Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2198
View
32
Reply

[Tempatan] Ebit Lew hadiahkan 100 tablet kepada pelajar memerlukan

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-1-2021 10:27 PM | Show all posts |Read mode
Edited by R2D2 at 21-1-2021 10:28 PM

Ebit Lew hadiahkan 100 tablet kepada pelajar memerlukan
MUKHRIZ MAT HUSIN | | 21 Januari 2021

948099.jpg

Ustaz Ebit Lew menghadiahkan 100 tablet kepada pelajar yang memerlukan bagi mengikuti PdPR. - Foto Facebook Ustaz Ebit Lew

SHAH ALAM - Penceramah bebas, Ustaz Ebit Lew menghadiahkan 100 tablet kepada pelajar yang memerlukan bagi mengikuti kaedah Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR).

Ebit berkata, sumbangan itu bertujuan membantu pelajar mengikuti pembelajaran kelas secara dalam talian.

Pohon doakan ya. Baru beli 100 biji tablet (tab) untuk dihadiahkan pada pelajar yang memerlukan untuk kelas online.

Siapa benar-benar perlu boleh hubungi 0175870294. Semoga menjadi asbab kebaikan, katanya menerusi satu hantaran di Facebook pada Khamis.

Terdahulu, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) melaksanakan PdPR bermula pada Rabu bagi membolehkan sesi pembelajaran diteruskan meskipun negara masih berdepan penularan Covid-19 yang belum reda.

Bagaimanapun, pelaksanaan pembelajaran tersebut menimbul pelbagai rungutan daripada ibu bapa kerana tidak mampu untuk menyediakan alat komunikasi kepada anak mereka.


Pada yg nak menyumbang

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 21-1-2021 10:29 PM | Show all posts
no akaun di atas sahih dah sama spt ni

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:39 AM From the mobile phone | Show all posts
semoga Tuhan panjang kan umur Ebit Lew utk terus berbakti pd insan yg memerlukan
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 09:15 AM | Show all posts
ada tab takde wifi pun susah juga..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 09:18 AM | Show all posts
semoga sampai dan dapat kepada anak2 yang benar2 memerlukan
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:41 AM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 22-1-2021 09:15 AM
ada tab takde wifi pun susah juga..

Pakej Bantuan PERMAI: Data 1GB Internet Percuma Dilanjutkan Sehingga 30 April 2021

https://wiser.my/pakej-bantuan-p ... ngga-30-april-2021/
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 11:00 AM | Show all posts
Untuk golongan yang benar2 tak berkemampuan pemberian sebegini amat besar nilainya
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa orang masih tak ramai yg pakai network antenna? Kalau pakai antenna line akan full bar, xpening kepala nak berwifi bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 11:56 AM | Show all posts
crossline replied at 22-1-2021 11:52 AM
Kenapa orang masih tak ramai yg pakai network antenna? Kalau pakai antenna line akan full bar, xpeni ...

sebab tak pandai ler

jangan tanya kenapa, share what it is


Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:06 PM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 22-1-2021 09:15 AM
ada tab takde wifi pun susah juga..

amik je la prepaid yg top up sebln sekali tu dulu..anak iols pakai celcom rm35/bulan...internet unlimited..tp ujung2 kang dia throttle la ke 3mbps kot..bila dah throttle slow la skit...
kalo ada surau mesjid ada wifi tu..tala2 ler skit ke umah org kampung yg tak mampu..set timing and set la apa2 yg patut spy bebdk tak ngarut buat mende lain plak...
tablet ni ok skit dr hp..kecik sgt..tab ni elok2 saiz mcm novel gitu.tp laptop the best la..android boleh la nak buat assignment pakai google doc je la..
and dah dapat kemudahan tab mcm ni jgn pi buat mende yg tak berpekdah plak...kang buat main games plak...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by crossline at 22-1-2021 12:19 PM
Punat_button replied at 22-1-2021 11:56 AM
sebab tak pandai ler

jangan tanya kenapa, share what it is


Ibarat macam antena tv juga, tapi ni antenna khas untuk improve line phone, kat shopee ada jual. I guna ni memang line dalam rumah sentiasa full bar,no more buffering, hp pun tak rosak coz tak jatuh sebab sibuk nak cari line tepi tingkap. Ni contoh antenna network, https://shopee.com.my/product/80262301/
1891419282?smtt=0.69931787-1611288738.9
I bg sampel je ye, bukan promot produk yg org jual.lg pun i faham sakit hati bila line laju mcm siput.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg mampu jgn gatal mintak!
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy ade tgk satu video ni yg ada sorg mamat ni tunjuk telefon ebit ni xputus2 dpt whatsap/mesej smpai nak heng hepon sbb ramai sgt nak bantuan tablet ni padahal bajet nak seratus org jah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2021 02:48 PM | Show all posts
Ebit Lew terima 43,000 permintaan tab
    Oleh LUQMAN RIDHWAN MOHAMED NOR
    22 Januari 2021, 12:17 pm

PETALING JAYA C Penceramah popular, Ebit Lew menerima sebanyak 43,000 permintaan daripada orang ramai bagi mendapatkan tab untuk anak-anak mereka dalam tempoh separuh hari.

Katanya dalam satu kenyataan di Facebook, ramai juga dalam kalangan yang meminta tab itu terdiri daripada orang kelainan upaya, tiada pekerjaan, anak yatim piatu serta bergaji kecil.

Sayu rasa hati. Semua bangsa ada dari semua negeri. Permintaan kerusi roda yang perlu lagi 8,000 ribu. Ambulans dan van jenazah setiap hari bergerak. Maafkan saya ya tidak dapat membantu ramai lagi.

Maafkan saya. Semoga Allah ampunkan dosa saya. Ya Allah siapa sahaja yang benar-benar memerlukan permudahkanlah. Lapangkanlah buat saudaraku semua. Semoga menjadi asbab kebaikan dan hidayah, katanya hari ini. C K! ONLINE

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Group kelas ank aku pon ada cikgu share
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 03:25 PM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 22-1-2021 09:15 AM
ada tab takde wifi pun susah juga..

Atleast leh gi memana hotspot or pinjam jiran punya ker..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kansel je lah sekolah 2020 dan 2021.
Nanti Jan 2022 je lah reset semula.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sampai setengah hari dah 43000 org wasap..betol ke hasanah?...ebit dah angkat bendera putih katanya
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 04:30 PM | Show all posts
Kalau tgk dari kotak. Ini Samsung Tab A 8". Ada slot simkad nano. Ok la. Boleh  beli simkad utk internet. Harga RM570 kat shopee.
Yg jadi masalah nya ialah coverage. Ada tempat2 yg boleh dapat 4G dan ada tempat yg ada 1 bar shj.
Nak masuk unifi&maxis pun x boleh sbb port dah penuh.
Kalau nak juga boleh la berlakun buat FB panjat bumbung rumah cari signal. Cepat la TM Telco dtg pasang.
Wifi booster to salah. Kalau MCMC nampak dia boleh saman.

Mcm2 dugaan sekarang. Kalau zaman dulu2 susah nak belajar sbb kena jalan kaki  2-3 batu. Sekarang sbb x der line. Zaman dah berubah.

Goodluck kpd yg ambik SPM.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 04:35 PM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 22-1-2021 09:15 AM
ada tab takde wifi pun susah juga..

Kan.. Kalau tab untuk tgk sukan secara live streaming ok juga tapi pastikan ada wifi, kelajuan minimum 30mbps..

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list