Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7832
View
138
Reply

[Tempatan] Rakyat jangan panik pengumuman PM esok: Ismail Sabri (Siapa yang panik, korang panik ka?)

[Copy link]

Author: Punat_button       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-1-2021 01:40 PM | Show all posts |Read mode
Rakyat jangan panik pengumuman PM esok: Ismail Sabri
ROSMIZA KASIM | | 10 Januari 2021

image.png
Ismail Sabri (tiga dari kiri) menyampaikan sumbangan kepada Akbar untuk disampaikan kepada mangsa banjir di Majlis Penyerahan Barang Bantuan Kepada Mangsa Banjir Negeri Kelantan oleh Menteri Kanan Pertahanan di Kem Pengkalan Chepa pada Ahad.

KOTA BHARU- Kerajaan mengingatkan orang ramai untuk tidak membuat pembelian panik yang kononnya negara akan sekali lagi melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi menangani penularan Covid-19.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, buat masa ini rakyat tidak perlu bimbang dan lebih baik menunggu inti pati sah pengumuman yang akan dibuat Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada Isnin.

Menurutnya, orang ramai jangan mudah terpengaruh dengan khabar angin yang tular di media sosial berikutan pengumuman yang bakal dilakukan Perdana Menteri.

Saya nak bagi tahu, tak perlu ada pembelian panik. Jangan terpengaruh dengan khabar angin. Contohnya malam tadi ada satu khabar angin mengatakan sekatan jalan raya akan dibuat dan orang ramai tidak boleh keluar tetapi tiada pun sekatan jalan raya dilakukan.

Jadi jangan bimbang akan pengumuman esok, selepas pengumuman barulah kita tahu apa perkara yang sebenar, katanya kepada pemberita pada Ahad.

Beliau ditemui pada Majlis Penyerahan Barang Bantuan Kepada Mangsa Banjir Negeri Kelantan oleh Menteri Kanan Pertahanan di Kem Pengkalan Chepa.

Hadir sama, Setiausaha Kementerian Pertahanan, Datuk Sri Muez Abd Aziz, Panglima Tentera Darat, Tan Sri Zamrose Mohd Zain, Panglima 8 Briged, Zamsari Abu Hasan dan wakil pemimpin tempatan, Akbar Salim.

Mengulas lanjut, Ismail Sabri meminta rakyat untuk bertenang dan tidak menyerbu pasar raya dan sebagainya.

Kita tahu rakyat ketakutan hari ni kerana penularan Covid-19 yang sedang meningkat, tapi kena jaga juga keselamatan, katanya.

Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/a ... utm_campaign=Rakyat jangan panik pengumuman PM esok
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-1-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Bak kata Artuditu, JANGAN PANIK,KORONAPALATAO, KAJIAN DEMI KAJIAN
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2021 01:50 PM | Show all posts
axl_bach replied at 10-1-2021 01:41 PM
Bak kata Artuditu, JANGAN PANIK,KORONAPALATAO, KAJIAN DEMI KAJIAN

apa yang abah nak umum, bonus penjawat awam ka?


Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak harap prasekolah tutup.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Asalkan bukan pkp....orang swasta perlu kerja...kerja...bukan berpeleseran shopping...tapi kerja...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
harap bukan announce dia yg jadi piyem sbb piyem kita mengundur diri
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2021 01:57 PM
Asalkan bukan pkp....orang swasta perlu kerja...kerja...bukan berpeleseran shopping...tapi kerja...

pegi shopping complex penuh remaja2 budak sekolah oiii. dari pekerja sampai la yg pelanggan, yg melepak etc  baikla masuk sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
announce la apa2 pun...lantak la
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:03 PM | Show all posts
tak payah PKP pun takpa... KERAjaan buleh pikiaq cara lebih berkesan..

1. Perbanyakkan pulis kaa abam army kaa meronda untuk pantau pematuhan SOP ..
2. tingkatkan denda kaa hukuman penjara pada yang langgar ..
3. Perkenalkan reward pada orang awam yang buat report.. KERAjaan sediakan platform yg lebih mudah utk orang awam report
4. perkenalkan tracking system pada depa yang wajib kuarantin di rumah ka apa kaa...

Sebenaqnya byk lagi KERAjaan buleh pikiaq... tapi nk buat lagu mana... belakang kalu dok sibuk politaik beli kaa offer kaa ahlul2 partai lain masok depa sambil2 pikiaq nak tambah cawangan smp 8k di seluruh negara... ujung2 partai lain kena tuduh kuat politaik..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak panic pon sebab dah taw pkp semula kt negeri zon merah..pkp pon masih bleh kuar p pasar raya beli barang.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 10-1-2021 01:55 PM
Akak harap prasekolah tutup.


so kalau ditutup, anak anak ribena ini mau dihantar kerumah abah cow utk dijaga oleh datin..kerna ibu ayah mereka bekerja kewww?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 10-1-2021 01:59 PM
pegi shopping complex penuh remaja2 budak sekolah oiii. dari pekerja sampai la yg pelanggan, yg me ...

Setuju aje budak sekolah masuk semula....dari berpeleseran...nasib anak aku x mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin announce muhyudin nk lantik TPM ganti dia sementara dia x sihat ....mana tau kan....
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 10-1-2021 01:41 PM
Bak kata Artuditu, JANGAN PANIK,KORONAPALATAO, KAJIAN DEMI KAJIAN

There is light at the end of the tunnel...intipati ucapan esok.....hujan pasti berhenti...

kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
takde nk panic..selalu bangsa tu jer yg selalu panic..i masih ingat lg ye bertapa kalutnya dorg lalu dpn office i sehari before pkp bln 3 dulu..semua dk hon sbb berebut nk p beli groceries kt hero situ..masa tu i tk terfikir langsung kita akan pkp
dia nk umum apa eh esk..hidup i tetap mcm biasa..pergi keja balik keja.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2021 02:07 PM
Setuju aje budak sekolah masuk semula....dari berpeleseran...nasib anak aku x mcm tu...

anak jenis pijak semut tak mati...kat asrama kau tahu dia play truant dgn buah hati?

kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerxmas replied at 10-1-2021 02:10 PM
anak jenis pijak semut tak mati...kat asrama kau tahu dia play truant dgn buah hati?

kahkahkahk ...

Huhu....depa x dak makwe sting....ni pun sat td aku tolong ambil video assignment dia nk present ke lecturer..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2021 02:09 PM
Mungkin announce muhyudin nk lantik TPM ganti dia sementara dia x sihat ....mana tau kan....

dah ada ura2 kat benang 1 lagi. so tkde la surprise sgt pon. yg terkejut kalau betul piyem tu diganti dia (mail)  sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2021 02:12 PM
Huhu....depa x dak makwe sting....ni pun sat td aku tolong ambil video assignment dia nk present k ...

Yg selalu sebut takda makwe ni yg selalu kena tangkap khalwat..kau hati hati...jgn asyik sibuk berforum.....

kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 02:18 PM | Show all posts
mestilah panik sebab tak cukup majoriti sokongan ahli parlimen
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list