Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1737
View
12
Reply

[Tempatan] PATI Positif Covid Di BP Klang

[Copy link]

Author: nazzse    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-9-2020 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

Klang: Gara-gara empat tahanan warga Indonesia disyaki positif Covid-19, Balai Polis Pandamaran didakwa `ancaman' kepada penduduk sekitar daerah ini.

Difahamkan empat daripada 77 pendatang asing tanpa izin (PATI) warga Indonesia yang cuba menyusup masuk ke negara ini secara haram melalui perairan Pulau Ketam diberkas pada 14 September lalu.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli berkata, empat warga asing itu membabitkan tiga lelaki dan seorang wanita berusia 25 hingga 47 tahun.

Menurutnya, semua mereka disyaki positif menerusi saringan awal Rapid Test Covid-19.

"Semua yang ditahan ditempatkan di Balai Polis Pandamaran manakala empat yang disyaki positif dipindahkan ke Hospital Sungai Buloh.

"Saya tegaskan bahawa mereka baru disyaki positif dan belum disahkan sama ada benar-benar dijangkiti Covid-19 atau sebaliknya.

"Ujian kedua Real-Time Reverse Transcription-Polymerase Chain Reaction (RT-PCR) akan dijalankan terhadap empat PATI terbabit bagi mengesahkan sama ada positif Covid-19 atau sebaliknya," katanya bagi menjawab khabar angin tersebar mendakwa terdapat kes positif di Balai Polis Pandamaran di sini.

Menerusi mesej tular itu, penduduk dinasihatkan tidak berurusan di balai polis itu buat ketika ini.

Dalam pada itu, Shamsul Amar memaklumkan anggota yang menguruskan PATI mengamalkan Prosedur Operasi Standard (SOP) yang digariskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Katanya, proses sanitasi lokap dan balai juga dilakukan sekurang-kurangnya dua kali sehari.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-9-2020 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Indongbodoh ni mmg menyusahkn...duduk diam2 je la kt negara korg...sibuk jgk nk masuk cara haram...org kt sini pun dah susah, korg pulak menambahkn beban pd malaysia..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai bla nak abis kalau pati x abis2 susahkan smua
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 08:41 PM | Show all posts
dasar indon jongos
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat ig kemain berlagak.... kutuk2 malaysia. Ehhh... Nak juga dtg sini.. dasar indon jongos
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 17-9-2020 08:09 PM
Indongbodoh ni mmg menyusahkn...duduk diam2 je la kt negara korg...sibuk jgk nk masuk cara haram...o ...

Mampos kat ngra korang boleh tak indon?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam Mana boleh terlepas sampai Malaysia ..kata kawalan ketat.ini baru datang ,yg pati Tak dapat keluar Dr Malaysia pun melambak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2020 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
glump replied at 17-9-2020 01:18 PM
Macam Mana boleh terlepas sampai Malaysia ..kata kawalan ketat.ini baru datang ,yg pati Tak dapat ke ...

Jalan tikus. & masih ada penyangak yg jadi orang tengah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai ajm pun tak habis mcm ni. Dah berdoyon2 nak jugak masuk malaysia. Nak jaga sempadna bukan boleh jaga 100%... harus ada beberapa org terlepas.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 09:32 PM | Show all posts
Dah senyap cerita pasal rohingya kat Aceh tu. Entah2 dah selamat mendarat semua ke Malaysia. Indon bukan boleh percaya last2 diorang yg jadi tekong bot seludup rohingya ke Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 10:31 AM | Show all posts
kalau berkompang pasal hak milik kemain lagi yindon ni...konon kemain lagi nak ganyang malaysia bagai..  tapi hujung2 dtg gak merempat kat sini....
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 11:13 AM | Show all posts
nazzse replied at 17-9-2020 09:20 PM
Jalan tikus. & masih ada penyangak yg jadi orang tengah.

byk jalan tikus situh... tapi dah tau byk jalan tikus sepatutnya lagi ketat lah kawalannya..

pulau ketam tu sume memang gang sepet je duduk.. unless yg keje polis atau nurse je... x lalu wehhh dulu iols kalo terpaksa pi sana atas urusan keje terpaksa la tahan lapar.. kalo x makan roti bakar je la... haru betul
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Leluhur embah trisna menyusahkan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list