Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3893
View
105
Reply

[tvN] START UP - Nam Joo-Hyuk, Bae Suzy, Kim Sun-Ho

[Copy link]

Author: qis13       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-10-2020 08:32 PM | Show all posts |Read mode
Start-Up
Profile
  • Drama: Start-Up
  • Revised romanization: Start-Up
  • Hangul: 스타트업
  • Director: Oh Choong-Hwan
  • Writer: Park Hye-Ryun
  • Network: tvN
  • Episodes: 16
  • Release Date: October 17 - December 6, 2020
  • Runtime: Sat. & Sun. 21:00
  • Language: Korean
  • Country: South Korea
Plot Synopsis
Needing to make $90k to open her own business, Seo Dal-Mi drops out of a university and takes up part-time work. She dreams of becoming someone like Steve Jobs.
Nam Do-San is the founder of Samsan Tech. He is excellent with mathematics. He started Samsan Tech two years ago, but the company is not doing well. Somehow, Nam Do-San becomes Seo Dal-Mis first love. They cheer each others start and growth.
Notes
  • "Start-Up" takes over tvN's Sat. & Sun. 21:00 time slot previously occupied by "Stranger 2."
  • Early working title was "Sandbox".
Cast
Bae SuzyNam Joo-HyukKim Sun-HoKang Han-Na
Seo Dal-MiNam Do-SanHan Ji-PyeongWon In-Jae
Seo Dal-Mi & Won In-Jae's Family
Kim Hae-SookSong Seon-MiKim Joo-HunEom Hyo-SeopMoon Dong-Hyeok
Choi Won-DeokCha A-HyunSeo Chung-MyungWon Doo-JungWon Sang-Su
Samsan Tech
Kim Do-WanYoo Su-BinYeo Jin-Goo
Kim Yong-SanLee Chul-SanJang Young-Sil (voice)
Nam Do-San's Family
Kim Hee-JungKim Won-HaeJang Se-HyunHong Boo-HyangYu Seung-Il
Nam Do-San's motherNam Do-San's fatherNam Cheon-HoNam Cheon-Ho's motherNam Cheon-Ho's father
SH Venture Capital
Seo Yi-SookKim Min-SeokKim Jong-Ho
Yoon Sun-HakPark Dong-Chunemployee (ep.1)
Nature Morning
Lee Min-Ryeong
I-Su (ep.3)
Lucca The Tea
Kim Ji-InJo Ah-RaYoon Seo-HyunBae Bo-RamJung Ji-Hyun
Seo-Hyun (ep.2-3)Assistant Manager Jung (ep.2-3)human resources manager (ep.2-3)barista (ep.2)barista (ep.2)



Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-10-2020 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeayy ada gak thread citer ni. Last week i dah tengok 1st & 2nd eps. Semalam punya belum tengok lagi. Nak marathon 2 eps sekali jap lagi. Harap jalan citer tak menghampakan sbb 1st tengok i dah minat nak tahu kisah seterusnya. Walaupon i tak kenan suzy, hanna dgn dua hero tu (tak kenal dua2 guy tu) tp sebabkan jalan citer about dua sister yg berpisah menjalani hidup yg berbeza membuatkan iolss nak tahu apa akan jd lg nanti
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Best tak ni, dah lama xlayan kdrama yg baru.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Alamakk heroin dia suzy kaaa

Hmm baru nak tgk sbb ada seunho hihii
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 09:40 AM | Show all posts
iolx tau la,,kenapa setiap episod mesti air mata iols mengalir hahah
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 09:52 AM | Show all posts
khaira01 replied at 25-10-2020 11:08 PM
Best tak ni, dah lama xlayan kdrama yg baru.

so far best..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Best jugak kelakar citer ni.sengal2 ubi sume
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 03:19 PM | Show all posts
the real nam do san tu hensem jugak no ..seblom ni seghegum ja rambut dia
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
i tak suka nam do sann...yg sun ho tu i suka..i hrp dia kapel dgn suzy cite ni tp nam do san kan hero cite ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 05:21 PM | Show all posts
edayildiz replied at 30-10-2020 01:50 PM
i tak suka nam do sann...yg sun ho tu i suka..i hrp dia kapel dgn suzy cite ni tp nam do san kan her ...

i pon harap Dal Mi dengan Ji Pyong tu. next eps Dal Mi mcm dah tahu perkara sebenar je. makin best ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Beribear replied at 30-10-2020 05:21 PM
i pon harap Dal Mi dengan Ji Pyong tu. next eps Dal Mi mcm dah tahu perkara sebenar je. makin best ...


kannn..tp msti dia dgn do san kan last2 sbb sah2 dia hero kan..mcm lurus bendul plak do san..i baru hbs tgk ep 4..
i tgk cite ni sbb sun ho tu jer sbnrnya huhu
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2020 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
bila nk ep 5 ni
#secondleadsyndrome
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
First time tengok citer korea introduction awal-awal lagi pasal 2nd lead. Hero lambat keluar..

