Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
53359
View
1349
Reply

AKHIR ZAMAN.. MISTERI SEBUAH PERJALANAN 2.0

[Copy link]

Author: miftahuljamilah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-1-2021 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

Tidak ada yang tau waktu terjadinya kiamat kecuali Allah Taala, bahkan Malaikat Jibril dan Nabi Muhammad Shalallahu alaihi wassalam tidak diberitahu oleh Allah Taala akan waktu terjadinya hari Kiamat.

Berbicara tentang kiamat yang merupakan perubahan besar pada alam semesta dan perjalanan menuju alam akhirat, surga dan neraka. Adalah berbicara tentang urusan ghaib yang kita tidak mengetahuinya. Dan sama halnya ketika berbicara tentang waktu dan tanda akhir zaman, kita katakan telah datang waktunya kiamat artinya kiamat sudah waktunya akan terjadi.


Rasulullah Shalallahu alaihi wassalam bersabda:

لَوْ لَمْ يَبْقَ مِنْ الدُّنْيَا إِلَّا يَوْمٌ لَطَوَّلَ اللَّهُ ذَلِكَ الْيَوْمَ حَتَّى يَبْعَثَ فِيهِ رجل مِنْ أَهْلِ بَيْتِي يُوَاطِئُ اسْمُهُ اسْمِي وَاسْمُ أَبِيهِ اسْمُ أَبِي يَمْلَأُ الارض قِسْطًا وَعَدْلًا كَمَا مُلِئَتْ ظُلْمًا وَجَوْرًا

Andaikan dunia tinggal sehari lagi, Allah Taala akan panjangkan hari tersebut sehingga diutus padanya seorang lelaki dari ahli baitku (keturunanku) namanya serupa namaku dan nama ayahnya serupa nama ayahku (Muhammad bin Abdillah). Ia akan penuhi bumi dengan kejujuran dan keadilan sebagaimana sebelumnya dipenuhi dengan kezaliman dan penindasaan. (HR Abu Dawud, No 9435, dan dishohihkan oleh al Albani, Shohih al Jami as Shoghir, No 5304).






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-1-2021 04:21 PM | Show all posts
TQ TT sebab buka rumah baru utk kita semua duduk sembang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2021 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
novlin replied at 18-1-2021 04:21 PM
TQ TT sebab buka rumah baru utk kita semua duduk sembang...


Maaf kali ni saya buat rumah tergesa2 tak sempat nak cari bahan yg lebih segar untuk ditulis silakan semua check in rumah baru sembanglah kedai kopi ke cafe ke., jgn momod kata thread tak sesuai dalam board ni sudah
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:36 PM | Show all posts
Check in....

Nak share alunan zikir munajat fav... suka sgt suara Dr Badrul Amin nih, bagaikan merayu2... menyentuh kalbu... wonder what happened to him .....


Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai post ni utk bacaan je. Kang ada pulak kata kita taksub la antivaxx la mengarut laa. Bacaa je n weigh all the good and bad parts of the situation/decision. Tak gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Thank u kak TT
@novlin chuols tanya kat benang sebelah, iols jwb sini boleh tak? kadang2 kite gelak2 tapi benda yg menyentuh jiwa tak buleh nak gelak2 chuols

Nyanyi sat

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 18-1-2021 04:24 PM
Maaf kali ni saya buat rumah tergesa2 tak sempat nak cari bahan yg lebih segar untuk ditulis   ...


Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 18-1-2021 04:24 PM
Maaf kali ni saya buat rumah tergesa2 tak sempat nak cari bahan yg lebih segar untuk ditulis   ...

Tq kak tt bukak rumah baru utk kami. Semoga dipermudahkan segala urusan kak tt
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in. Tq kaka mift.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kali ni mift tak sempat nak seru nama2 mcm hari tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:56 PM | Show all posts
Check in..tq kaka mift.. semoga thread ini sedikit sebanyak membantu
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 06:02 PM | Show all posts
Edited by Matpon at 18-1-2021 06:03 PM

Kita semua sedang di uji




Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 06:13 PM | Show all posts
Check in, belanja satu lagu..


Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
check in....
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
koko2 replied at 18-1-2021 07:31 PM
check in....

boring dok rumah ke tu..haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in rumah baru. Assalamualaikum semua
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
nak rentas negri..hajat tak sampai
kaka check in forum saja la..
sambil layan lagu dinda kanda Brory Marantika dan makang kacang...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ada soklan utk apek...
BELANJA peta lorong tikus bley..?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya mmg suka masuk benang ni. Tapi saya pro vaksin. Ambik ilmu2 akhir zaman.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list