Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3720
View
39
Reply

[Dunia] King T'Challa, Wakanda Forever Meninggal Dunia

[Copy link]

Author: nazzse    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-8-2020 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by nazzse at 29-8-2020 03:58 AM

Washington: Pelakon utama filem adiwira 'Black Panther', Chadwick Boseman meninggal dunia akibat kanser kolon.

Boseman, yang berusia 40-an, tidak pernah membincangkan keadaan kesihatannya itu secara terbuka.

Sejak pertama kali disahkan menghidap kanser itu pada 2016, beliau terus bekerja dengan membintangi filem lain dengan studio utama di Hollywood.

"Menjadi satu penghargaan untuk kerjayanya untuk membawa watak King T'Challa dalam filem Black Panther," menurut akaun media sosial Boseman.

Pelakon itu meninggal dunia di rumahnya.

Isteri dan ahli keluarganya berada di sisi pelakon itu ketika beliau meninggal dunia
Screenshot_20200829_115818.jpg
Screenshot_20200829_115803.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-8-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
HAAAAAAAAAA!!!!!!!



Padehal tertunggu2 Black Panther 2!
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 12:03 PM | Show all posts
tak pernah tengok movie dia. RIP.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 12:13 PM | Show all posts
Apasal aku boleh lupa aku macam pernah tengok citer ni...

RIP Chadwick Boseman

muda dan kaya. rugi mati



Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh pulak meolls nangis masa baca komen2 kawan2 Avengers
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolss dapat tau lepas arwind kumar (makcik rosmah) share kat FB dia.
Shinzo Abe pun resign sebab masalah kesihatan kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-8-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 29-8-2020 04:46 AM
Iolss dapat tau lepas arwind kumar (makcik rosmah) share kat FB dia.
Shinzo Abe pun resign sebab ma ...


Yup. Semalam dia umumkan.
Lama gak dia sakit tu
2020 is canceled
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih...di saat on top of his career
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihh nyer.. Tak dak dah wakanda forever
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 29-8-2020 12:46 PM
Iolss dapat tau lepas arwind kumar (makcik rosmah) share kat FB dia.
Shinzo Abe pun resign sebab ma ...

Yup kanser yg sama juga rasanya. Tu pun ada yg wat lawak tanya napa tak minum yakult.
Ingat kanser menda main2 ke sapa2 yg penah tgk cemana sukarnya pesakit kanser nak lawan sakit dorang tu akan faham betapa peritnya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Muda lg... r.i.p
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 01:48 PM | Show all posts
Suchi replied at 29-8-2020 01:28 PM
Yup kanser yg sama juga rasanya. Tu pun ada yg wat lawak tanya napa tak minum yakult.
Ingat kanse ...

rasanya radang usus puan, ulcerative colitis, tapi betul salah satu radang usus i tak ingat mana satu akan tingkatkan risiko kanser usus.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 01:49 PM | Show all posts
kechikchomel replied at 29-8-2020 12:46 PM
Iolss dapat tau lepas arwind kumar (makcik rosmah) share kat FB dia.
Shinzo Abe pun resign sebab ma ...

i pun baru baca your posting baru tau Abe dah bersara, hmm...eloklah tu Japan needs a new leader. Sejak kebangkitan korea ni - depa macam tenggelam dah.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
RIP. Sakit rupanya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa cam dah komen thread mcm ni td Dejavu ka hapa ni?

Anyhoo, terkejut baca berita ni mula2 td. He looked healthy, x sangka tgh fight cancer. RIP T'challa. Wakanda Forever!
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 29-8-2020 01:08 PM
Yup. Semalam dia umumkan.
Lama gak dia sakit tu
2020 is canceled

Itu lahhh...mencabar betul tahun ni. Tahun depan tak tau lah macam mana
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 29-8-2020 01:28 PM
Yup kanser yg sama juga rasanya. Tu pun ada yg wat lawak tanya napa tak minum yakult.
Ingat kanse ...

Dorang ingat kelakar kot. Nyampah lak iolss dgn org camni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 29-8-2020 02:05 PM
Dorang ingat kelakar kot. Nyampah lak iolss dgn org camni.

Tulaa iols sedih bila baca kata dah 4 tahun dia duk bertarung ngn kanser. Iols teringat arwah kak ipar seksa sgt tengok dia nak makan tak lalu badan lemah sgt, kurus kering.
Ada masa muka dia jd bengkak mcm sembab  kesan drpd ubat sampai kan iols tak cam masa nk lawat dia kat wad.
Wakanda ni pun sblm ni ada kuar berita org nampak dia kurus kering igt mmg sengaja kuruskan badan tuk watak ke apa or ambik benda terlarang rupanya sedang menanggung sakit.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
RIP........ramai peminat beliau ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2020 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 29-8-2020 02:32 PM

RIP

Iols pun tau bila  nampak update kat twitter. Ramai tak tau dia sakit, memang terkejut ler. Rupanye dah 4 tahun bertarung dgn kanser


Tak sempat sambung sequel Black Panther
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list