Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1822
View
27
Reply

Foodpanda siasat gangguan text food rider terhadap pelanggan wanita

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-1-2021 05:26 PM | Show all posts |Read mode
Are you alone? Woman tells Foodpanda to do something about creepy delivery mans incessant texts
Yeu-Gynn Yeung 3 hrs ago


What happens when your food delivery comes with a side of creepy text messages?

Foodpanda in Malaysia is looking into complaints made by a woman claiming that a delivery man had been harassing her to spend time with him. The online complaint, which has since been set to private but can be seen on the Trendsmap site, has gotten the attention of thousands of people including those from the All Womens Action Society feminist group.

Hello @foodpanda_my, do something about your rider. This is super scary and inappropriate, the tweet posted by Mia Azahar, 27, under the handle @miaazhar said yesterday. Where are his ethics? Asking his customers if they want his company in their homes. For girls out there, be careful if you get a rider like this.

Foodpanda has acknowledged her complaint on Twitter. The woman also confirmed with Coconuts today that she has reported the matter to the food delivery company, who she said will take action on this.

Of course, I felt scared and uncomfortable, Mia told Coconuts. He just assumed that he could come over just because he thought I lived alone.

According to text exchanges she shared online, the delivery man had just dropped off her food order and was sending her messages from outside her home, asking whether she needed company.

The panda rider from just now. Im still downstairs. Can I come up, or should I leave? one of the messages said.

After rejecting him, the rider sent even more texts that said: Oh, really? Are you not alone at home? Do you have free time? Lets go out. Im free, just let me know when youre free.


Screenshots of the texts between the woman and the Foodpanda rider

People online have called out the rider for sexual harassment and are pressing the government to pass the Sexual Harassment Bill that was introduced in November to protect victims. Unfortunately, the ongoing state of emergency prohibits parliamentary proceedings.

@foodpanda pls ensure your drivers SOPs include NOT sexually harassing your customers, the All Womens Action Society wrote, tagging the Prime Minister at the end of their tweet. The SH Bill requires all organisations be accountable to an effective working internal SH policy. We need 2pass this Bill, pronto! The rakyat shldnt live in fear! @MuhyiddinYassin.

SH Bill on hold till after the state of emergency, news presenter Tehmina Kaoosji wrote. Yet, almost every week Msian Women share just how threatening things get over even just food delivery. Heres why we need the SH Bill!  Msian men clearly DO NOT understand boundaries & consent.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-1-2021 05:29 PM | Show all posts
air naik kepala..abg berdesup tgl wassap sambil bawak motor lgsung lggar lampu merah
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 05:30 PM | Show all posts
celaka2 panda mmg kluar simpang melulu je xtengok kri kanan..sial punya puak semoga mampus kne langgar
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo jawab dah berpunya mesti dah stop perbualan tu..ni dok bgtau ada kerja bla bla...rajin nak.melayan....
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 05:59 PM | Show all posts
jalfa replied at 19-1-2021 05:33 PM
Kalo jawab dah berpunya mesti dah stop perbualan tu..ni dok bgtau ada kerja bla bla...rajin nak.mela ...

kan.. kau yg melayan.. pastu motif sgt nak ss post kat twitter, padahal dah report kat foodpanda kan, tunggu je la action dorang..
kawan aku masa pkp 1.0 dulu kena roadblock masa nak pegi ofis, sampai ofis polis yg roadblock tu whatsapp tny nak berkenalan, kawan aku reply dah bertunang je, elok je case closed.. kawan aku tu cantik+keje bagus lg.. takde merempan..

okay je nak report kat foodpanda, tp nak viralkan tu mcm bodoh, kalau kes kecik mungkin foodpanda boleh bg amaran dulu, kalau dah viral takut kena blacklist dr foodpanda.. kesian pulak tutup periuk nasi org camtu je..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ingat macam citer porn mat saleh ke hantar pizza dapat creampie
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Terpengaruh video Twitter negara seberang le tu.. projek delivery guy dgn pompuan gatai poen
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Perempuan cantik kot...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau sampai naik ke rumah tu melampau la. Better buat police report.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 06:09 PM | Show all posts
tak tahan tgk awek cun melecun, duduk rumah pakai suar pendek pulakkk...
ulalalalala....

cari rezeki tu biar elok2 bang.... itu semua godaan bang ooiii...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
jap, berani jugak rider tu wassap gitu..nak tau jugak , masa rider tu deliver makanan tu, pompuan tu sembang mcmana dgn rider tu? kalu dok beramah tamah, mmg mengundang lah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Bt police report,report foodpanda n block the no..xyah nak layan..ni byk plak mesej dia layan
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kawan iols penah ada sorang steward mesej dia lepas flight..nak berkenalan jugak la..tanya dpt no fon dari mana, steward tu cakap dari info passenger ke cane tah..kawan iols tolak elok2..sbb sheols pun dah berpunya..steward tu pun ok je la..end of story..kawan iols tu pun x buat report pun, sbb dia rasa mcm kelakar org nak berkenalan dgn dia..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 06:20 PM | Show all posts
Siapa yg kecam mangsa tu duduk zaman purba ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh skrg pasal rider gatal plak... dulu pasal rider yg gi htr makanan tapi x naik atas umah...sampai ada yg sokong rider Dan ada yg sokong pembeli yg marah sbb servis dibayar ..pasni mgkn rider dan pembeli bertemu jodoh kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 06:24 PM | Show all posts
I lagi risau lepas dia report ni, mamat tu x puas hati n tunggu dia kat bawah rumah.
Dulu b4 kawen pun, pnah kena mcmni lebih kurang. Orang JPAM. I call sbb ada cobra kat luar rumah. Petang tu ada orang call rumah, ajak klua tgk wayang bagai. I mcm pelik la, sape yg ada no rumah sbb jarang bagi no rumah kat orang luar.
I pun buat2 la baik tanya mana dia dpt no, last2 dia ckp kawan dia JPAM yg datang rumah I pagi tu. Dia pass no rumah kat kawan dia.
Last2 i ckp je la da ada BF.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2021 06:48 PM | Show all posts
selalunya rider yg tension
pasal htr makanan
honk byk kali pun
customer lambat keluar
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 06:51 PM | Show all posts
bodohnya kau bukan kena blacklist dengan food panda sahaja tapi segala apps mat driver grab, food panda, food camel, food tengku jalal.. phisang mat semua apps ada check kt balai rekod kau. baik2 kau hidup berduit terus jadi sangkak sengkek. ni zaman viral mat
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kembali kita ke rancangan, Mari Salahkan Mangsa.

Aku tak berapa setuju dengan tindakan dia viralkan, sbb boleh bahayakan diri dia.

Tapi yg dok tuduh dia melayan yada2, korang ni biar betul?


Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2021 02:21 AM | Show all posts
lmao semua salah mangsa. salah jantan totey tengok rambut pun seting tak nak pikir. semoga mak diorang tak berkemban kat rumah nanti kena rogol org salahkan emak seksi sangat berkemban.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list