Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1573
View
15
Reply

"Kedengaran Tua, Tak Kena Dengan Suara," -Misha Omar Malu Nyanyi Lagu Amylea

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-3-2021 11:08 AM | Show all posts |Read mode
Memuji persembahan vokal dan single terbaharu penyanyi Amylea berjudul Kendati, penyanyi Misha Omar bagaimanapun mengakui seperti ada yang tak kena apabila dia cuba menyanyikan semula lagu tersebut.


Misha atau lebih mesra disapa sebagai kak Mitch memberitahu nyanyiannya kedengaran seperti berlebihan berbanding penyanyi asal yang menyampaikan lagu itu dengan cemerlang.


Biarpun berasa malu untuk berkongsi video nyanyiannya kepada umum, namun pemilik nama Samiha @ Aisah Omar ini sanggup menebal muka bagi memberi sokongan kepada Amylea.




Foto: IG




"Saya sangat suka lagu ini. Melodi dan liriknya ditangani dengan baik oleh persembahan vokal Amylea yang bersahaja tapi tetap membuai perasaan dengan mendalam. Sejujurnya, saya tak suka dengar suara saya nyanyi lagu ni.


"Sebab Kendati yang merdu cemerlang dinyanyikan @amyleaazizan tu kedengaran agak tua pula ditangan saya... macam berlebih-lebihan menyanyi pun iya... entahlah. Tapi saya selalu nyanyi lagu ni di rumah sebab suka.


"Eh dilema aneh-aneh la kak Mitch ni tapi korang faham kan situasi ni. Sebenarnya, malu nak tunjuk Kendati versi kak Mitch kat korang tapi demi meraikan #amyleaterusmelangkah, kak Mitch tebalkan saja muka ni. Korang tahan la ya telinga tu," katanya.




  



Penyanyi lagu Tanpa Rela itu memuat naik video dia menyanyikan versi cover lagu Kendati di Instagram pada Sabtu.


Ruang komen di perkongsian tersebut turut mendapat perhatian netizen yang memuji kemerduan suara dan vokal Misha malah Amylea juga berasa terharu dengan sokongan yang diberikan penyanyi itu.


Dalam pada itu, penyanyi berusia 39 tahun ini mendoakan agar Amylea terus melangkah ke hadapan dan berharap mereka dapat bekerjasama suatu hari nanti.




  



  



"Melangkah terus ya adikku... semoga terus berjalan, berlari dan terbang sampai ke bintang. Akak doakan @amyleaazizan terus berjaya dan mudah-mudahan satu hari kita boleh kolaborasi tulis lagu sama-sama.


"La berangan pula... tak apa, setiap kejayaan semuanya bermula daripada mimpi yang dianyam dengan rapi... nikmati ya," ujarnya. -CARI


Sumber: mStar Online

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-3-2021 11:24 AM | Show all posts
tp still ...lagu2 amylea dipandang sendu juri2 AJL..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 12:23 PM | Show all posts
sendiri nyanyi sendiri komen yach...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 12:27 PM | Show all posts
Noraniza_Iblis replied at 1-3-2021 11:24 AM
tp still ...lagu2 amylea dipandang sendu juri2 AJL..

Lagu Amylea ni generic takde umph bagi iols lah.

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Suke lagu kendati ni. Part pasti tu, goosebumps sgt
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 01:00 PM | Show all posts
ok kak mitxh nyanyi mmg takleh pergi kak..
suara amylea tak sama dgn akak.
semoga lagu ni masuk AJL tahun depan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 01:18 PM | Show all posts
BicaraHatiku replied at 1-3-2021 12:27 PM
Lagu Amylea ni generic takde umph bagi iols lah.

vibe melly goeslaw + rossa kuat.

cumanya .. nak banding dgn lagu2 lain kat AJL tu pun. contoh lagu chipmunk
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Amea buat rmbut mcmtu nmpk tua lah

Mcm mass factorz pun ada jgk
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 01:30 PM | Show all posts
immaryjane replied at 1-3-2021 04:32 AM
Suke lagu kendati ni. Part pasti tu, goosebumps sgt

part "beraatttttttt""..... fuhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 02:42 PM | Show all posts
iols suke dgn attitude kak mitch ni.,
tak kekwat dgn sesape.. even dgn newbies n retis x popular...
die cover jee lagu deols...utk support..
iols tgk die cover lagu nek jena dgn nek each..
xde komen lgsung dr 2 acikk ni... sian sheols..
x appreciate lgsung.. bkn suruh repost pun..
at least komen la...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kak mitch. suara kak mitch ni dari dulu shaking ke? tanpa rela tu kuat nau bunyi shaking
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 03:46 PM | Show all posts
kak mitch ni tak makeup punn cantik .
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Amylea nyanyi rileks tapi penghayatan dia deep. Micha teran macam takleh feel lar tapi halwa telinga memasing kan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 1-3-2021 01:30 PM
part "beraatttttttt""..... fuhhhhh

Iols suka part " berat rasa yang menyerah" rasa deep sgt lirik ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
cantiknya kulit sheols.. nampak kurus dia
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok nak tengok la drama ni..sampai lagu pun femes
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list