Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
744
View
4
Reply

Tolong selesaikan masalah ni

[Copy link]

Author: Pajeri_Nenas    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-11-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Aku ada beli cpu refurbished. Model hp sff 6005 pro. mula2 ok to Lps win10 update terus Gelong sbb integrated grsphic tak supported lg(model Lama) jd aku downgrade ke win7. Tp masalah ttp ada, rasanya integrated grsphic Tu tidak. So aku beli Nvidia 710 drr3 2gb low profile.

Bila cuba install terus cpu x boleh on .bila aku cabut graphic card Tu muncul paparan error ni. Dan keyboard aku x detect. Aku dah tukar bateri CMOS tp ttp sama. How? Tq
IMG_20201104_141424_1.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 14-11-2020 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
* integrated graphic rosak
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2020 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Fresh format balik la jawapnya.

Kalau update win tapi ade hardware driver tak support latest driver dari win, boleh je roll back driver atau search compatible online.

Biasanya kalau ada hardware baru kene refresh kat device manager. Certain hardware lak kene ubah settinng kat bios. Kau cabut gcard tu masa cpu running, memang dah corupt la dan mintak format baru.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Southbridge chip problem.. southbridge ni control hardware input.. pci-e, usb dll.
Ada la tu cold solder joint antara south bridge dgn motherboard..RTC cmos pun mesti reset balik after tutup main supply kan?
Selalunya problem ni intermittent. Kejap ok, kejap tak.. mcm mana aku tau? Sekarang ni PC aku mcm ni la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2020 08:56 AM | Show all posts
masuk dlm bios setup, update segala configuration, disable internal graphics, save setting
sambungkan monitor ke graphics kad baru
format and reinstall windows os
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list