Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1946
View
36
Reply

Ajis Kalla jejaka kacak persis Ari Wibowo beri hantaran 300 juta kepada Nadia Margareza

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-11-2020 01:16 PM | Show all posts |Read mode

Makassar: Demi mendapatkan wanita idaman hati, seorang ahli perniagaan sanggup memberikan hantaran mewah berupa wang tunai sebanyak 300.78 juta rupiah (kira-kira RM87,000), rumah mewah dan set berlian bernilai tiga bilion rupiah (kira-kira RM870,000).

Lelaki berkenaan, Ajis Kalla yang lebih dikenali sebagai Haji Ambo, 45, ahli perniagaan dari Makassar melamar kekasihnya, Nadia Margareza, 29, pada Isnin lalu di Dusun Kambisa, Desa Baku-Baku, Luwu Utara.

Saudara terdekat Haji Ambo, Hasan Basri Baso berkata, pasangan berkenaan sudah lama menjalinkan hubungan dan membuat keputusan untuk melangsungkan perkahwinan selepas mendapat persetujuan ibu bapa Nadia.

"Mereka menjalin hubungan sejak setahun lalu. Namun, acara pernikahan hanya akan berlangsung pada 17 Disember nanti," katanya seperti dilaporkan Liputan6.

Berdasaran maklumat yang diperoleh, lelaki berkenaan adalah seorang usahawan yang memiliki beberapa kafe terkemuka di Kota Makassar.

Malah, Nadia juga seorang usahawan yang memiliki butik di daerah sama.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 26 November 2020 @ 6:30 AM




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-11-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Persis Ari Wibowo la sgt
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tergoda dgn tajuk.. Sekaliii.. Hahahahaa.. Apa2 oun tahniah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 01:48 PM | Show all posts
adoiii.. mana ari wibowo nya..
belakang bunga ke
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
gundunya ajis.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ari wibowo sangatt....terpedaya . Rasanya lelaki tu family politician ...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:10 PM | Show all posts
haram J
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
adoi la
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini bukan ari Wibowo...ni atok ari Wibowo adalah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:18 PM | Show all posts
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:38 PM | Show all posts
ini kira mcm bapa nya si ari wibowo gituu.apa2 pun tahniah utk kedua pasangan
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah la...
gara2 gundu smpai senget benget belt jejaka persis ari wibowo
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Celah mana rupa ari wibowo ni?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang kanan tu dalam hati tengah tunggu nak dapatkan sign untuk secure harta. Janji harta tu kita secure dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:57 PM | Show all posts
jibaker punya kaka mod ni persis ari wibowo lah sangat!!!!!!

si bini tu memula nampak lawa tapi 2-3x tengok cm drag siam lak..larikkk!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2020 03:24 PM | Show all posts
mamajawie replied at 26-11-2020 02:57 PM
jibaker punya kaka mod ni persis ari wibowo lah sangat!!!!!!

si bini tu memula nampak lawa ...


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie replied at 26-11-2020 02:57 PM
jibaker punya kaka mod ni persis ari wibowo lah sangat!!!!!!

si bini tu memula nampak lawa ...

Tengok ig dia lawa jugak la kaka tapi memang persis drag siam. Cumanya keluarga pompuan tu pun orang kaya tu yang laki pun kena kaya juga.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 03:31 PM | Show all posts

pokcik atas tu muka cam pelakon sendu ajinoh motor yg skang jadi duta popcorn ciken joget dengan ayam terkangkang2 kat tv si pipi labuh hokeyhh..

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 03:33 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 26-11-2020 03:28 PM
Tengok ig dia lawa jugak la kaka tapi memang persis drag siam. Cumanya keluarga pompuan tu pun ora ...

I see..tpi deyollss time kawen mmg muka overly pondesen..tringat video nenek yindon kawen ngan jantan herlok umo 20-an tapi MUA mekapkan nenek tu dari umo 70 jadi umo late 30s jahh..tapi pondesen tebal 5meter..

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bongoknya tajukkk...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list