Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9701
View
130
Reply

Trending Di Twitter, Wajah Dan Penampilan Norlia Ghani Diperlekeh

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-1-2021 10:07 AM | Show all posts |Read mode
Tiba-tiba nama Norlia Ghani, 72, trending di Twitter gara-gara ciapan rawak individu yang menyindir bintang veteran itu ketika memperkatakan mengenai kejelitaan aktres dan model tinggi lampai, Kavita Kaur Sidhu.


Dalam insiden itu, seorang pemilik akaun Twitter memuat naik ciapan membandingkan kejelitaan Kavita yang berusia 49 tahun dengan wanita berusia 30 tahun yang dipersenda memiliki penampilan seperti Norlia.


Menghubungi pelakon yang terkenal dengan watak Joyah dalam drama bersiri Opah terbitan 1980-an itu, Norlia mengaku terperanjat dirinya trending di Twitter.


Kredit foto: IG




"Cucu Mama menunjukkan paparan skrin dan akaun Twitter menyebut nama Mama yang trending hari ini.


"Tidak sangka, selama ini hanya artis muda dan popular yang tular di laman sosial.


"Sekarang Mama pula jadi perhatian. Namun, Mama tidak ambil serius atau ambil 'pot'. Banyak lagi perkara lain yang perlu kita kita fikirkan ketika berdepan pandemik COVID-19.


"Tak jadi kudis pun... Mama tahu ada yang mempertahankan Mama sebagai artis senior," katanya kepada BH Online.




Kredit foto: Twitter




Meraih sokongan peminat, netizen kesal ciapan itu seolah-olah tidak menghormati Norlia sebagai bintang veteran yang memberi banyak sumbangan kepada industri seni.


Norlia yang pernah meraih trofi Pelakon Komedi Wanita Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) 2002 mengaku tidak aktif di laman Twitter.


"Mama lebih kerap guna akaun Facebook dan Instagram," katanya.




  



Dalam perkembangan lain, Norlia sempat melunaskan penggambaran drama 13 episod, Bujang Haji untuk siaran TV Alhijrah sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.


"Jika diikutkan, Mama ada tawaran penggambaran lain. Namun, disebabkan PKP, semuanya ditangguhkan," katanya.




  



Dalam drama Bujang Haji arahan Isqandar Jebat, Norlia berlakon bersama artis senior lain seperti Rosnah Mat Aris, Kartina Aziz dan Jalil Hamid. -CARI


Sumber: Berita Harian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-1-2021 10:11 AM | Show all posts
yes mama! iols suka mama berlakon! btw abaikan jer twitter account tu. mama lawa kottt. now dah berusia pun masih cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti bbnu tak pnh tgk Norlia Ramli belakon zaman P Ramlee
Dlm ramai2 acik2 yg belakon aku mmg boleh layan Norlia Ghani ni, secukup rasa lakonan dia, tak yah over sedih
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak dia pon pandai berlakon n awet muda
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang kutuk tu biasanye dua x lima je..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 10:47 AM | Show all posts
chandrahusin replied at 19-1-2021 02:14 AM
Mesti bbnu tak pnh tgk Norlia Ramli belakon zaman P Ramlee
Dlm ramai2 acik2 yg belakon aku mmg bole ...

Chan,

maksud ko, dia berlakon dlm filem P. Ramlee ke?
Citer apa?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 10:52 AM | Show all posts
tp kalau tengok budak pompuan zaman sekarang
umur muda lg tp badan bukan main kembang
anak satu tp badan mengembang
mengalahkan org anak 5 badan solid elok ja
faktor pemakanan kot?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
penah terjumpa Norlia ghani ni 2-3 tahun lepas...kagum tgk kulit dia..halus je..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
TabletSusu replied at 19-1-2021 10:47 AM
Chan,

maksud ko, dia berlakon dlm filem P. Ramlee ke?

Anak Bapak chuols
Kemain acik Norlia stylo milo masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
NazRysha replied at 19-1-2021 10:52 AM
tp kalau tengok budak pompuan zaman sekarang
umur muda lg tp badan bukan main kembang
anak satu tp ...

bukan anak 1 je..yg blom kawen, masih kat uni pun dah mengembang..ye la tu, faktor pemakanan..makanan skrg memacam..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 11:03 AM | Show all posts
yg duk membahan tu mesti tak kenal siapa dia di zaman kegemilangan/remaja kan
mesti tak kenal anak dia bergelar pendekar (spektra) yg hot jgk tu kan???

haa apabila remajapurba bersuara
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 11:06 AM | Show all posts
chandrahusin replied at 19-1-2021 03:02 AM
Anak Bapak chuols
Kemain acik Norlia stylo milo masa tu

Anak Bapak? ko biar betul

Ruminah Sidek aka mak mah aka mak Adlin Aman Ramli adalah dlm Anak Bapak tu

ke ada mama Norlia ni? watak apa?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu dia hot tau masa muda2 pakai hot pants atau bikini tapi mcm 2 piece. Aku tgk magazine hitam putih kat rumah nenek aku. Jgn tanya magazine apa.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 11:08 AM | Show all posts
Dak twidder ni memang pekat sikit
Antara KK dgn mama Norlia siapa agak2 gi buat surgery
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 11:10 AM | Show all posts
kalau bawah arahan rashid sibir, mama norlia mesti jadi watak mak-mak sedih.. kekadang sampai bertakung air mata meols.. last sekali tengok cerita time raya, fizo jadi anak mama.. tapi fizo ni kacang lupakan kulit, lebih utamakan bini dari mak.. meleleh air  mata oooiii...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Mawar91 at 19-1-2021 03:39 PM
TabletSusu replied at 19-1-2021 11:06 AM
Anak Bapak? ko biar betul

Ruminah Sidek aka mak mah aka mak Adlin Aman Ramli adalah dlm Anak Ba ...


X silap meols cite Kancha Tirana ade Norlia Ghani berlakon..jadi Cempaka ke Kenanga nmenye meols lupe..anak ketua kg
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 11:12 AM | Show all posts
Lejen kutub utara kutub selatan
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Norlia Ghani ni berlakon dalam movie Sikit Punya Gila dengan Harun Ar Rasyid dulu. Pakai swimming suit masa berkelah di pantai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 11:13 AM | Show all posts
Mawar91 replied at 19-1-2021 03:10 AM
X silap meols Cite kanca Tirana ade Norlia Ghani berlakon..jadi Cempaka ke Kenanga..anak ketua k ...

ye betul.. Kanchan Tirana
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 11:14 AM | Show all posts
TabletSusu replied at 19-1-2021 11:06 AM
Anak Bapak? ko biar betul

Ruminah Sidek aka mak mah aka mak Adlin Aman Ramli adalah dlm Anak Ba ...

yang aku tahu Norlia Ghani berlakon Kanchan Tirana. Anak Bapak Ruminah Sidek yang berlakon. Maybe dia confused kot between both.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list