Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7921
View
91
Reply

Aeril Zafrel Pula Positif Covid-19

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-1-2021 01:50 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon popular, Aeril Zafrel bersama pengurusnya disahkan positif Covid-19 selepas membuat ujian saringan, semalam.


Aeril berkata, dia mungkin dijangkiti virus itu ketika menghantar pengurusnya yang mengalami demam panas ke klinik, Isnin lalu.


Kredit foto: IG




"Saya tidak ada ada sebarang gejala. Cuma, pada Isnin lalu saya hantar pengurus ke klinik sebab dia demam.


"Saya tidak mengesyaki dia dijangkiti Covid-19 sebab sejak pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini, dia hanya duduk di rumah. Dia pun tidak tahu dapat jangkitan dari mana. Disebabkan itu, semalam kami buat ujian saringan dan hasilnya positif," katanya kepada Harian Metro.


  



Menurut Aeril, selepas disahkan positif dia terus mendapatkan khidmat klinik berkaitan untuk membuat ujian ke atas isteri, tiga anak dan semua kakitangannya.


"Sementara menunggu keputusan semalam, di rumah saya tak memeluk atau bersentuhan dengan mereka. Selepas disahkan positif, saya terus menghubungi pihak klinik dan mereka datang ke rumah untuk buat ujian saringan. Alhamdulillah, mereka semua negatif.




  



  



"Sekarang, saya menjalani kuarantin di rumah sementara menunggu panggilan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Saya berada di tingkat atas dan tidak keluar bilik. Saya juga sudah menyerahkan maklumat diri.


"Ini adalah kali keempat saya buat ujian saringan sejak penularan wabak ini. Saya pula jenis kalau rasa tak sedap badan, terus buat saringan. Bukan apa, saya bimbang akan keselematan anak-anak yang masih kecil dan orang sekeliling," katanya. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-1-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Helok pulak gambar 1st tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
GWS. moga dengan ujian ni, kurang2 kan lah jadi extention seekers
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
King of tiktokers
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 02:19 PM | Show all posts
fishy sgt..tido rumah manager sbb dia demam..bukan ke kita digalakan untuk mengamalkan penjarakan fizikal terutama jika bergejala...anyway semoga cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
hati iols hitam..so, I beranggapan dia happy n x sabau nak update dia positif covid ni..last year kan 2-3 kali gak dia sesaja gi buat swab test tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
chopppp,sekali lagi hati iols hitam...kumpulan megaklinik zahran ni bayar kat retis ke utk pegi buat swab test kat family retis2 ni? Kot la soh iklankan klinik diorg...ok,ini 1 pertanyaan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
nasib baik hagia sophia tu negative ....comel tul kecik tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 02:36 PM | Show all posts
MadameOnion replied at 21-1-2021 02:19 PM
fishy sgt..tido rumah manager sbb dia demam..bukan ke kita digalakan untuk mengamalkan penjarakan fi ...

hahahaha... aku baru nak taip benda yg sama...
da ler tahu zaman2 covid mcm nih... kita kena la alert..
da tahu demam, minta ler dia pergi klinik camtu...
ni da ler temankan satu hal... tidor sekali pulak tuh...
adddoiiii.......
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Walau poyo, tapi kelakar jugak lah tiktok dia.. kreatif..  gws..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kancilkering replied at 21-1-2021 06:25 AM
nasib baik hagia sophia tu negative ....comel tul kecik tu...

Hahaha.. adoi.. hagia sophia terus... mmg comel betul dia.. geram tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf hati iolls hitam, I rasa mesti dia happy nak masuk MAEPS sebab x sabar nak buat tiktok kat dalam tu mcm yg viral2 sebelum ni

Anyway GWS
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 03:02 PM | Show all posts
exclusive_vvip replied at 21-1-2021 02:25 PM
chopppp,sekali lagi hati iols hitam...kumpulan megaklinik zahran ni bayar kat retis ke utk pegi buat ...

maybe..lagi satu aku menyampah private ni suka lepas tangan..dah dpt rtk antigen positive terus la proceed PCR..ni lepas tngan..suruh patient contact cprc sendiri...jilake hamjad punya senang buat duit
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 21-1-2021 03:02 PM
maybe..lagi satu aku menyampah private ni suka lepas tangan..dah dpt rtk antigen positive terus la ...

Kebanyakan swasta mmg mcm tu.. Tp Colombia Asia dia notify kkm kalau uols pegi buat swab test
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 03:34 PM | Show all posts
MadameOnion replied at 21-1-2021 02:19 PM
fishy sgt..tido rumah manager sbb dia demam..bukan ke kita digalakan untuk mengamalkan penjarakan fi ...

bukan ke dia tido umah manager tu sblm dia tahu manager tu positif?
ke..aku salah baca...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 03:35 PM | Show all posts
limau_lemon replied at 21-1-2021 03:22 PM
Kebanyakan swasta mmg mcm tu.. Tp Colombia Asia dia notify kkm kalau uols pegi buat swab test

oh ya ke?
mahal tak kalau kat colombia?
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 03:36 PM | Show all posts
MadameOnion replied at 21-1-2021 03:02 PM
maybe..lagi satu aku menyampah private ni suka lepas tangan..dah dpt rtk antigen positive terus la ...

kedua2 antigen tu mmg disediakan di klinik private tu kan?
ke..PCR kena gi government?
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 03:37 PM | Show all posts
songhara1226 replied at 21-1-2021 02:47 PM
Maaf hati iolls hitam, I rasa mesti dia happy nak masuk MAEPS sebab x sabar nak buat tiktok kat dala ...

oh..kaki tiktok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 03:38 PM | Show all posts
exclusive_vvip replied at 21-1-2021 02:25 PM
chopppp,sekali lagi hati iols hitam...kumpulan megaklinik zahran ni bayar kat retis ke utk pegi buat ...

memang diaorg leh dtg rumah ke?
ke special sb dia retis?
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 03:49 PM | Show all posts
MadameOnion replied at 21-1-2021 03:02 PM
maybe..lagi satu aku menyampah private ni suka lepas tangan..dah dpt rtk antigen positive terus la ...

kan, nasib sekarang boleh update kat mysejahtera terus kalau kita positif. nanti kkm akan notify
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list