Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1332
View
18
Reply


Rogol Oleh Kekasih Paling Tinggi, Berani Couple Lagi Dik?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-7-2020 11:04 AM | Show all posts |Read mode




"Kekasih di tempat pertama. Apa yang kita lihat pada remaja Melayu hari ini ialah menormalkan hubungan seks!"



Masih lagi berligar kisah rogol yang sangat panas sejak kebelakangan ini. Pelbagai pendapat dan hujah diutarakan banyak pihak hingga bercampur aduk serta tidak dapat dipastikan kesahihannya.


Namun, apabila Polis Diraja Malaysia (PDRM) sendiri mengeluarkan statistik mengenai penjenayah rogol, ianya tidaklah mengejutkan apabila menyedari situasi tersebut adalah realiti masyarakat hari ini.


Sementelah pula, empat dari lima kategori tersebut adalah orang yang dikenali membuatkan wanita tidak berasa selamat di mana-mana pun.


Tetapi, apabila kekasih yang merogol teman wanita sendiri, sebenarnya apa sudah jadi dengan anak muda sekarang?







Kredit foto :Twitter



Kredit foto : New York Times




Budaya 'couple' atau bercinta semakin membarah dalam kalangan anak muda zaman sekarang dan ianya didasarkan dengan alasan mahu berkenalan sebelum mendirikan rumah tangga.



Sedangkan, 'couple' itu sendiri adalah perbuatan kurang baik kerana mendekati maksiat.






Kredit foto : Twitter




Kredit foto : Holidayme



Malah, budaya bercinta ini dipromosikan di media cetak, media elektronik sejak zaman berzaman lagi sehinggalah kewujudan media sosial yang pelbagai, ia menggalakkan lagi anak muda bercouple.





Kredit foto : Twitter



Jadi, apakah yang perlu dilakukan oleh masyarakat saat ini bagi membendung rogol oleh kekasih?






Kredit foto : Blogspot




Jadi, bagaimana? Masing-masing memainkan peranan penting bagi memastikan persekitaran yang lebih kondusif buat kita semua. Adakah perlu kita melancarkan kempen "Say No To Couple?" atau kempen ini hanya akan dibakul sampahkan? - CARI




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-7-2020 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Called it rogol bcoz sex below age je kan.. Else, dia masih berzina suka sama suka.. Aite??

Mmg maksiat berleluasa.. Xhlg dara jaga kesucian dorg kata rugi.. Tp xsedar meaningless sex tu lg rugi.. Termengandung double rugi.. Terbunuh babi mcm baru2 ni lagi tiga kali rugi

Gelap terus masa depan.. Huhuu..Ape nak jadi ntahla bdk2 skrg.. Tik tok je reti.. Otak udang. Hmm
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku yg membirah dekat sini pun tetap menjaga tatasusila dan kehormatan diri yg suci bak kain sutera putih bagaikan mutiara bercahaya ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:42 AM | Show all posts
Rogol Oleh Kekasih Paling Tinggi


Ayat apa ni reputs oi?!
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:49 AM | Show all posts
couple meaning

1.        two people who are married or otherwise closely associated romantically or sexually.
2.        mate or have sexual intercourse.
"as middle-class youth grew more tolerant of sex, they started to couple more often"


Kalau dah memang apa couple .. apa plak kena raped? atau dipaksa? Kan dah dari awal memang couple?
Atau sepatutnya tiada cinta sebelum nikah?
Knowing budak2 malaysian bcinta je pun sebut kitorang couple
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:59 AM | Show all posts
Paling penting jangan mendekati zina. Didik masyarakat tentang permasalahan isu rogol ini.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 11:59 AM | Show all posts
Taksalah bercinta..perasaan bukan boleh ditahan.
Jaga diri cukup..
Back to topicartikel & kempen ni tolong salurkan maksud & matlamat yg betul
yg komen pun kemain HARAM sana sini.
entah ko pun bcinta time muda..tak ngaku
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti dah clash baru report.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 01:14 PM | Show all posts
Selalu pelaku adalah orang yang mangsa kenal itu lebih tepat lagi
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Jaga diri sendiri sudah.. Pandai2 la ko dik. Dh termengandung kang bru tau langit tinggi ke X.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 02:28 PM | Show all posts
yg kata kena rogol dgn kekasih tu pun mostly menipu..
selalu jantan2 yg kena tangkap tu muka herlok2 tp laki org..
so ppuan yg desperate murah nak mampus ni, layan pastu perangkap laki tu..
mcm cerita india/hindustan section 375 tu..
real case masa aku intern dulu..berlambak..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 02:35 PM | Show all posts
hazabbb....minta dijauhkan
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 04:30 PM | Show all posts
cas rogol

pd hal suka sama suka
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak muda zmn skrg byk sgt terpengaruh dgn budaya barat. Kesedaran agama mgkn kurang. Nk berkwn x salah tp kena pandai jaga diri. The girls kena syg diri tu lebih, hargai diri tu lebih dulu, bkn senang2 bg for whatever reason, kt guys.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
mungkin...mungkin saja...drng dh malas nak berjual pantun...so...drng main terkam jer...era smartphone ni....
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2020 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
epuepy replied at 7-7-2020 02:12 PM
Jaga diri sendiri sudah.. Pandai2 la ko dik. Dh termengandung kang bru tau langit tinggi ke X.

bukan termengandung....TERlanjur...la.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 7-7-2020 02:28 PM
yg kata kena rogol dgn kekasih tu pun mostly menipu..
selalu jantan2 yg kena tangkap tu muka herlok ...

Haha padan muka cash gitew.. i sokong 100%
Dah ada bini n anak2 gatal btg.. lepas tu ingat nak geli2 je xnak responsible.. padan muka..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 08:15 PM | Show all posts
Ada jugak ramai couple, tapi tak beromen. So, ada lah laki2 yg paksa gf untuk main. tu kira rogol la tu. tak semestinya bawah umur, tp kebanyakan memang bawah 16. siapa harus dipersalahkan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2020 09:18 PM | Show all posts
Normabaru replied at 7-7-2020 11:36 AM
Called it rogol bcoz sex below age je kan.. Else, dia masih berzina suka sama suka.. Aite??

Mmg  ...

yep
i sgt setuju ttg meaningless sex tu
walau dgn suami sendiri is not acceptable wahai wanita2 sekalian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list