Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3570
View
27
Reply

"Rasa Sia-Sia Solat Lima Waktu Tapi Tak Tutup Aurat," -Aishah Azman Kini Berhijab

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-3-2021 11:21 AM | Show all posts |Read mode
Aishah Azman kini sudah memakai hijab. Menurut pelakon ini sebebnarnya dia sudah lama berhasrat nak tututp aurat dan akhirnya nekad melakukan penghijrahan pada Jumaat lepas.


Katanya dia perlu mengorbankan banyak benda semata-mata untuk mendekatkan diri kepada Allah.


Syukur kerana keluarga memberi sokongan penuh dengan perubahan imejnya itu.




  



  



"Alhamdulilllah... ya betul sekarang saya sudah berhijab. Niat nak bertudung ni sebenarnya dah terdetik lama dan setiap kali atas sejadah, mesti rasa macam sesuatu yang tak lengkap dalam hidup saya.


"Rasa seperti satu perasaan sia-sia saja solat lima waktu tapi tak tutup aurat. Dan saya pegang dengan kata-kata ini, kalau kita nak dekat dengan Allah, kita perlu korbankan banyak benda.


"ada Jumaat, saya nekad betul-betul nak berhijab... Alhamdulillah, keluarga terkejut dengan perubahan saya tapi memang sangat gembira dan memberi sokongan penuh kepada saya," katanya kepada mStar.




Foto: IG




Di ruangan komen ramai netizen yang memuji-muji penampilan terbaharu adik kepada Afiq Muiz itu.


Malah gambar-gambar seksinya di Instagram juga sudah dipadam.


Selepas ini, Aishah akan emmilih tawaran berlakon yang bersesuaian dengan imej berhijab.




  



"Selepas mengambil keputusan untuk bertudung, saya pun nekad padam semua gambar-gambar saya yang tidak menutup aurat di laman sosial. Hanya tinggal beberapa sahaja gambar saya memakai hijab.


"Insya-Allah, selepas ini juga saya akan terima tawaran berlakon yang bersesuaian dengan imej sekarang ini. Harap semua orang boleh mendoakan yang baik-baik untuk saya." -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-3-2021 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau bertudung ke tidak kau tetap sendu
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 11:36 AM | Show all posts
sapa nie.. jenuh aku fikir...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 11:46 AM | Show all posts
Alhamdulillah....
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 12:12 PM | Show all posts
Tebal sangat filter tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Redmyvi replied at 1-3-2021 11:36 AM
sapa nie.. jenuh aku fikir...

Adiknya si abang yang pernah dating Eina Azman sampai menderhaka kat maknya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Redmyvi replied at 1-3-2021 11:36 AM
sapa nie.. jenuh aku fikir...

Ex budak mukhsin...hihi
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni oklah dari Ruhainies..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 01:06 PM | Show all posts
masa depan tak tau mcmana.. so better diam2 jela...
bukan nak doakan, kang kalau kembali ke asal.. nak cakap sia2 ape pulak?
contoh dah ramai kot yg gitu walaupun masa start tu mimpi tu la, mimpi ini la...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 01:12 PM | Show all posts
Nak berkat tak payang berselfie. Tu je... riak ujib tu ditegah gittew.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Putih gebu mulus pink2 lagi muka sheols. Tebal mekap ke tebal filter
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Umo dia bpe? Nampak tua
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 01:24 PM | Show all posts
alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Sia sia ke solat 5 waktu tapi tak bertudung?
I dont think tak bertudung could overwrite ibadah kita yg lain.
It doesnt count simply as 1+(-)1 = 0
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Poyo gila gila gila punya gila ya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Redmyvi replied at 1-3-2021 11:36 AM
sapa nie.. jenuh aku fikir...


Bekas gilpren (ke tunang?) Syafie Naswip yang psiko.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by newyork at 1-3-2021 02:35 PM

Pandai2 ja buat andaian..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan ke first thing kene tny solat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 05:24 PM | Show all posts
time ni dipuji2 laa,, tunggu la ko buat silap sikit atau bukak hijab.. hahahaha
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list