Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2810
View
49
Reply

Dah 2021, Warna Kulit Haneesya Hanee Masih Dikutuk

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-1-2021 03:12 PM | Show all posts |Read mode
Nama pelakon Haneesya Hanee kini sudah jarang didengari selepas kontroversi yang terjadi ke atas dirinya pada sekitar tahun 2019 yang lalu.


Selain itu, warna kulitnya yang agak unik turut pernah menjadi perhatian ramai apabila terdapat segelintir netizen yang tidak bertanggungjawab menghina warna kulitnya itu.




Foto: IG




Kini, walaupun kita sudah memasuki tahun baharu 2021, namun isu warna kulit masih lagi menjadi bahan gurauan sesetengah netizen sehingga membuatkan Haneesya sudah penat untuk melayan komen negatif tersebut.


Menerusi akaun TikTok miliknya, Haneesya telah menerima satu komen gurauan kasar daripada seorang individu yang mengatakan mungkin pelakon berusia 21 tahun itu akan kelihatan lebih cantik jika kulitnya berwarna putih.




  



Akui bengang dengan komen yang sebegitu, Haneesya tetap tidak mengambil hati dan cuba untuk lakukan kelainan supaya mereka yang berkulit gelap tidak rasa rendah diri.


Rata-rata komen yang ditinggalkan turut menyokong tindakan Haneesya yang sering mempertahankan individu kulit gelap.




  



Mereka turut mengakui bahawa individu yang mempunyai kulit gelap turut mempunyai keunikan yang tersendiri.


Ada segelintir masyarakat menyifatkan putih itu cantik dan gelap itu kurang cantik tetapi hakikatnya warna kulit tidak membezakan apa-apa langsung.


  



Harap-harap selepas ini warna kulit tidak menjadi isu besar dalam segelintir masyarakat. -CARI


Sumber: Hot FM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-1-2021 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosan la kau ni pompuan. Asal keluar cerita kau, balik2 warna kulit hitam gelap kepam kelam kau tu. Kerjaya satu hapa pun takde. Lain kali kan repots cibai, nak buat gosip, kena tau term gosip tu, dah la artis yg ntah apa2 kau bukak benang. Puihhhhh puihhhhh puihhh puihhh
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sepanjang zaman la beritanya pasal kulit gelap je..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang picca no 1 tu memang pelik sikit tapi yang lain gojes!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik sgt utk kulit gelap
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana kutuk nya??? Kalau dia rasa komen mcm tu mengata dia meaning something wrong dgn dia punya otak. Org tu puji kot. Dah mmg ko ireng tp cantik. Be proud of it. Yg sentap tu asal? Xkn org tu nk komen putihmya kulit????
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni je citenye ulang2 sampai abg jamil mampos
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:34 PM | Show all posts
betul la komen orang tu..yang kau terasa kenapa?

kat mata dia, kau tu hitam tapi dah lawa. kau bayangkan orang lain yang berkulit hitam dan tak lawa lak? yang kulit menggerutu, bukan model look cam kau dik.

eh, bosan la topik kau ni mesti pasal kulit. ke kau insecure sendiri sebab kulit gelap? orang kalau confident, takde kisah pun orang kutuk dia ke apa. contoh macam Dato Vida n Cik B..konfiden je
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Reput cari buleh cari cter lain x?? Bingit la die nehh
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:51 PM | Show all posts
ezotik stok sedap main nih
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari 1st dia keluar di media sampai sekarang asyik cerita warna kulit ja.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Yaaawwwwnnnnnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sendiri up isu.
So yesterday.
Nexttt
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 06:27 PM | Show all posts
masih lagi dgn cerita kaler kulit niiiii
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Untuk kekal relevan, ulang je lah cerita zaman dedulu. Bosan lah dia ni. Sebosan karier dan wajah beliau.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah 2021 pon masih cakap pasal kulit hitam.

Cuba jadi macam Dayang, cerita pasal kerjaya berlambak. Lagu terbaru dia pon bagus. nampak lah Dayang tu sebagai pengiat seni/penyanyi/artis/selebriti. Kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 06:54 PM | Show all posts
prasan la kau
hahahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan dah 2021 Hanisya Hanee masih merempan pasal ni padehal takda pun yang peduli selain netz yang berkuntum di IG sheols juga wartawan yang cedok story dari IG sheols di samping akak yang mengomen sebab nyampah ah balik2 kulit balik2 kulit. Ko tu lawa ja. Apa ko kesah sangat orang kutuk2 ko? Block aje la individu sebegitu biar ayat puja pujaan ja simpan di IG ko.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
aku tak rasa dia cantik jikankulit putih...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:40 PM | Show all posts
Xde benda org kutuk keji kulit hitam ,biar org yg mengutuk  ko tu terkena cancer kulit biar padan muka dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list