So far ep 5 dah tengok, meols tetap rasa Ji Pyeong lagi sesuai dengan Dal Mi. Kalau ikut logik, Dal Mi sepatutnya dengan Ji Pyeong. Tapi sebab dah tau Do San tu hero dalam ni, ai pun geng 2nd lead syndrome

Apa jadi bila Dal Mi tau surat-surat yang buat dia jatuh cinta tu actually from Ji Pyeong.. kesian Ji Pyeong. Sebab nak balas budi nenek, dia tak sedar dah suka kat Dal Mi..

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
shoyuna replied at 1-11-2020 01:18 AM
First time tengok citer korea introduction awal-awal lagi pasal 2nd lead. Hero lambat keluar..

S ...

Geng jugak #secondleadsyndrome huhu. I suka karektor ji pyeong. Do san bw karektor nerd  tu sesuai la tp i suka the development from ji pyeong 19 till now in his thirties kan. Suzy as Dal mi....ok i ta berapa dgn suzy tp kali ni watak ni sesuai putk dia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
I tak tgk lagi epi 5. Tp td lalu kat instagram some of the clips. I terus takut nak tgk. Seems like ji pyeong akan heart broken huhu so tak tau nak proceed tgk or tunggu habis semua baru marathon.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Do san hero ka?alaaaaaaaaaaaa nak dgn si lurus
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 1-11-2020 08:50 PM
Geng jugak #secondleadsyndrome huhu. I suka karektor ji pyeong. Do san bw karektor nerd  tu sesuai ...

Kalau ikut citer cliche, Do San tu supposed 2nd lead ni apa yang ai tengok until ep6.

Ai pun tak minat suzy tapi bila tengok citer ni best pulak. Lepas tu sedih sangat tengok pak Dal Mi meninggal
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by edayildiz at 2-11-2020 03:21 PM

br hbs tgk ep 6..sapa yg nk bls dndm tu eh..ayah dal mi hidup lg ke..mana thu plot twist ayah dia hidup...
sand box tu idea ayah dal mi kan tp dia refer kt ank dia yg kakak ke adik..nape i rasa actually yg naik buaian tanak kenaa pasir tu is dal mi..
hrp2 sgt suzy dgn ji pyeong..i tgk kt fb semua dk sefond lead syndrome...
sbb kalau ikut logik cite tu bermula dgn ji pyeong masa kecik..do san mana wujud plus dal mi jth cinta kt tkg tulis surat....kalau ji pyeong kecewa i xnk tgk cite ni dh
dol san tu nerd sgt immature giler la dia ngan kwn dia..i suka jer tp nak suzy dgn sun ho plis
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 2-11-2020 03:19 PM
br hbs tgk ep 6..sapa yg nk bls dndm tu eh..ayah dal mi hidup lg ke..mana thu plot twist ayah dia hi ...

Walaupun ai suka apak Dal Mi tu dalam citer ni and sedih pasal kematian dia, tak logik kot klu dia masih hidup. Kalau citer tamil baru logik.

Yang naik buaian tu Dal Mi. Akak Dal Mi terdengar Ceo Sandbox citer kat staf dia. So akak Dal Mi citer pasal buaian dalam application form reason nak join Dal Mi. Sooner or later nanti ceo dapat tau lah kot Dal Mi budak kecik dalam buaian tu.

Kalau ikut flow citer dari ep 1, Ji Pyeong patut jadi hero. Do San patut dengan geng dia je Geram pulak bila Do San katanya tak pandai nak menipu tapi masih lagi teruskan nak tipu Dal Mi. Yang Ji Pyeong pulak maybe tak sedar lagi dia jatuh hati kat Dal Mi

Ni lah first tume tengok suzy sun ho joo hyuk berlakon.. tapi sebab jalan citer best, ai dah tertengok sampai ep6
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih tak dapat clue sape lah yang bak balas dendam tu. Takkan kawan Do San or yang hackers tu. Maybe yang bunuh diri tu adik dia stress keja kat sand box
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list