Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1362
View
20
Reply

[Dunia] Rindu in Flight Food? Thai Airways Buka Restauran

[Copy link]

Author: nazzse    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-9-2020 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by nazzse at 24-9-2020 09:06 AM

Thai Airways has opened a pop-up restaurant in its Bangkok headquarters, so that customers missing the days of in-flight dining can get their fill.

The coronavirus pandemic has decimated commercial air travel, and the Thai Airways fleet has been grounded for months.

Thailand banned all passenger flights on April 4 but Thai Airways, which is 48% government-owned, took the novel step of bringing the in-flight experience on terra firma on September 3.

The airlines has transformed the canteen in its head office into a plane-themed restaurant serving only Thai Airways in-flight meals.

"Spare parts from engines, windows and fan blades were used as furniture," said Varangkana Luerojvong, managing director of Thai Airways Catering.

Screenshot_20200924_165225.jpg
Screenshot_20200924_165435.jpg
Screenshot_20200924_165238.jpg
Screenshot_20200924_165416.jpg
Screenshot_20200924_165510.jpg
Screenshot_20200924_165353.jpg
Screenshot_20200924_165453.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-9-2020 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana rupa dalam restoren santan yang aa punya? Lagi ok dari thai ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2020 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik sgt
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2020 05:34 PM | Show all posts
dari hari ke hari nak order kat santan... tak berkesempatan... harap rasa sama mcm dlm flight... dh 6 tahun x naik AA.. tetiba lapar nak makan nasi lemak pak nasir... hahahah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 24-9-2020 09:06 AM
Macam mana rupa dalam restoren santan yang aa punya? Lagi ok dari thai ke?

Masa pkp haritu nak order food drp santan restoran ni.. Malangya hanya serve area terdekat dgn Midvalley sajo
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2020 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh lepas gian yg suka naik flight sebenarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye semoga thai airways bleh la bayar refund aku cepat skit
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2020 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm bapok je yg kt pintu pakai baju pink tu....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2020 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
eizarz replied at 24-9-2020 07:07 PM
mcm bapok je yg kt pintu pakai baju pink tu....


aah kan..bapok merasa jgk pakai baju pramugari impian jadi nyata..kau hader nyahhhh..smbil melentik melibas rambut sesama bapok. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2020 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerdik idea ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2020 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Konsep in flight restaurant ni way much better than flight to nowhere concept by SIA. Kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2020 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Skang air Asia dgn malindo dah x jual makanan dlm flight. Tp yg pre order meals, tak pasti lah blh LG ke x.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-9-2020 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota replied at 24-9-2020 03:41 PM
Skang air Asia dgn malindo dah x jual makanan dlm flight. Tp yg pre order meals, tak pasti lah blh L ...

Oh ya ka..masa booked ticket masih offer makanan in flight
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 07:11 AM | Show all posts
MissVixen replied at 24-9-2020 05:06 PM
Macam mana rupa dalam restoren santan yang aa punya? Lagi ok dari thai ke?

Restoran Santan kat midvalley tu rupa mcm kedai mkn biase je u, bukan airlines-theme restaurant cenggini
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 07:14 AM | Show all posts
zafira replied at 24-9-2020 05:34 PM
dari hari ke hari nak order kat santan... tak berkesempatan... harap rasa sama mcm dlm flight... dh  ...

Boleh tahan sedap nasi lemak pak nasser kat Santan tu, kene dgn tekak iols
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin rasa takkan sama. Sebab dalam pesawat,air cabin pressure lebih rendah berbanding at sea level. Air humidity juga sangat low. Kalau boleh replicate condition ini maka boleh serve makanan pesawat tanpa modification. Kalau tidak resipi kena alter.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
azradiza replied at 25-9-2020 07:11 AM
Restoran Santan kat midvalley tu rupa mcm kedai mkn biase je u, bukan airlines-theme restaurant ce ...

Laa. Ye ke. Rugi dia tak buat dalaman macam ni. Mesti ramai orang yang kempunan nak travel datang. Makanan santan dah sedap dah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingerstorm at 25-9-2020 07:46 AM

Is this for real or what?

Kahkahkahkahkah

Aku yg duk biz class pun unless memang dah betul berkeroncong perut, will give all the  full meals a miss. just drinks and light bits, perhaps

Kampong betul la lu orang...sampai inflight meals pun boleh sampai jakun sangat?

kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Takkan lah FA Malaysia nak jadi mcm pelayan atau penyambut tamu
Depa susah pyh exam every week,belajar life support dan terjun dalam pool.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 10:38 AM | Show all posts
pepeling sgt naik flight cenggini. jadilaa buat penghilang rindu. buku merahh jgn lupaa bawaaaa
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list