Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
3488
View
69
Reply

[Tempatan] Pakej pelamin RM3,900. Expectations vs reality

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-7-2020 04:07 PM | Show all posts |Read mode
Malaysian bride in public online spat with prop maker after RM3,900 wedding decor falls short of promise
Tan Mei Zi 2 hrs ago
3 minutes



PETALING JAYA, July 9 A Malaysian newlywed called out a bridal boutique online after failing to resolve a months-long dispute over the quality of services she was provided.

The bride, known as Siti Zulaikha on Twitter, shared photos of the wedding decorations she was promised on Instagram and the actual result on her big day back in February.

Siti Zulaikha ended up getting a different couch, flowers, and backdrop decorations that left the ceiling exposed compared to the original design she had asked for.

Expectations versus reality, she wrote in a post that has been retweeted more than 2,200 times so far.


The newlywed also claimed that the bridal boutique had failed to manage their schedule properly and turned up at her parents house after 12am on the night before her akad nikah ceremony to set up the decorations.

It didnt cross their mind that we would want to sleep and get some rest.

I swear I spent the whole night before my akad nikah feeling angry.

Her claims ignited a public spat between her and the bridal boutiques prop maker on Twitter, who went by the name of Azuan.

Azuan hit back in an expletive-laden rant saying it was unfair for Siti Zulaikha to bring up these complaints five months after her wedding while alleging that the bride had no problems when asked about the decorations after they finished setting up.


He also justified the quality of decorations by claiming that Siti Zulaikhas parents house was too small to accommodate the original designs she requested.

You gave us space thats as big as a platform for washing dishes and now you want to complain. Please wake up, Azuan wrote.

Siti Zulaikha later tweeted proof that she had expressed her concerns to the bridal boutique a few weeks after her wedding but did not receive an apology from them.

She went on to caution her followers to be careful when choosing a bridal boutique for their weddings and not to be taken in so easily by fancy images on social media.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-7-2020 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Adehhhh....nk dgr cite belah sape pn x tau....dah mangsa x ckp pape mase setup....nk wat camne....tp mmg realiti nye x la secantik expectation....tgh dlm keadaan gini save la sket duit tu....
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:42 PM | Show all posts
sebenarnya utk expectation tu, rm3k lebih pun tak layak ye...
tapi sesuai la 3k kau dapat tahap tu je..
melainkan kau tanya org tu nak 3k lepas tu org tu pung pang pung pang tunjuk gambar expectation, tu lain cerita..

teringat bekas member kurex bangga gila dia cerita dia kerja kuli batak buat pelamin lepas tu dia tengok baju yg iols jahit, dia komen kemain.. dia kata kenapa tak guna manik yg lagi menyerlah.. kau ingat aku buat baju indaman rokiah kekampungan ke????????? baju purple dia suruh letak manik warna oren, lace warna pink..

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:52 PM | Show all posts
rm3900 tu sekali dgn semua pakej ke termasuk persalinan ke apa!? kalo ye kira berpatutan la kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosmahisham at 9-7-2020 05:01 PM

3k lbh pelamin tu kira murah la..selayaknye la dpt mcm tu..patut wedding planner ke butik pengantin lebih telus dan berterus terang.sian kt pengantin
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 05:02 PM | Show all posts
alah beria nak pelamin. joe flizoe tu relax je berkerusi kayu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Cth tunjuk pelamin khemah, pastu mintak buat dlm rumah yg siling rendah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 05:19 PM | Show all posts
dok sibuk dengan pelamin rega ribu-ribu, yg kes malam pertama tak sampai 3 saat dah pancut tak sibuk
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde la beza sgt.yg buat pelamin pon, susun la ikut gmbr mcm ko bg org tuu.yg kain atas bumbung tu mmg la xboleh buat.dh bumbung rmh ko rendah
Tp pd ai ok je
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
True story, just sharing.

