Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1086
View
11
Reply

[ENGLISH SERIES] Charlie's Angels

[Copy link]

Author: espri6006       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-12-2020 03:47 PM | Show all posts |Read mode
Edited by espri6006 at 2-12-2020 03:48 PM

Siapa pernah menonton drama Charlie's Angles?, siri ni bermula pada tahun 1976. Aku tak pasti tahun berapa disiarkan di Tv Malaysia tapi yang aku ingat aku ada menonton siri ini di Tv pada tahun 80an dulu. Yang pasti muzik tema siri ini sangat menggamit kenangan. Season pertama siri Charlie's Angels ni di bintangi oleh 3 Dara Pingitan iaitu , kate Jackson, Jaclyn Smith dan Farah Fawcett. Tiga dara ni sangat sinonim dengan siri CA ni sehinggakan season seterusnya farah Fawcett dah tak berlakon tapi diganti oleh Cherry Ladd tapi memori aku ni tetap ingatkan Farah Fawcett.
Masih terbayang gambar tiga dara ni beraski sebagai perisik persendirian menyelesaikan masalah pembunuhan dan sebagainya. Sekarang siri ni ada ditayangkan balik di Astro Hits HD. Dah bertahun kot aku jadikan muzik latar drama CA ni sebagai ring tone aku sebab memang seronok sangat dengar.
Kalau dulu zaman kanak2 aku tak ingat sangat cerita dia bagaimana tapi bila dah tua2 ni boleh tonton kembali di astro hits so boleh lah buat kesimpulan yang diantara 3 dara  ni beraksi, Kate Jackson lah yang paling agresif sekali berbanding farah Fawcett, Jaclyn Smith mahupun Cherry Ladd. So uol, bolehlah menonton kembali Siri Charlie's Angles ni di Astro Hits..menggamit memori anda.Ini bukan filem CA ye, kalau filem CA yng baru2 ni muziknya dah di remixkan tak berapa best.

image.png

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-12-2020 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tonton filem. Drama tu tak pasti pernah tengok ke tak. Paling suka tengok Lucy Liu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2020 04:17 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 2-12-2020 03:58 PM
Iols tonton filem. Drama tu tak pasti pernah tengok ke tak. Paling suka tengok Lucy Liu.

drama dia cerita simple je , ala perempuan kan Hero nya mesti xde letupan bagai tapi yang best muzik tema dramanya tu. Kalau filem tu pernah tengok ada 2 filem yang di lakonkan oleh Lucy Liu, Cameron Diaz dan Drew Barrymore. Yang terbaru 2019 ni belum tonton lagi.Kalau nak comparee jauh beza versi filem dengan drama, yelah sebab drama pun sekitar tahun 70 dan 80an dulu. Filem2 dikeluarkan tahun 2000an...jauh beza dari segi mutu dan keunggulan...he he
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
yg baru ni flop teruk ye .. iols tgok pun tertido xde aura langsung
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 12:45 AM | Show all posts
Kat ASTRO ada. Channel retro TV. Aku rasa zaman TV ada sliding door kut. Zaman2 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols paling suka si Farah Fawcett tu. Of coz la sebab senyum n gigi sheols yg mahal tu. Then pelik knp 1st season je sheols ada padahal sheols famous gila2 time tu.. dengarnya coz ada prob n juga kembangkan sayap ke bidang lain. Suka ngan Jaclyn Smith rupa eksotik sket, Kate Jackson yg tangkas, Cherry Ladd bagi iols terpaksa bersaing ngan imej Farah.
Bosley yg senyum2 senget tu mencuit hati kekadang. Tak lupa juga ngan watak2 villains yg ensem tak hengat.  
Siries ni cukuplah jadi hiburan time iols mamam.  
Lagi satu series fav; Murder, She Wrote.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
azwanaliori replied at 2-12-2020 11:03 PM
yg baru ni flop teruk ye .. iols tgok pun tertido xde aura langsung

Ygh trailer pun takde aurs. Tambah plak Kristen Stewart berlakon...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
azwanaliori replied at 2-12-2020 11:03 PM
yg baru ni flop teruk ye .. iols tgok pun tertido xde aura langsung

..betul..yg terkini sgt dasyat..smpai i mengantuk giler dlm panggung wayang.terkejut sbb CA sblm2 ni..mmg best giler..yg terbaru sgt2 menjunam kelautan dalam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2020 01:28 PM | Show all posts
missinpiece replied at 3-12-2020 01:10 AM
Iols paling suka si Farah Fawcett tu. Of coz la sebab senyum n gigi sheols yg mahal tu. Then pelik k ...

itulah kan...kita kalau orang sebut Charlie's Angels je mesti teringatkan 3 dara ni, Jaclyn, Kat dan Farah padahal Farah tu muncul hanya utk season 1 je sedangkan Cherry Ladd lebih lama, maybe sebab farah Fawcett dikira pelopor siri CA ni bersama Kate dan Jclyn. Lagi pula masa tu kan juga da cerita Six Million Dollar Man - Steve iaitu suami kepada farah kan...siri tu juga meletup.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
espri6006 replied at 3-12-2020 01:28 PM
itulah kan...kita kalau orang sebut Charlie's Angels je mesti teringatkan 3 dara ni, Jaclyn, Kat d ...

Farrah masa tu nak jadi pelakon filem, so dia tinggalkan CA, kena saman banyak jugak la, then dia setuju nak buat penampilan dalam season 3 tu pun dalam 10 episod ja. Kate jackson, tinggalkan CA lepas season 3, yang satu2nya kekal sampai season 6 , cuma jaclyn saja, sebab lepas season 3 tu pelakon masuk silih berganti. Apa2pun , i memang suka lah tengak farrah tu rasanya lawa sangat, memang legend senyum dia walaupun dah meninggal lebih 10 tahun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2020 01:38 PM | Show all posts
fahdramli replied at 3-12-2020 01:36 PM
Farrah masa tu nak jadi pelakon filem, so dia tinggalkan CA, kena saman banyak jugak la, then dia  ...

oo kisahnya...baru tau. Tenkiu for info
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 02:47 PM | Show all posts
Yang filem versi baru tu pada aku hauk... Character CA ni kene gedik2 sikit + Lincah Filem asal CD, DB dan LL dah memang kene.. yang baru ni cam ok2 jela..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list