Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6859
View
109
Reply

Kenapa Kena Rakam Cepat-Cepat? Ini Cerita Belakang Tabir Video Muzik Kuasa Cintamu

[Copy link]

Author: rikuren       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-12-2020 03:11 PM | Show all posts |Read mode




Video muzik terbaru Datuk Seri Siti Nurhaliza berjudul Kuasa Cintamu yang baru dilancarkan pada 1 Disember 2020 ada cerita tersendiri.

Selain memaparkan perjalanan hidup Siti sejak dilahirkan sehingga berkahwin dan memiliki anak, lagu Kuasa Cintamu itu sendiri sarat dengan emosi dan bercerita mengenai cinta yang sifatnya universal.



Seorang pengguna Twitter telah berkongsi sesi belakang tabir penghasilan video muzik itu.





Menurut produksi terlibat, bagi menggambarkan perjalanan hidup Siti 'berterusan' dalam klip berkenaan, penggambarannya dibuat dalam satu turutan.





Teknik penggambaran 'sekali rakam' itu memerlukan perancangan rapi menggunakan sebuah kamera. Setiap butiran kecil membabitkan apa-apa perubahan di hadapan lensa kamera perlu dirancang rapi agar penonton tidak sedar apa yang berlaku di belakang lensa.






Untuk info, Kuasa Cintamu adalah single daripada album ManifestaSITI2020 yang boleh didapati di platform digital terpilih sejak 3 Julai lalu. Sejak dilancarkan, video itu telah mendapat lebih 198k tontonan. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-12-2020 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
bahahahah kelakar plak tgk memasing..

continuous shot ni penah buat utk filem 1917 siap mng best cinematography dkt oscar..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Terkujat tgk si pipi ceklat... Hehe

Harap2 ank kedua ni lagu keluar lps bb lahir la ye
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 03:41 PM | Show all posts
takde ke zoners ke pereka fesyen ckap betapa HAUKNYEHH BAJU MERAH CADAR KATIL KING SAIZ tu????aku boleh maafkan lagi baju kuning tu tapi baju merah tu overrated..kain terlebih pun bukan bermakna shantekkk yehhh..lagi2 part dia kembang2 ala2 burung baru nk belajar terbang tu..ayoyoyo mak iti, dari zaman Jerat Percintaan sampai la ni chuollss memang retis no satu fesyen hauk
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia miming ke mmg nyanyi btol? Camne nk edit suara org jerit2 tu tak masok dlm mv? Sorry soklan mengong
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:28 PM | Show all posts
Baju kuning tu material kain mcam kain semeter rm1 jah rupanya.... choyyy
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Effort dan kreativiti tu ada tapi finishing tak berapa nak memberangsangkan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:41 PM | Show all posts
okey2 jela.....mcm serabut je. baju merah tu ya ampun
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampunnnn... Tudung bawal kuning tu dh serupa acik2 pakai je... Takde value lgsg. Br dgr lagu ni... Hmmmmm... Mcm lagu nabila razali yg banyak lirik ulang2 je...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
weh ni penyanyi no 1 weh. penyanyi no 1 tarafnye maksum tkde cacat cela. korang dok cerca jap lagi masuk le die hard fans dia
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:51 PM | Show all posts
oooohh ni yang masa part fokus dekat mata tu...
patutla iols rasa dah kenapa fokus lama sgt part tu... ropernye tgh tukar baju
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:53 PM | Show all posts
meols terperasan beberapa benda
1. baju kuning tu gebu gebas naw naw dr bahu hingga ke bawah dada.. yelah pakai baju lain kt dlm kan.. ateee 13/11sec je utk tukar segala
2. tang fokus mata dr tudung & baju kuning ke merah tu.. perasan mata tokti mengerling ketepi yg asalnya pandang depan kamera..

apapun effort terbaikkkkk dari semua team produksi gituuuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2020 04:55 PM | Show all posts
babynina30 replied at 2-12-2020 04:24 PM
Dia miming ke mmg nyanyi btol? Camne nk edit suara org jerit2 tu tak masok dlm mv? Sorry soklan meng ...

Miming je..bila edit semua suara diasingkan dan dimasukkan bunyi lagu yang sebenar. Final result boleh tengok kat youtube tu...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
rikuren replied at 2-12-2020 04:55 PM
Miming je..bila edit semua suara diasingkan dan dimasukkan bunyi lagu yang sebenar. Final result b ...

Ooo baik tkasih
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:59 PM | Show all posts
mv ni finishing tak smooth.. tp ok je... iols suka... baju merah tu pun looks fine to me
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akumak at 2-12-2020 06:20 PM

Contoh one shot yg cantik

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 06:22 PM | Show all posts
tapi sis suka lagi ni dari bidari syurgamu, baru tau rupanya Melly Goeslow yg composed lagu ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie: takde ke zoners ke pereka fesyen ckap betapa HAUKNYEHH BAJU MERAH CADAR KATIL KING SAIZ tu????aku boleh maafkan lagi baju kuning tu tapi baju merah tu ...


Hahaha lawaknya komen chuolsss haha
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
X sedap lagu ni...sorry....
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
shailyvelera replied at 2-12-2020 04:41 PM
okey2 jela.....mcm serabut je. baju merah tu ya ampun

Inspired by aina abdul may be..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list