Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4515
View
48
Reply

[Tempatan] Abam Sajat sindir pihak berkuasa

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-2-2021 11:14 PM | Show all posts |Read mode
Sajat sindir pihak berkuasa

https://www.hmetro.com.my/utama/ ... ndir-pihak-berkuasa

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 27 Februari 2021 @ 5:03 PM

Raja Noraina Raja Rahim
rnoraina@hmetro.com.my


HANTARAN Sajat yang menyindir pihak berkuasa.  FOTO Instagram

Kuala Lumpur: "Polis N 3, one to jaga... Sila sambung uols (kamu semua)."

Demikian hantaran berbaur sindiran yang dimuat naik di Instagram milik usahawan kosmetik, Nur Sajat dipercayai ditujukan kepada penguat kuasa Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sedang mengesannya.

Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36, turut dilihat memuat naik gambar wajahnya yang dikelilingi pistol dan membuat hantaran kononnya ia drama bersiri baru.

Menerusi hantaran itu, dia menerima pelbagai kecaman dan kritikan daripada netizen yang memberitahunya sedang diburu anggota JAIS.

Sementara itu, jurucakap JAIS mengesahkan pihaknya belum menahan usahawan kosmetik terbabit.

Menurutnya, setakat petang ini JAIS masih mengesan Sajat yang disyaki 'bersembunyi' bagi mengelak ditahan.

Sajat dikenakan waran tangkap tanpa jaminan selepas gagal hadir ke mahkamah pada sebutan semula kesnya, Selasa lalu.

Waran tangkap itu dikeluarkan Hakim Syarie Mohammad Khalid Shaee@Shaii.

Pada 6 Januari lalu, dia mengaku tidak bersalah atas pertuduhan yang dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim Syarie Mohamad Khalid SHaee @ Shaii.

Dia didakwa melakukan perbuatan itu dalam majlis bacaan Yasin dan solat hajat, pada 7.30 malam, 23 Februari 2018 di premis kecantikannya, Nursajat Beauticion, Jalan Serai Wangi G16/G, Seksyen 16, Shah Alam.

Bagi perbuatan itu tertuduh didakwa mengikut Seksyen 10(a) Enakmen Jenayah Syariah (Negeri Selangor) 1995 yang memperuntukkan hukuman tidak melebihi RM5,000 atau penjara tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-2-2021 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok, something interesting. Go Sajat go..

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Selama ni iols ingatkan, polis sentri want to jaga
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebetulnya police and thief kan? Hahha. Membhn kat ig berani la kau jat. Tp main nyorok2. Kalau berani serah diri la tgk mcm mana berani kerna benar kau tu. Dasar pondan sewel.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
ngokngek la jat ni, nanti kena cekup mulalah drama air mata maghrib dia keluar
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
So dia dah up status, apa yg susahnya nak tangkap?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 04:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin menjadi2 sajat ni. Smoga Allah membalas mu cash on dilevery. Nak doakn berubah macm dah kejung sangat. Keji sgt perangai memainkan agama.  Yg pihak satu pun bodoh. Nak tangkap, tangkap ajelah. Gi announce mcm tu dh kenapa.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 05:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 28-2-2021 12:46 AM
Selama ni iols ingatkan, polis sentri want to jaga

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
kalo berani apesal x dtg mahkamah.. bacul.. tadak telo
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 07:54 AM | Show all posts
IG heshe pun dah padam.. sendiri provoke, sendiri terkelop..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 08:39 AM | Show all posts
sampai bila nk nyorok
berani kt ig je
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah berani bang jat cabar pihak berkuasa
Please tangkap je la
Berani sgt nmpknya
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak dapat lagi ke dia? Apa yang susah nak cari dia?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 09:49 AM | Show all posts
skmm kan ada boleh ping location? apa guna 100 orang cari sajat kalau sorang tak boleh pergi skmm atau polis minta consultation?

maaflah nak tergelak sajak buat cmtu   

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-2-2021 09:49 AM
skmm kan ada boleh ping location? apa guna 100 orang cari sajat kalau sorang tak boleh pergi skmm at ...

Kan.. mcm pelik jer nape susah sgt nak tangkap dia.. dia siap boleh sindir polis mcm tue jer..

buat malu polis kalau tak dpt tangkap sajat nie..

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Kemaluan besar la pdrm kalau tak boleh tangkap. Aku teringin betul nak tengok sajat kena gari.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu kena tangkap
Dh drama kena rap plk
Melibatkan penguasa dan cell mate

Just ready je lh nk handle 'minah' sorg ni


Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by notM at 28-2-2021 10:28 AM

Go girl!!!

Make us somewhat proud of your bold
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by notM at 28-2-2021 10:33 AM
CiliPadiSedap replied at 28-2-2021 09:49 AM
skmm kan ada boleh ping location? apa guna 100 orang cari sajat kalau sorang tak boleh pergi skmm at ...


Kat rumah dia Ada bilik bawah tanah persis duduk dalam kopek Hantu kopek...polis kena minta tolong sis Vokuro untuk kesan isyarat ping location.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
lostnfaun replied at 28-2-2021 09:52 AM
Kan.. mcm pelik jer nape susah sgt nak tangkap dia.. dia siap boleh sindir polis mcm tue jer..

...

Ala meols Hari tu dapat surat perintah reman dari Mahkamah....elok je berbulan takda tangkapan....hujung2 meols datang Mahkamah untuk tarikh bicara baru
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list