Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2065
View
24
Reply

Tempah Set Makanan Sihat, Haqiem Rusli Diet 30 Hari

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-1-2021 12:33 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi dan penulis lagu, Haqiem Rusli mendedahkan dirinya akan memulakan rutin diet selama 30 hari.


Jelas Haqiem, selama tempoh tersebut, dia hanya akan mengamalkan diet yang sihat dan akan meninggal segala makanan kurang berkhasiat seperti biskut, coklat dan juga makanan segera.


Kisah tersebut dikongsikan oleh pemenang Anugerah Bintang Popular ke-33 (ABP) itu menerusi sebuah entri terbaru yang dimuat naik di laman Twitter.


Foto: IG




Bermula lah esok diet selama 30 hari dengan pemakanan yang sihat, no more cookies, coklat and makanan-makana fast food, sebab saya amek pek sebulan makanan sihat, nak tau makanan apa, esok saya share!, tulisnya.


Dalam pada itu, Haqiem turut memaklum dia juga telah menempah set bekalan makanan sihat selama 30 hari.


Melihat di ruangan komen, rata-rata peminat memberikan kata-kata semangat selain turut berharap agar Haqiem dapat mencapai berat badan yang diinginya.


  



  



Dalam perkembangan lain, Haqiem turut meluahkan rasa terharu selepas muzik video lagu terbarunya yang berjudul Mimpi teleh meraih lebih 2,000,000 tontonan di laman Youtube dalam masa dua minggu. -CARI


Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-1-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak diet tuk stamina kah..badan dia dah elok kan...pakai baju kemas je....
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:51 PM | Show all posts
Jadi duta produk ke tu.......
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni muda tapi bawak lagu macam dah 30an. Style pun tua
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 22-1-2021 01:01 PM
Dia ni muda tapi bawak lagu macam dah 30an. Style pun tua

Kannnnn

Tapi karatzz dia cakap dia matang tapi lagu dia hauk sebenarnya.Try hard nk puitis tapi tk kena
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 02:11 PM | Show all posts
tak sabar nak tengok perubahan selepas 30 hari..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
dia xde la gemuk kan... tapi ok la jaga kesihatan sebelum memboyak. btw, sedap pulak lagu Mimpi dia ni.. lain dr typical lagu2 dek haqiemilo
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
jadi ape diet 30 hari? kosser nyah
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 03:51 PM | Show all posts
Duir berkepuk ko nak beli apa pun tak heran...

Budak sebelah aku ni sibuk nak diet beli set makanan sihat 20 hari dekat 300 mati la nak..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 04:13 PM | Show all posts
diet bt apa bukan gemuk pun...klu setakat nak fit buat je HIIT workout
mkn fast food hari2 ke sampai nak diet sihat sangat ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Mende asyik thread mamat ni je
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 05:06 PM | Show all posts
iols pun rasa badan heols dah ok...
heols takleh kurus sangat sebab nanti kepala heols nampak besar...
gitewww iols kepoci
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:00 PM | Show all posts
sleepandream replied at 22-1-2021 05:06 PM
iols pun rasa badan heols dah ok...
heols takleh kurus sangat sebab nanti kepala heols nampak besar ...

Tak perlulah ikut kawan-kawan sangat Haqiem oi
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:01 PM | Show all posts
Jitu replied at 22-1-2021 04:13 PM
diet bt apa bukan gemuk pun...klu setakat nak fit buat je HIIT workout
mkn fast food hari2 ke sampa ...

Dia bukan gemuk badan dan tembam kat muka, asyik nak ber jawline hamboihhh
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Untuk dia nih sesuai masuk gym utk stamina dan kemaskan badan
Bab pemakanan bagus la dia nak jaga walaupun badan dah sedia kurus.
Kalau nak kurangkan berat badan memang kena jaga makan tak g gym langsung pun  badan akan tetap kurus kalau jaga makan.
Tp kalau nak cantik dan kemas badan tu elokla bersenam juga selain konsisten jaga makan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 22-1-2021 03:51 PM
Duir berkepuk ko nak beli apa pun tak heran...

Budak sebelah aku ni sibuk nak diet beli set makan ...

Bila ko mention set makanan sihat rege 300 utk 20 hari teringat adik ipar aku join coach diet yg berlambak kat ig punya diet group rupanya dorg tu majoriti penjual herbalife tp bijak dlm ig sikit pun xda mention psl herbalife
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:45 PM | Show all posts
x la gems pun,
just nice ja,
ce msk gym,
body lawa laa

btw, lagu mimpi tu
awat la liriknya begitu?
ulang ayat sama
n x puitis punn
melodi ja sedapp
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:49 PM | Show all posts
kalau diet, sora makin ok ka?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:54 PM | Show all posts
Jelas Haqiem, selama tempoh tersebut, dia hanya akan mengamalkan diet yang sihat dan akan meninggal segala makanan kurang berkhasiat seperti biskut, coklat dan juga makanan segera.


Seram aku baca ayat ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
buat beli bahan buat sendiri kan senang....dasat
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list