg rajin tgk tv ni ahjumma2..org2 muda prefer tgk online..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2020 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 11-7-2020 09:11 PM
Jtbc put the correct rate..bukan mcm 1 drama lagi tu yg ramai org komplen tu...rate utk family dra ...

Citer sbs tu ke uols?

Katanya knetz ada komen pasal citer Elegant Friends ni antara citer yang masuk list untuk ditonton... lagipun semua senior actor & actress...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 11-7-2020 09:37 PM
Citer sbs tu ke uols?

Katanya knetz ada komen pasal citer Elegant Friends ni antara citer yang ...

Ye...drama tulah...
Masalahnya drama tu based on webtoon yg memang rated 19+ tapi utk drama dia tukar jadi  15+ tapi content yg sama mcm dlm webtoon..so parents kat sana ramai x puas hati...at least kalau guna rating 19+ bolehlah ambik precaution x bagi anak2 tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2020 08:38 AM | Show all posts
Rahah replied at 11-7-2020 08:10 PM
OT jap... Moon gang tae ke tu uols?

Setakat ni katanya takde lagi kat Netflix... promo  ...

yepppp moon gang taee ... demam dia balik pas tengok IONTBO hahahaha

k back to topic .. dah tengok ep 1 .. kat IQIYI .. hmmm to me oky la sbb dia nak perkenalkan watak2 n nk show kan betapa dorg close together .. cuma , rasa kurang seronok sbb watak heroin nnt mcm akan ada affair .. adeh ... normal ek dlm marriage mst ada org ganggu ..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2020 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 12-7-2020 01:05 AM
Ye...drama tulah...
Masalahnya drama tu based on webtoon yg memang rated 19+ tapi utk drama dia t ...

Yup... memang dari awal citer tu suppose rated 19 kan... nak kejar rating ke apa tak tukar rating citer tu... memang tak sesuai la untuk anak2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2020 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
shanew3stga1z replied at 12-7-2020 08:38 AM
yepppp moon gang taee ... demam dia balik pas tengok IONTBO hahahaha

k back to topic .. dah ten ...

Yeah sekarang demam moon gang tae...

Iols pun dah tengok ep 1... tak semua marriage ada orang ganggu kot... cuma zaman sekarang ni memang kerap dengar pasal curang ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 12-7-2020 03:53 PM

Awal2 ni confuse sikit nama watak... cuma ingat gong chul, jung hae & man sik.. menarik jugak plot citer ni... citer pasal life 5 orang bff termasuk wife diorang...

Awal2 episode dah tunjuk Gong Chul ni jadi murderer... tapi tak taulah tak sengaja atau tak... rasanya laki yang jadi coach golf wife dia...

Urologist tu macam crush kat wife gong chul jugak... entah2 yellow rose tu dia yang hantar...

Tak sangka watak Man Sik tu mati awal...

Banyak persoalan... So iols akan continue tengok citer ni...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
hmmm best ke idok ? iols masih di epi 1 .. shud teruskan or not ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2020 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 1-8-2020 08:05 PM
shanew3stga1z replied at 30-7-2020 12:00 AM
hmmm best ke idok ? iols masih di epi 1 .. shud teruskan or not ?


Iols dah tengok sampai ep 6... pada iols best je... sebab ada crime & mystery... kalau uols minat genre macam ni boleh proceed...

Spoiler sikit... heroin tu bukan skandal dengan anak ikan tu... dia kena ugut...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2020 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 1-8-2020 08:02 PM

Iols benci giler watak anak ikan tu dengan hae sook... anak ikan tu dah kena bunuh so kurang satu watak iols benci...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 1-8-2020 08:00 PM
Iols dah tengok sampai ep 6... pada iols best je... sebab ada crime & mystery... kalau uols mina ...

Oky proceed !
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list