Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10778
View
223
Reply

"Dia Buat Macam Surprise Hari Jadi" - Diana Danielle Panik, Merungut PKPB Mengejut

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-10-2020 11:45 AM | Show all posts |Read mode
Selain Adibah Noor, Datin Diana Danielle juga meluahkan rasa tidak puas hati terhadap kerajaan kerana melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya secara mengejut.




Kredit foto: IG Diana




Tidak adil katanya kerana memaklumkan kepada rakyat di saat akhir hingga menyusahkan orang ramai kerana keadaan menjadi kelam kabut.


Menerusi Instagramnya, aktres itu menyindir tindakan kerajaan seolah-olah membuat kejutan ulang tahun kelahiran.




  



"Kenapa tak boleh bagitahu CMCO ni dua tiga hari sebelumnya? Kenapa sehari je?

"Ini betul-betul tidak adil. Kelam kabut tak memasal," ciapnya di Twitter.








Bagaimanapun, tindakan Diana itu mengundang kecaman ramai, namun ditempelaknya dengan mendakwa dia mempunyai alasan kukuh untuk panik.




Kredit foto: Twitter




Diana berpesan kepada orang ramai supaya tidak membuat andaian bukan-bukan terhadapnya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-10-2020 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu ko bijak ko dah tau awal awal benda ni boleh jangka. Nk kena suap baru nk bertindak ke. Iolss mmg dah jangka. Minggu lepas iolss dan stop hantar anak ke sekolah, cancel appointment n stock up barang dapur siap siap. Budus apa kes 500 masih lg ke sana kesini. Mana yg terpksa tu paham la.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada je nk komplen dd ni...agaknya ngn laki ko ada komplen2 x?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 11:54 AM | Show all posts
She has a point.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 11:56 AM | Show all posts
aik pkp sblm ni kau duduk planet lain ke hape smpi teruk benau tertinggal shinkansen nih..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 11:59 AM | Show all posts
Edited by CocoCily at 14-10-2020 12:00 PM

hahaha..sehari la you for people to do the necessary. Lagi awal notice, lagi la benda bukan bukan timbul. Sehari pun sempat rakyat export anak bini keluar ke kampung

you duduk klang valley, should have expect all this coming after klang under cmco

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
CocoCily replied at 14-10-2020 11:59 AM
hahaha..sehari la you for people to do the necessary. Lagi awal notice, lagi la benda bukan bukan ti ...

Tu sbb gov umum lambat. Kalau umum lg awal.. Semua apply cuti 2minggu pindah keluar kl kjap

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
aku pantang betul org salahkan kerajaan
siapa bodoh nk dijangkiti covid
bersyukur lah diri kita atau keluarga dijauhi covid
ini semua ujian utk semua manussia
harap yg byk komplen mati kena covid
done hencap!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah bagus tu bkn ptg ni announce, bsk pagi start.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum ni pun memang mengejut juga. PKP yg mula2 dulu pun gitu hari Isnin gak umum utk pkp hari rabu.
Skrg ni kena ready je biasanya pkp akan bermula hari Rabu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
retis2 ni hidup di alam fantasi ke? hey bitch.. skrg ni seluruh dunia berperang dengan covid19, kat negara Kita hari2 ada kes.. kena sentiasa bersiap sedia keberangkalian pkp.. motip ko nk terkejut maut bagai
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:14 PM | Show all posts
pelik la artis ni...kepoh sgt..mcm kerajaan suruh p neraka saja bila umum pkpb ni...

nak tgk kesesuaian semua pihak mampus la kerajaan oii..x kisah la kerajaan ayah pin pun..banyak peel lak geng kayangan ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:15 PM | Show all posts
Ko ni tak follow perkembangan semasa ke dik. Dah tahu jumlah jangkitan makin meningkat, sepatutnya ko dah boleh agak apa yg kerajaan akan buat. Bersedia je la. Tu pun nak kena ajar ke ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Rara77 replied at 14-10-2020 04:08 AM
aku pantang betul org salahkan kerajaan
siapa bodoh nk dijangkiti covid
bersyukur lah diri kita at ...

Dieorg fikir dieorang boleh buat lagi hebat klu jadi gomen kot..
Padahal sibuk berarak ke sana sini..
Lepas tu nak salahkan orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:16 PM | Show all posts
SayaSayangMama replied at 14-10-2020 11:52 AM
Klu ko bijak ko dah tau awal awal benda ni boleh jangka. Nk kena suap baru nk bertindak ke. Iolss mm ...

Sama. Iols pun dah stop hantar anak ke sekolah, seminggu lebih awal.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kali pertama aku cakap kau bodoh ye
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:22 PM | Show all posts
nak tau kena gelabah sebab ape ea?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
biasa la.. x semua benda boleh plan.. x semua benda kena ikut requirement kita.. dan kita kena gak belajar dari pengalaman lepas, masa start pkp dulu tu.. benda camni, tempuh je la.. bukan kita je yg alami kesusahan.. org lain yg lebbbiiihh susah dr kita pun ada..  aku pun harap semua ni x lama la.. semua org pun kehidupan normal kembali..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
ReginaGeorge replied at 14-10-2020 12:18 PM
Kali pertama aku cakap kau bodoh ye

retis dan bodow berpisah tiada..
harap2 dd ada dlm forum ni & baca..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:25 PM | Show all posts
Bodoh...gomen cakap baru nk ready ke?
Kaum urban bodoh ni orang tengah kalut kes peningkatan COVID -19diaorng  sibuk duk gi bercuti laaa, duk berjimba sana sini.. lepas tu sekali org nak buat PKPB kau baru nak gelabah tetek.
Ya so-called marhean ni pandai la pulak buat persediaan awal, elak anak gi tempat awam, cuti kan anak dari sekolah dan ready for the worst case scenario. Kau??? Sibuk duk tegak benang basah dlm komen IG. Dia ingat org heran sgt dia duk balas komen in english konon nampak bijak la. Xtau org duk tengok point bodo dia je.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list