Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12545
View
314
Reply

[Tempatan] KWSP i-Sinar: Pendahuluan pertama antara RM4,000 每 RM10,000

[Copy link]

Author: Voyagers       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-11-2020 07:53 PM | Show all posts |Read mode
KWSP i-Sinar: Pendahuluan pertama antara RM4,000 每 RM10,000


PENCARUM Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KSWP) boleh mengeluarkan simpanan mereka antara RM4,000 hingga RM10,000 bagi pendahuluan pertama melalui kemudahan i-Sinar.


Dalam satu kenyataan, Ketua Pegawai Eksekutif KWSP, Tunku Alizakri Alias berkata, i-Sinar akan memberi manfaat kepada 2 juta ahli yang layak.



Katannya, ahli yang layak boleh membuat permohonan bermula Disember ini dan amaun akan dikreditkan dalam akaun bank ahli pada hujung bulan selepas permohonan dibuat.

Menurutnya, ahli boleh mengekses 10 peratus daripada amaun simpanan dalam Akaun 1.
image.png

Bagi ahli yang mempunyai baki Akaun 1 berjumlah RM90,000 dan ke bawah akan mempunyai ekses amaun sehingga RM9,000.


Amaun pendahuluan akan dikreditkan secara berkala sehingga enam bulan dengan pendahuluan pertama sehingga RM4,000.

Ahli yang mempunyai baki lebih RM90,000 juga mempunyai ekses 10 peratus dengan amaun maksimum yang boleh didahulukan adalah sebanyak RM60,000.

※Amaun pendahuluan ini akan dikreditkan secara berkala sehingga enam bulan dengan pendahuluan pertama sehingga RM10,000,§ katanya.

Maklumat lebih lanjut serta butiran terperinci mengenai kelayakan i-Sinar serta terma dan syarat akan dimaklumkan dalam masa terdekat.
image.png




Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 16-11-2020 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
.maksudnya utk 1st bayaran dapat rm4k? Tak faham aku.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow wth kena pinjam duit sendiri pastu kena bayar balik
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Surirumah leh ke kuarkan akaun 1 ni???
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:15 PM | Show all posts
sarah82 replied at 16-11-2020 08:01 PM
.maksudnya utk 1st bayaran dapat rm4k? Tak faham aku.

Aah 1st bayaran 4k shj kalau u ada 90k and less.
More than 90k, boleh wdraw up to 10k shj bulan pertama.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_strangers replied at 16-11-2020 08:13 PM
Surirumah leh ke kuarkan akaun 1 ni???

boleh kalo ko buktikan kat kwsp ko terlibat di mana ko diberhentikab kerja dr suri rumah...eakakakka
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:17 PM | Show all posts
wahhh..ni cam lebih dari yg dijangka kan. Ingat epf nak bagi 10k one off shj.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:19 PM | Show all posts
shara154 replied at 16-11-2020 08:04 PM
Wow wth kena pinjam duit sendiri pastu kena bayar balik

Part ni i tak faham. Kalu i dah takde caruman camne nak bayar balik? kalau bergaji maybe la company akan siap2 potongkan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
freesia71 replied at 16-11-2020 08:19 PM
Part ni i tak faham. Kalu i dah takde caruman camne nak bayar balik? kalau bergaji maybe la compan ...

Bila baca page 2nd tu ckp bila kerja ada caruman akan masuk semua dlm akaun 1 sampai habis amount yg kita amek, dah habis baru ikut pecahan akaun 1 & 2
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pu3_rania at 16-11-2020 08:28 PM
shara154 replied at 16-11-2020 08:04 PM
Wow wth kena pinjam duit sendiri pastu kena bayar balik


Tengah hot di WhatsApp group, FB & SocMed yg lain pasal syarat2 yg di kenakan
Sekarang ni pasal Covid dah jatuh ke tempat ke 2 setelah di cantas oleh isu EPF
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
freesia71 replied at 16-11-2020 08:15 PM
Aah 1st bayaran 4k shj kalau u ada 90k and less.
More than 90k, boleh wdraw up to 10k shj bulan p ...

Ahli yang mempunyai baki lebih RM90,000 juga mempunyai ekses 10 peratus dengan amaun maksimum yang boleh didahulukan adalah sebanyak RM60,000.


Baca ayat ni macam boleh withdraw 60k je
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
freesia71 replied at 16-11-2020 08:15 PM
Aah 1st bayaran 4k shj kalau u ada 90k and less.
More than 90k, boleh wdraw up to 10k shj bulan p ...

Ohhh.. Aku mcm pelik jap tadi.. Hahahaha.  
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah rezeki pada yang terjejas, sejak xada motorium memang slow bisnes sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Waaaah yg caruman banyak2 tu pilot kot.. Aku yg ada ratus ribu suri rumah tak boleh kluarkan ke? Nak jugak merasa duit epf wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini untuk yang terjejas sahaja adik adik sekalian
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena bayar balik 100%. So yg mana surirumah tu mungkin xakan diluluskan
Screenshot_20201116-203245_Facebook.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Hurm confirm yang tak termasuk sasaran tu tapi terjejas akan melenting2 kat fb. Harap TokJib bangkang hihi
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 16-11-2020 08:25 PM
Ahli yang mempunyai baki lebih RM90,000 juga mempunyai ekses 10 peratus dengan amaun maksimum yang ...

Kahhhh..aku pun macam faham dapat 60k..fuhhh kaya sebelum usia lahhh..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:38 PM | Show all posts
Utk yg keja gomen yg ambik skim pencen boleh dak nak bawak keluaq RM60K duit EPF tu?

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ni berita palsu ke tak? tu nk tau dulu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list