Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1766
View
10
Reply

Memang Nak Luruh Jantung, C Ada Kontak Rapat, Anak Elfira Loy Jalani Ujian Saringan Covid-19

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-1-2021 12:28 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon, Elfira Loy ada berkongsi berita duka berkaitan anak tunggalnya, Muhammad Rayyan Khalaf yang berusia setahun yang terpaksa menjalani ujian saringan Covid-19.


Menerusi entri yang dikongsi oleh Elfira di akaun Instagram milik anaknya, bintang berusia 27 tahun itu memberitahu, Rayyan dipercayai memiliki kontak rapat dengan individu yang disahkan positif Covid-19.


Bagaimanapun, Elfira meluahkan rasa syukur apabila Rayyan telah disahkan negatif selepas menjalani ujian saringan tersebut.


Kredit foto: IG





Keeping it here as reminder kepada ibu-ibu . untuk keadaan sekarang its okay to strongly say no untuk orang yang nak datang rapat dengan anak kita.


Especially bila kita tahu orang tu selalu keluar & jumpa dengan ramai orang.


Rayyan tak keluar , tapi kita taktahu orang yang datang rumah tu expose to the virus . So happened to be, he is one of the close contact. Memang nak luruh jantung, sebab el takut gila hospital, kalaulah jadi pape mesti el kena jaga dia memang takut sangat. But Alhamdulillah all is well, tulisnya.


  



Pelakon drama Kum Kum The Series ini juga menyifatkan Rayyan seorang bayi yang kuat dan bersyukur kerana semuanya selamat.


Kuat Immune system anakku & syukur pada Allah kerana lindungi dia.


Its amazing because he was exposed for quite a few hours but takde pape tapi yang exposed satu jam je kena jangkitan. Memang miracle.


So please take care of yourself, and keep eating vitamin C, tulisnya lagi.


  



Elfira telah mendirikan rumah tangga bersama Faris Khairul Anuar pada 1 Januari 2019 dan telah selamat bergelar ibu selepas melahirkan anak Muhamad Rayyan Khalaf secara normal pada 1 Oktober 2019. -CARI


Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-1-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab tu kes tak turun sebab orang melayu kita ni sengal sikit, asal adik beradik kenalan rapat atau kawan2 je, so takpe datang rumah tak pakai mask. Ambil je langkah berhati2 #kitajagakita. Patuhi sop walau tu adik beradik atau kenalan kita.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:46 PM | Show all posts
Itzy replied at 22-1-2021 12:36 PM
Sebab tu kes tak turun sebab orang melayu kita ni sengal sikit, asal adik beradik kenalan rapat atau ...

lpas tu klau x salam, "eh, kau x salam dorg? pegi la salam..." bla, bla, bla...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Lahai... Patut mak la pegang anak tu {:question
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 02:13 PM | Show all posts
shuerin replied at 22-1-2021 12:46 PM
lpas tu klau x salam, "eh, kau x salam dorg? pegi la salam..." bla, bla, bla...

kan.. pastu buat orang serba salah...
nak salam ke tak ni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
VespaSilbe: Lahai... Patut mak la pegang anak tu {:question


Kalau aku pun xmo pgg..x snggup..dr ank cucuk mse bby mmg x berani pgg..ank girl sunat pun papa die hndle.. aku nangis tgk uwaaaq
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel nya anak El ni... dari baby dulu iols suka tengok.. {:childlike
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Rayyan ni cute. Mujur lah negatif
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 05:41 PM | Show all posts
VespaSilbe replied at 22-1-2021 01:46 PM
Lahai... Patut mak la pegang anak tu {:question

Dlm keadaan gawat begitu, sape yg pegang anak is not a big issue.  

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
It's okay El. Anak acik umur 12 minggu pun buat swab test aritu bukan sbb ada contact just precaution je sebab sekarang kan banyak kes yg tak bergejala. Baik kita check selagi boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 01:15 PM | Show all posts
comelnya anak, kesian betul tengok video tu. parents jangan selfish please.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list