Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1126
View
15
Reply

'Ah Sudah, Korona Bakal Masuk Exam!' - Covid-19 Dah Masuk Buku Teks

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-1-2021 05:07 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: TikTok




Penangan pandemik Covid-19, pelajar Tingkatan 5 bagi sesi 2021 menjadi 'generasi pertama' memegang buku teks Sains yang memperkenalkan virus itu dalam silibus baru.


Menurut pengguna TikTok @nanajikookk, dia terkejut apabila melihat virus itu diperkenalkan dalam topik Mikroorganisma di bab 1!







Video berdurasi 32 saat itu meraih perhatian ramai dengan pandangan berbeza. Rata-ratanya teruja untuk merasmikan buku teks edisi baru berkenaan.






Kredit foto: TikTok/Kisah Dunia




Malah, ada juga membuat spekulasi bahawa buku teks Sejarah akan menjadi lebih tebal berikutan banyak peristiwa penting berlaku sepanjang 2020. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-1-2021 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
jenuh wei kalau sejarah. tarikh..nama org ..nama tempat..semua nak kena ingat..pkp..pkpb..pkpd..{:childlike
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Perak aje bertukar tiga kali mb..jenuh kalo nak sumbat jd sejarah
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
jalfa replied at 21-1-2021 06:15 PM
Perak aje bertukar tiga kali mb..jenuh kalo nak sumbat jd sejarah

Sejarah PM lagi jenuh.Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 07:30 PM | Show all posts
Wah cepatnya jadi eloklah para pelajar sentiasa ambil tahu perkembangan semasa
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tingat tahun lepas dgn langkah sheraton la, lompat sana lompat sini.. nasib baik iols tak amik spm lagi.. mau nanes di bucu katil
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Corona pun nak sambung blaja pass ni.. tu sampai masuk spm...  Mampuih kene kecam iols...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye.. BM F5 pun bab 1 cerita pasal wabak influenza dan SOP segala.. Huntung apa.. Melalui pengalaman sendiri.. Nanti exam boleh goreng..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuhhh lega dah habis sekolah. Kalau mimpi exam kat sekolah, bangun tido tu berpeluh peluh dibuatnya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:26 AM | Show all posts
susun mengikut urutan

mula2 pkp > pkpb > pkpp> pkpk > ppkk > pbkp > pkbp > pkbb > ppkb

entah
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 03:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Buku teks sekarang memang hapdet. Good job KPM!
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 05:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Senang la score ya...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:20 AM | Show all posts
hahaha Corona....eloklah tu , why not , lebi baik sebab apa yg berlaku akan memudahkan perkaitan dan pemahaman budak. hahaha dah famous dah dan bab vaccine juga sure ada tambah sikit kot - mrNA tech.

baguslah...

hehe - buku sejarah akan jadi tebal - sub section pandemic global ...selepas Spanish Flu...dan politik PM interim  wah ini wow laaa seriously..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:58 AM | Show all posts
klau masuk subjek law lg pening.....nanti kuar soalan mengapa politician dikecualikan pematuhan sop sedangkan rakyat marhaen terus dikenakan tindakan undang2? sila huraikan jawapan anda sekurang2nya 5 mukasurat berdasarkan fakta2 kes dan contoh berserta nama
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Eloklah buku teks dimasukkan info terbaru seperti covid-19.
So silibus anak2 ni up to date
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 09:15 AM | Show all posts
OK la nih.. Elok la tuh dah ada topik bencana koronavirus dalam kitab teks nih.. Tak susah rasanya kalau mengikuti perkembangan mutakhir yang paling penting/mustahak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list