Dulu ada la sorg ni kahwin, I jadi salah sorg bridesmaid. I namakan dia D. Masa setup pelamin apa semua, D takde complain apa pun. Masa kenduri sedang berlangsung pun D tak complain apa pun. Tapi lepas wedding, masa nak bayar balance, tetiba D kata pelamin buruk la, itu la, ini la. Pastu ajak bridesmaid semua attack wedding planner tu. I mula mula amik side D la sbb kawan la kunun, tapi lepas tengok Twitter wedding planner tu cakap D ni nak elak bayar balance dan other reasons, I mula jauhkan diri daripada D la. Sampai ke sudah wedding planner tu tak dapat pun balance dia. D dah beranak 2 dah pun, anak anak dah masuk sekolah.

Dan yg menguatkan lagi keterukan D ni ialah photographer pun jadi mangsa tak dibayar balance jugak. Mula-mula gambar siap, kemain D post dalam Facebook, tag semua orang. Bila photographer minta baki payment, tetiba Macam-macam dia kutuk photographer, dia burukkan photographer kat Facebook. Sedangkan I tengok gambar yg dah siap tu cantik je. Sampai ke sudah tak bayar photographer. Dah putus kawan pun dgn photographer.

I pulak masa tu konon seronok la jadi bridesmaid, sanggup jadi kuli batak angkut dia ke sana sini, angkut kakak dia, hantar barang ke rumah kakak dia, belikan itu ini. End up baju bridesmaid, dia beli kain pastu dia suruh kita bayar balik. Ehhhh... Tapi masa tu I bodoh, I pun ikut je la. My mom dah perasan benda ni, dah tegur I tapi I degil. Yg buat I terus cut contact dgn dia, selain drpd dia buat kes dgn wedding planner dan photographer ialah dia suruh I amikkan barang dari rumah abang dia hantar ke rumah kakak dia. Dah kenapa pulak aku kena despatched.

Isk... Ada beberapa lagi D ni punya tahi tapi nak tulis kang off topic pulak.

Pendek kata, kalau tetiba complain lepas kejadian, sedangkan masa kejadian tak cakap apa, jangan percaya sgt story. Gitulah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya pelamin tu memang sangat sangkak ye untuk kos cecah 4k.sebab pelamin iolls yg xsampai 2k lagi gilang gemilang yach..semua ni ikut nasib je deknon..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnye pelamin, mcm gantung tanglong jer.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
totokreturn. replied at 9-7-2020 05:19 PM
dok sibuk dengan pelamin rega ribu-ribu, yg kes malam pertama tak sampai 3 saat dah pancut tak sibuk

Hahahahahaha budus
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 9-7-2020 05:48 PM
True story, just sharing.

Dulu ada la sorg ni kahwin, I jadi salah sorg bridesmaid. I namakan di ...

Cheapskate giler!! Eeee puhlisss laa
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 9-7-2020 09:48 AM
True story, just sharing.

Dulu ada la sorg ni kahwin, I jadi salah sorg bridesmaid. I namakan di ...

Cash lah sis kawan dgn ummah pprt
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 06:58 PM | Show all posts
rasanya kalau takdak yang gantung2 tu ok kot..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Siling rumah pengantin tu rendah. Nak pasang kain jurai2 buat semak nak amik gambar. Tapi utk 3.9k takde la terok sgt. Pakej 3.9k tu pakej ekonomi la. Nak lawa mcm gambar amik la pakej premium.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 9-7-2020 06:56 PM
Cash lah sis kawan dgn ummah pprt

Aah. Tapi sekarang tak kawan dah. Cukuplah sekali tu je. Sekarang mmg dah tak contact lansung. Phone number, Facebook, IG semua dah takde dia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 9-7-2020 06:46 PM
Cheapskate giler!! Eeee puhlisss laa

Tu la tak sangka... Sbb dia ni jenis bergaya kemain sgt. Pakai heels sampai 6 inci, dressing mmg lain drpd org lain. Entahlah. Dah tak kawan dgn dia pun. I learned my lesson.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 07:57 PM | Show all posts
Knowlee replied at 9-7-2020 05:48 PM
True story, just sharing.

Dulu ada la sorg ni kahwin, I jadi salah sorg bridesmaid. I namakan di ...

Teruknya perangai. Ni dah kira menganiaya orang.. Suka ambil kesempatan atas orang. Bagusla sis dah jauhkan diri dari orang camni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list