Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
854
View
20
Reply

Beri Senyuman Kepada Orang Yang Kita Tak Kenal

[Copy link]

Author: ATSYanaL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-1-2021 10:04 AM | Show all posts |Read mode
Bila saya memberikan senyuman yang ikhlas pada kamu..biarpon kamu sedang marah..biarpun kamu tidak mengenali saya..biarpun kamu seorang yang sejuta kali ganda lebih hebat dan gah daripada saya..biarpun saya hanya seorang yang sepintas berlalu dihadapan kamu..apalah salahnya..

Senyumlah kembali pada saya..kerana ia bisa membuat saya bahagia..kerana apabila kamu berlalu tanpa membalas senyuman saya..sebenarnya kamu sedang melukakan hati saya..



It is not necessarily for you to have a hot face for you to own a sweet smile. Many other people have many freckles and pimples on their faces but still their smile are sweeter than sugar!
So in order for you to own a sweet smile, make sure that you smile only for Allah. So smile, fill this world with smiles.

unnamed.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-1-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
saya pon biasanya balas senyuman, biarpun sy tak kenal orang tu. tapi ada masa kadang2 sy tengah sibuk melayan perasaan sorang2 sampai macam tak sedar, sy nampak orang tu senyum tapi kepala melilau pikir benda lain. bila dah tersentak ngan dunia realiti, tengok2 orang tu dah berlalu pergi. jika orang tu ialah sy, sy mohon maaf.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakai mask.. Org x nampak.. Sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 12:49 PM | Show all posts
aku paling bengkak bila orang pandang aku lama, then aku senyum, pastu dia buat-buat slow motion pandang tempat lain. tau la aku cantikkk. bodoh! lainkali taknak balas senyum jangan pandang lama-lama.

p/s iols tak senyum kat jantan ye sorry, bagi salam pun tak balas. salam pervert tak wajib jawab.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 12:53 PM | Show all posts
sarah82 replied at 10-1-2021 10:39 AM
Pakai mask.. Org x nampak.. Sekian.

my tips sarah, kenyitkan dua-dua mata, nampak macam senyum padahal tak

gratis-png-leonardo-dicaprio-inicio-youtube-meme-internet-leonardo-dicaprio.png
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 10-1-2021 12:53 PM
my tips sarah, kenyitkan dua-dua mata, nampak macam senyum padahal tak

Hahaha.. Okies boleh ikut tips
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
I pun suke muka org yg senyum....x suke tgk muke org ketat....yg ala2 die hot...ramai model skrg amik gmbr muke ketat2 bajet hot
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
I murah senyuman.. tapi bila org ajak borak alamak malas.. haha.. tq mask sbb i xyah senyum n borak lg dah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 09:07 AM | Show all posts
pxlbb replied at 10-1-2021 12:49 PM
aku paling bengkak bila orang pandang aku lama, then aku senyum, pastu dia buat-buat slow motion pan ...

setuju, ada jugak walau kita senyum tetap tengok kita tapi muka takde reaksi. aku yang mula2 ikhlas senyum tapi dibalas camtu terus aku maki dalam hati.

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 02:34 PM | Show all posts
Achik biasa jer senyum balik kalau org senyum kat achik..masa muda muda seganla nak balas takut org salah paham..semenjak 2 menjak ni achik senyum jer kalau tetiba bertentang mata..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 03:25 PM | Show all posts
ArnabAtasBulan replied at 10-1-2021 10:19 AM
saya pon biasanya balas senyuman, biarpun sy tak kenal orang tu. tapi ada masa kadang2 sy tengah sib ...

Well said!
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 03:27 PM | Show all posts
yenil95 replied at 12-1-2021 02:34 PM
Achik biasa jer senyum balik kalau org senyum kat achik..masa muda muda seganla nak balas takut org  ...

Tetapi iols perasan ramai yg tidak senyum balik. Iols pun tidak boleh faham kenapa mereka tidak boleh balas? ...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 03:46 PM | Show all posts
CitySity replied at 15-1-2021 03:27 PM
Tetapi iols perasan ramai yg tidak senyum balik. Iols pun tidak boleh faham kenapa mereka tidak bo ...

terkedu kot sbb tak penah orang senyum kat dia sebelum tu..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 03:58 PM | Show all posts
yenil95 replied at 15-1-2021 03:46 PM
terkedu kot sbb tak penah orang senyum kat dia sebelum tu..hehehe

Sebagai seorang cashier, dia tidak patut terkedu .Hhehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 09:45 PM | Show all posts
CitySity replied at 15-1-2021 03:58 PM
Sebagai seorang cashier, dia tidak patut terkedu .Hhehe

Sekiranya pelanggan tiba ke kedai anda, berikan senyuman. Apabila pelanggan membeli produk atau perkhidmatan anda, berikan senyuman. Apabila pelanggan beredar dari kedai anda, berikan senyuman.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 09:47 PM | Show all posts
sara_thrash replied at 11-1-2021 09:07 AM
setuju, ada jugak walau kita senyum tetap tengok kita tapi muka takde reaksi. aku yang mula2 ikhla ...

Totally agree. Senyuman juga bukan sahaja apabila bersemuka. Di telefon juga, berikan senyuman. Ini adalah kerana, pelanggan kita ddpt dengar senyuman tersebut dan akan merasakan kita adalah org yang mesra.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 09:48 PM | Show all posts
Guccibamboo replied at 10-1-2021 03:02 PM
I pun suke muka org yg senyum....x suke tgk muke org ketat....yg ala2 die hot...ramai model skrg ami ...

Aku paling benci muka ketat. Terutama sekali org yang nak berniaga
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 12:27 PM | Show all posts
DyanaHarun replied at 15-1-2021 09:45 PM
Sekiranya pelanggan tiba ke kedai anda, berikan senyuman. Apabila pelanggan membeli produk atau pe ...

Aku paling benci tengok muka hitam. Merosakkan mood saya je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2021 12:21 PM | Show all posts
yenil95 replied at 12-1-2021 02:34 PM
Achik biasa jer senyum balik kalau org senyum kat achik..masa muda muda seganla nak balas takut org  ...

Setuju. Iols pun mesti senyum balik.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:02 PM | Show all posts
CitySity replied at 15-1-2021 03:58 PM
Sebagai seorang cashier, dia tidak patut terkedu .Hhehe

hmmh..kalau cashier patutnya selalu manis muka..

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list