Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6171
View
108
Reply

[Tempatan] Penerima hati pertama negara, Mohd. Afiq Iqmal, meninggal dunia. #21, Arwah Mohd Afiq sempat tempah 35 cenderahati untuk hargai doktor, jururawat

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-3-2021 09:14 AM | Show all posts |Read mode
Edited by EJALTI at 2-3-2021 04:03 AM

Penerima hati pertama negara meninggal dunia

https://www.kosmo.com.my/2021/03 ... ra-meninggal-dunia/

Oleh MUHD AFIQ AL-HAFIZ MAT YUSOF
2 Mac 2021, 8:50 am


Mohd. Afiq meninggal dunia selepas 18 hari bertarung nyawa di Hospital Selayang di sini hari ini.

PETALING JAYA C Mohd. Afiq Iqmal, 23, yang juga penerima hati pertama negara meninggal dunia selepas 18 hari bertarung nyawa di Hospital Selayang di sini hari ini.

Berita sedih itu dimaklumkan sendiri oleh Leftenan Kolonel Bersekutu (PA) Angkatan Pertahanan Awam Malaysia, Wan Mohd. Hafizam Wan Ismail kepada Kosmo! sebentar tadi.

Wan Mohd. Hafizam yang juga penderma hati pertama negara berkata, dia mengetahui mengenai pemergian arwah selepas dihubungi oleh ahli keluarga Afiq.

Saya menerima panggilan dari ahli keluarga Afiq kira-kira pukul 5 pagi. Saya amat sedih dengan berita ini dan hanya doa yang mampu saya berikan.

Jenazah arwah kini berada di unit forensik Hospital Selayang untuk bedah siasat, katanya.

Menurut Wan Mohd. Hafizam, jenazah dijadualkan di bawa ke Tikam Batu, Kedah hari ini untuk urusan pengebumian.

Beliau sebelum ini dilaporkan berkata, Afiq Iqmal berada dalam keadaan kritikal selepas tidak sedarkan diri akibat komplikasi hati pada 13 Februari lalu.

Kisah dua individu itu pernah menggemparkan seluruh tanah air pada 23 tahun lalu selepas Wan Mohd. Hafizam mendermakan sebahagian hatinya kepada Afiq Iqmal yang berusia 14 bulan ketika itu walaupun tiada pertalian darah antara mereka. -K! ONLINE.


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-3-2021 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
semoga kau aman&tenang d Sana dek
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
al fatihah utk arwah adik afiq ingt btl kisah diorg brdua ini dulu,moga fmly arwah tabah dlm menempuhi saat2 ini
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Zaman dulu jarang kecacatan pelik2 so penyakit jantung berlubang, masalah hati macam ni cepat dapat liputan..

Zaman sekarang macam2 penyakit pelik...Makin canggih Makin pelik penyakit.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
23 tahun je hati tu bertahan
Tak boleh ke tukar baru ye? Maknanya bila tubuh dah menolak takleh buat apa2 dah ye

Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Masih ingat lagi berita ni, terkenalkan mohd afiq sampai banyak baby lelaki kat kampung iols dinamakan mohd afiq.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:04 AM | Show all posts
Ya Allah.. sedihnya
Innalillahiwainnailahirojiun
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:05 AM | Show all posts
organ transplant ni bukan mudah...and very few doctors in the world are expert in this field...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:07 AM | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirajiun
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailahirojiun
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiuun akhirnya kau pergi jua kerana penyakit itu. Semoga kau tenang di sana dik. Lama juga bertahan transplant tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 10:56 AM | Show all posts
إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ‎,

semoga arwah tenang disana
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 11:03 AM | Show all posts
alfatihah..damailah di sana dek..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 11:06 AM | Show all posts
Suchi replied at 2-3-2021 09:40 AM
23 tahun je hati tu bertahan
Tak boleh ke tukar baru ye? Maknanya bila tubuh dah menolak takleh  ...

itu da dikira lama la tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Kuning mata dia kan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 11:54 AM | Show all posts
moga ditempatkan bersama kekasih2 Allah yg lain.
salam takziah buat family Afiq dan jugak Hafizam ..
lama jugak bertahan ..
antara news yg mendapat liputan besar dulu ..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 11:58 AM | Show all posts
Takziah buat keluarga beliau
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 11:58 AM | Show all posts
takziah.wan mohammad hafizam tu dah leftenan skrg rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 11:58 AM | Show all posts
innalillahi...

kenapa aku tak tau dia ni padahal aku dah lama juga hidup...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list