Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3867
View
58
Reply

Fian Ali Mengaku Guna Pengaruh Ibu, Ayu Puteh Untuk Jalan Mudah Jadi Penyanyi

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-2-2021 10:37 AM | Show all posts |Read mode
Foto: IG




Penyanyi Fian Ali mengakui populariti dan pengaruh ibunya yang juga penerbit terkenal iaitu Datuk Ayu Puteh membantu membuka jalan untuk dia dan adik, Alif Ali memulakan langkah dalam bidang seni.


Bersyukur dengan peluang yang diberi, Fian atau nama sebenar Mohd Sufian Mohd Ali, 25, berkata dia akan menggunakan pengaruh ibunya itu sebaik-baiknya dalam mencipta nama sebagai anak seni.


"Saya setuju peluang kami agak mudah apabila ibu kami adalah seorang penerbit... tak semua orang dapat peluang macam itu.


"Alhamdulillah ada rezeki kami di sini... rugi kalau tak gunakan sebaik mungkin dan sekarang ini merupakan peluang untuk kita berkarya dan tunjuk bakat yang ada.





  





"Selama mana peminat sokong, kita akan teruskan sampai bila-bila. Apa-apa pun kami yakin dengan bakat yang ada dan akan terus buat yang terbaik," katanya kepada mStar.




  



Fian berkata demikian semasa pelancaran lagu terbaharu nyanyiannya berjudul Ala Shayang yang diadakan secara maya, pada Jumaat.


Selain Fian, adiknya iaitu Alif, 16, turut tampil dengan single baharu berjudul My Boo.


Sementara itu, penyanyi lagu Semakin Benci Semakin Rindu ini berkata keputusannya untuk menceburi bidang nyanyian mendapat sokongan penuh daripada Ayu dan ahli keluarga lain termasuk adiknya yang juga pelakon Wanna Ali.




  



"Mama okey apabila tahu saya dan adik memilih bidang nyanyian. Mama minta saya teruskan dan jangan mudah putus asa. Dia sentiasa menyokong apa jua pilihan dan minat kami.


"Saya syukur dapat keluarga yang memang saling menyokong antara satu sama lain.


"Bagi saya berada dalam industri hiburan ini memberi ruang untuk kami jadikan sebagai platform perniagaan dan sebagainya. InsyaAllah kami adik-beradik akan buat yang terbaik," ujarnya.


Bercakap mengenai lagu Ala Shayang, pelakon filem Aku Ada Kau Ada ini berkata ia merupakan buah tangan terbaharu untuk peminat yang sudah lama menantikan kemunculannya sejak tahun 2016.




  



"Tidak dinafikan ramai yang bertanya mengenai comeback saya dalam bidang nyanyian walaupun sebelum ini hanya ada satu single. Namun saya sangat bersyukur kerana nyanyian saya dapat diterima semua.


"Saya melihat lagu ini sebagai satu platform untuk kembali mengambil hati peminat yang selama ini menyokong pertama saya Semakin Benci Semakin Rindu.


"Walaupun muziknya berbeza tetapi ianya sesuatu yang lebih baharu untuk tahun 2021 dan memberi kelainan daripada sisi saya sebelum ini," katanya.




  



Ala Shayang sudah pun berada di saluran YouTube Indigital Music sejak 19 Februari lalu dan boleh didengar menerusi semua platform digital.


Manakala My Boo nyanyian Alif pula dilancarkan melalui YouTube Indigital Music pada malam Jumaat. -CARI


Sumber: mStar Online

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-2-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Tetap juga aku tak kenal.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 10:54 AM | Show all posts
buat comeback? bila masa wujud pun tak tau nih..btw mak dia pulak sapo?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 10:57 AM | Show all posts
Umur baru 25 tp mcm dh tua..geli tgk gmbar nmpk kopek tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Adik beradik rajalawak solo ke? Yg suka tiru suara chef wan tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm xtau pernah wujud. Ttiba comeback. Mak dia yg aritu lantang bersuara sbb movie kena cetak rompak tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 11:49 AM | Show all posts
Sape ko dan mak ko?
X kenal langsung pun
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 11:51 AM | Show all posts
Nah. Kot la ade yang nk mengenali lebih dekat
29096355_312409755953364_8890763056418652160_n.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 11:53 AM | Show all posts
Anak beranak tak kenal.
dia ni memang suka tayang body kepam ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Ooo ada adik beradik lain rupanya wanna ali ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 27-2-2021 11:51 AM
Nah. Kot la ade yang nk mengenali lebih dekat

astaga... bulat semacam jaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Wanna ali cun tapi abg sheols ya ampunnn
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Syafiq kyle + syukri yahya
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 01:55 PM | Show all posts
who are yusss. cringenya menari tiktokkkkk macam tu. lelaki kalau tak jambu jangan la menari tiktokk. cringeeeeee. takda 6pax tapi ada tekssss
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 01:57 PM | Show all posts
mamak kari mana lak neyyyhhhhhh

ACCHIBBBSS
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpayahla jadi penyanyi. Sila cari kerja lain ya
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu adakan penyanyi bertopeng mcm encik mimpi & bandi amuk. Maybe mamat ni bole cuba try test konsep yg sama...mana tau ada ong..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Saper pompuan2 tu suma? Aiyoooo
Tapi okla sedap la jugak sora dia.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 03:00 PM | Show all posts
X kenal dua2
Cuma kenal Wanna Ali je
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooo abg wana ali.. wana ni cunnn pd aku la...
Tapi gambar tak berbaju tu... Perlu keee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list