Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3011
View
33
Reply

Dalami Ilmu Agama Untuk Jaga Perkahwinan, Alyah Bersara Tak Lama Lagi

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-9-2020 03:03 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi Datin Alyah akui masalah rumah tangga dialami dengan pengarah muzik terkenal Datuk Ramli MS sejak mereka berkahwin membuat dia hampir berputus asa.








Ada sahaja pihak tidak senang dengan perkahwinannya hingga ada yang cuba membuat onar.


Justeru, dia dan suami mendalami ilmu agama dan saling memperbaiki diri untuk menjaga bahtera rumah tangga mereka.

"Kita berubah di kedua-dua pihak. Dulu pernah satu waktu kita rasa sudah tiada jodoh dah... macam memaksa diri sendiri. Ini pengalaman saya sendiri sebelum ini, rumah tangga ada naik dan turun.

"Bukan semua orang suka kita dan perkahwinan kita. Ada yang datang dekat saya dan cerita perkara lama masa saya tak wujud lagi untuk memecah-belahkan rumah tangga.

"Apa yang menguatkan saya adalah agama. Itulah yang saya rasa terlepas untuk beberapa tahun lalu. Alhamdulillah saya dah dapat balik, saya harap dapat terus kekalkan macam ini," katanya kepada mStar.




Kredit foto: IG Alyah




Bercerita menganai zuriat, Noor Hasliah Abu Hasan, 39, berkata, dia mungkin akan bersara dari dunia seni beberapa tahun lagi.

"Secara jujur saya memang tak akan menyanyi sampai tua. Kita pun tak tahu, tapi ini hanya perancangan.

"Ini keputusan yang terbaik dan memang saya tidak akan menyanyi sampai umur 45 tahun. Saya pernah luahkan hasrat itu kepada suami dan dia pun faham kenapa saya buat keputusan itu.

"Selagi saya beri komitmen sepenuhnya pada karier seni, mungkin saya tak dapat nak berusaha untuk menambahkan ahli keluarga," ujarnya.




  



Alyah juga akui ada merancang untuk melakukan rawatan kesuburan In Vitro Fertilisation (IVF) - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-9-2020 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinyah ni patut jadi consultant je la.
Ajar sket penyanyi2 yang ada suara sedap macam Queen Liza tu untuk pilih lagu yang sedap untuk dijadikan single. Sheolls punya taste dalam pemilihan lagu boleh diperakui Sirim.

Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
GegarVaganja replied at 28-9-2020 03:13 PM
Tinyah ni patut jadi consultant je la.
Ajar sket penyanyi2 yang ada suara sedap macam Queen Liza tu ...

Kan.. Vocal tinggi tp x brapa nk merdu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
GegarVaganja: Tinyah ni patut jadi consultant je la.Ajar sket penyanyi2 yang ada suara sedap macam Queen Liza tu untuk pilih lagu yang sedap untuk dijadikan single. ...


Kann.. suruh Liza Hanim tu ha berguru dgn sheols.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 03:35 PM | Show all posts
Dia kalau ada anak bersama mungkin hubungan suami isteri lebih erat.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 28-9-2020 03:27 PM
Kan.. Vocal tinggi tp x brapa nk merdu.

Betul.. tone suara x sedap langsung....harap tinggi je..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 03:58 PM | Show all posts
Semoga dipermudahkannn....biasalah x semua org senang n suka dgn perkahwinan kita...hanya kita yg tahu...jaga tok ram baik2...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Mkcik ni dari awal kemunculan dia nampak dia tak pernah putus asa cari identiti sndri smpai la skrg. Moga dia terus istiqomah
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 05:29 PM | Show all posts
lagu2 tinyah ni kebanyakan sedap tau..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
bosannya citer psl hal rumahtangga retis ni.. nobody cares pun..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinyah pernah jd juri kat mana pertandingan nyanyian ke?



Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang pon kau dah sendu umpama dah bersara...apa la bezanya nak bersara nanti. Bukan nya ko A lister pon acah2 hebat org nak meratapi persaraan kau.

Tone dan gaya nyanyian Alyah ni boleh masuk satu bakul dengan Mitch Donat, Erema, Shila Abdul dan sesekali suara Shilalat pon boleh masuk team. Xde apa istimewa sangat pon.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
GegarVaganja: Tinyah ni patut jadi consultant je la.Ajar sket penyanyi2 yang ada suara sedap macam Queen Liza tu untuk pilih lagu yang sedap untuk dijadikan single. ...


Ajar sekali tokti utk produce MV yg helokkk
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ashilalat replied at 28-9-2020 08:06 PM
Sekarang pon kau dah sendu umpama dah bersara...apa la bezanya nak bersara nanti. Bukan nya ko A lis ...

Suara siapa yang sedap pada kau?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
sawi_bayam replied at 28-9-2020 09:16 PM
Suara siapa yang sedap pada kau?

Martini Kamsa
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sapalah nk mendengki dengan rumahtangga dia.. dia sendurina.. suami plak x ensem.. no point..

cuba cermin2 diri suami isteri.. apa kurang.. naper nk salahkan org len..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat jer apa yg anda, rasa terbaik tinyahh oi
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 04:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Smga dipermudahkan utk alyah lbh dekat dgn agama
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 07:38 AM | Show all posts

Hahaha... ko sebut nama minah ni.. ada la budak aku nama dia Hertini pastu aku tiak dia Martini Kamsah..
Dia tanya sapa tu aku cakap retis dia tak caya...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
budakshinchan replied at 28-9-2020 10:38 PM
sapalah nk mendengki dengan rumahtangga dia.. dia sendurina.. suami plak x ensem.. no point..

cub ...

Patutnya alyah masuk gv..nak tgk camana tokram Komen haha
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list