Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
1203
View
66
Reply

Your favorite Japanese songs (all genres are welcome)

[Copy link]

Author: ChildrenOfBodom       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-10-2020 10:48 AM | Show all posts |Read mode
Kaki game, kaki anime etc mesti ada lagu Jepun yang anda suka dengar. So boleh share kat sini lagu2 Jepun favorite tak kisah genre apa pon.

ni salah satu lagu yang aku suka dengar. Slow ballad dari band power metal Jepun Skywings - tajuk A Silent Light.

though I don't understand any words they sang, damn this song is beautiful




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 25-10-2020 10:52 AM | Show all posts
Skywings - In Bloom


lagu rancak dari band yang sama, Skywings.
aku banyak jugak layan band2 power metal Jepun, dalam satu album mesti ada selit satu dua lagu2 ballad yg slow.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2020 10:55 AM | Show all posts
Saint Seiya (Pegasus Fantasy)



theme song kartun Saint Seiya. Original by band Make-Up rilis 1986.

nie cover version
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2020 11:02 AM | Show all posts
Kurenai



Lagu band X-Japan, band rock legend Jepun.  Lagu nie boleh kata well known kot kat jepun. dulu ada budak intern dari jepun kat opis aku, dia pon taww lagu nie wpon tak into rock/metal songs
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku sgt suka lagu ni: Ichibu to Zenbu/Dive
Album by B'z

Ada yg version slow,ada yg fast.. aku suka dgr ikut mood masa tu.. tak ingat nama drama yg mana lagu ni jd theme songnya..
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 11:31 AM | Show all posts
Edited by freakazoid at 25-10-2020 11:35 AM

Daddy Daddy Do



theme song untuk Kaguya: Love Is War Season 2
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 12:00 PM | Show all posts
loudness byk jgk
earthshaker ada sikit je





Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 12:01 PM | Show all posts
antara lagu x japan paling best pada aku





Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 12:02 PM | Show all posts
lain2


Kiroro Best Friend





Utada Hikaru First Love


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2020 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 25-10-2020 12:00 PM
loudness byk jgk
earthshaker ada sikit je

Aku suka In The Mirror..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2020 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 25-10-2020 12:01 PM
antara lagu x japan paling best pada aku

Kalau ballad sedih - Endless Rain, Say Anything, Tears, Unfinished..ya ka sedih macam la paham..lol
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 25-10-2020 12:01 PM
antara lagu x japan paling best pada aku

Katanya magnum opus dorang Art Of Life sbb tonjol betul2 skill semua ahli.Lagu ni sampai lebih kurang 30mnt kau..
Tapi iols prefer Kurenai..

Argh banyak lagi lagu2 Jepun iols suka..Nanti iols ada masa iols spam thread ni dgn video2 nya haha..

Terima kasih banyak2 tt buka topik ni..I loikeee...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2020 07:42 PM | Show all posts
Edited by ChildrenOfBodom at 25-10-2020 07:55 PM
AeriSha replied at 25-10-2020 06:52 PM
Katanya magnum opus dorang Art Of Life sbb tonjol betul2 skill semua ahli.Lagu ni sampai lebih kur ...


kurenai ni somatta kono ore wo
nagusameru yatsu wa mou inai

hahahaha

aku banyak gak layan band power metal jepun tapi lupa habius dah lagu apa yang best. antara bandnya Sex Machineguns, Gunbridge, Galneryus, Shivers of Frontier.. oh tak lupa juga band paling metal dalam alam semesta Metalucifer

Babymetal aku x layan. adoi aku tataw  apa yang best sangat dgn Babymetal nie.

ni lagu band Gunbridge - Gladiator. Part 5:03 sampai habis rasa happy ja dengar gitar solo dia..catchy and upbeat tune like power metal songs should be.





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2020 07:49 PM | Show all posts



Ayumi Nakamura - Kaze Ni Nare




Ayumi Nakamura, artis legend Jepun. Lagu ni lagu entrance wrestler Jepun, Minoru Suzuki
Kalau layan wrestling Jepun, NJPW, tiap kali dia mai dia pakai lagu ni
pastu sampai part chorus Kaze Ni Nare penonton nyanyi ramai2
even crowd US pon nyanyi ramai2 part tu.. epikk


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2020 07:53 PM | Show all posts
Nozomu Wakai's Destinia - Until That Time




metal ballad. female vocalist.

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 09:19 PM | Show all posts
tak ingat macam mana jumpa band ni tapi best








Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:43 AM | Show all posts

lagu tu best tang bass dia
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:45 AM | Show all posts
AeriSha replied at 25-10-2020 06:52 PM
Katanya magnum opus dorang Art Of Life sbb tonjol betul2 skill semua ahli.Lagu ni sampai lebih kur ...

geng ni byk lagu yg best
kena layan satu2, slow baru masyuk
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:50 AM | Show all posts
Mayumi Itsuwa pun best jgk
budak2 baru tk kenal kot dia ni
antara lagu paling best  Ͻ tapi rasanya tk penah jumpa dlm utube
nk upload tk penah lepas pun smpai skrg

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:54 AM | Show all posts
soundtrack long vacation, drama jepun
tahun 2002 penah main kat tv
byk kenangan drama ni




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list