Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6383
View
93
Reply

8 tahun Jadi Hamba Abdi Kawan. Bayar sewa rumah, bil utiliti, makan pakai laki bi

[Copy link]

Author: nazzse       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-9-2020 07:23 PM | Show all posts |Read mode
Edited by nazzse at 21-9-2020 11:44 AM

Dah 8 tahun tinggal sebumbung sampai anak housemate nak masuk 3, tapi man of the house berlagak! C Harap dapat jodoh baik, boleh keluar rumah ini dengan aman

Ceritanya 2 orang perempuan ni menyewa sekali then salah seorang kahwin. After kahwin bawak laki duduk sekali rumah sewa lama sampailah anak nak masuk 3 masih duduk rumah tu dengaan housemate bujang dulu. Now housemate pergi confessed dekat page ni rengsa kena tanggung biawak hidup laki bini & anak2.


Gigih perempuan ni duduk dengan kawan laki bini, tak reti2 cari rumah lain ke. Lepas 8 tahun baru nak meroyan baik tak payah.





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-9-2020 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua kawan pompuan sewa satu rumah,kemudian salah sorang kahwin dan bawa lakinya duduk satu rumah? Gitu ke? Atau aku tak faham jalan cerita.
Biasanya yang kahwin akan keluar dan cari rumah kelamin lain.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ckp jgn caci maki laki bini tu.
Ekceli iols rasa nk maki confessor tu lebih lagi.
Awat bodo benauuu...
Oku lembam kah confessor tu.xreti2 halau laki bini tu.xpun ko sendiri pindah since 8yrs ago.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap.. Aku tak boleh nak hadam.. Kenapa masih dok bersama kalau dah housemate tu dah berkeluarga?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Org lembik dan krg cerdik mmg senang kena buli.  Yg kau p duduk dgn pasangan laki bini tu dah kenapa?  Pindah la.. Sampai org tu beranak pinak..  Dia dok nganga kat rumah tu lagi.  
Makpak kau mana?  Biar je ke anak dok serumah dengan lelaki. Buat mudah je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2020 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-9-2020 11:44 AM
Jap.. Aku tak boleh nak hadam.. Kenapa masih dok bersama kalau dah housemate tu dah berkeluarga?

Tu aku kata.. Dua2 taknak kalah sapa nak keluar dari rumah tu kolast2 duduk la sekali
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2020 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Cyempaka replied at 21-9-2020 11:44 AM
Org lembik dan krg cerdik mmg senang kena buli.  Yg kau p duduk dgn pasangan laki bini tu dah kenapa ...

Friends to jannah kot..
Die lah gitu
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa bodoh sgt duduk dgn org dah kawin

Pegi la cari rumah lain

Bongok sesgt
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ni hasanah ke betul ni, ade ke yg sanggup berkongsi rumah dgn family yg dh kawin. ape bengong nye.yg tu rumah sewa kn, keluar jela.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 21-9-2020 07:45 PM
Tu aku kata.. Dua2 taknak kalah sapa nak keluar dari rumah tu kolast2 duduk la sekali

Tu la.. Stress pulak aku fikir kisah dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Gomea at 21-9-2020 08:25 PM

Mula2 rasa nak maki laki bini tu. Last2 rasa confessor ni yg bodoh. Ko pindah jelah keluar. Rumah sewa je pon.

Ntah2 cinta 3segi kotttt...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Pindah keluar cari rumah lain la. Dok pikir apa lagi invest banyak bagai. Lagi lama duduk situ, lagi banyak yg confessor kena invest. Kalau cerdik, tak tunggu 8 tahun. Setahun dua dah blah. Pentingkan hati sendiri dulu sebelum nak jaga hati orang lain. Lagi lama duduk situ, boleh kemurungan. Tak perlu tunggu laki yang baik nak kahwin lah, better blah cari rumah sewa lain. Selama ni pun confessor nampaknya yg tanggung semua, so takde hal sangat pun. Nak jimat lagi, cari bilik sewa dekat rumah yang semua bujang.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Drpd ko tanggung diorg laki bini, baik ko ambk laki dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 08:43 PM | Show all posts
ni namanya #friendstilljahannam

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
menyampah dan geram kalau baca confession ala2 mcm ni.. dia yg lemah dan tak cerdik nak bersuara/ pindah keluar..bagi org pijak2 gunakan dia.. pastu dah 8 tahun baru nak meroyan
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap...leh x bersangka buruk
1) dia ada skandal ngan laki t
i2) cter hasanah

Lembam...xmgkn..pandai lak org lembam lepas geram after 8 tahun ek
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia bini no 2 laki to be kot.. yg gigih dh dok skali pasaipa.. i kenot brain lahhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mls nk kesian. Dua2 bebal. Paling bebal of course Si tukang cerita.

Bape bnyk uma sewa yg murah, still gak nk stay kt uma tu. 8 thn pulak tu?  
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Soalan utama, yang bujang tudah kenapa stay kat situ bertahun2?  Kenapa keluar bajet semua sekali?

Fishyyy
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai anggap yg terkena ni mungkin nk tolong ikhlas tapi tak sedar dipergunakn...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list