Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
5794
View
67
Reply

"Encik Sajat Nak Murtad Kenapa Salahkan Orang Lain, Bukan Diri Sendiri?" - PU Syed

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-3-2021 11:27 AM | Show all posts |Read mode
Belum reda isu diburu JAIS, usahawan kosmetik Sajat 'mencari pasal' lagi dengan membuat dakwaan seolah-olah mahu keluar dari agama Islam.


Perkara ini mencetuskan kekecohan ramai termasuk Pencetus Ummah (PU) Syed Mohd Bakri yang tertarik untuk memberi nasihat kepada Sajat.




Kredit foto: IG




Menerusi hantarannya di Instagram, PU Syed mempersoalkan Sajat yang seolah-olah menyalahkan pihak lain yang mendesaknya berbuat demikian.


Tegasnya, Sajat sepatutnya meletakkan kesalahan di atas bahu sendiri yang semakin hari semakin hanyut dek kemewahan dunia serta dunia khayalan ciptaannya.

"Murtad bukan jalan penyelesaian kepada masalah yang Encik Sajat hadapi," tulisnya.




Kredit foto: IG PU Syed




Perkongsian tersebut telah dikongsikan pendakwah bebas tersebut menerusi akaun Instagram untuk tatapan pengikut media sosial miliknya.


Terdahulu, Sajat penah meluahkan hasrat untuk keluar daripada agama Islam selepas dia didakwa atas tuduhan berpakaian seperti wanita sehingga menyebabkan agama Islam dipandang hina.



BACA JUGA: "Saya Keluar Daripada Agama Islam, Itu Lebih Afdal," -Sajat Cari Pasal Lagi?




Sumber: BeautifulNara

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-3-2021 11:44 AM | Show all posts
ko nk murtad ke ko nk mampus ke netizen bodoh je amik tau psl pondan ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 11:51 AM | Show all posts
Kifarah dah sampai la tu wey dalam kesesatan lah ko selagi tak bertaubat/bersyahadah semula. Tu je...tengok mata dia pun dah semacam  sakit rohani!



Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn semua benda nak salahkan keadaan sekeliling. Sedikit sebanyak punca tu dtg dari diri sendiri. #heshejustanattentionwhore
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
D.R.A.M.A    S.A.N.G.A.T
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 2-3-2021 11:51 AM
Kifarah dah sampai la tu wey dalam kesesatan lah ko selagi tak bertaubat/bersyahadah semula. Tu je.. ...

Dia pakai contact lens rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama apa la sajat ni buat. Tetap la nak salahkan org sekeliling. Mcm la selama ni org pakat letak pisau kat leher suruh dia ikut. Nasihat org pun hang tak mau dgr pastu nak acah2.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 12:07 PM | Show all posts
PU Syed who??
diam la oi.. nak bagi nasihat kat orang, tp empathy xda langsong.. sila berambos

i bukan nak sokong sangat sajad nih
tp dia ni mkin kena attack, mkin la dia buat drama mcm ni
pendekatan utk heols ni kena lembut lah, bukan main terjah jah
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiwa heols tenat. Hrp dpt hidayah Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 12:24 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 2-3-2021 12:04 PM
Dia pakai contact lens rasanya

Bukan...mata dia sesuatu jer..

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 12:25 PM | Show all posts
Jap PU Syed ni yg dulu tu kan tglkan bini kahwen dgn permpuan mne kat thailand
dgn bini first ada 5 anak tu kan
pastu dia cakap bini dia yg ke 2 layan lagi baik
dia tu ke????
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker macam ni satu jer ubatnya, bagi silent treatment terus.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 12:35 PM | Show all posts
anggeriklatifah replied at 2-3-2021 12:25 PM
Jap PU Syed ni yg dulu tu kan tglkan bini kahwen dgn permpuan mne kat thailand
dgn bini first ada 5 ...

ha..dia yg ada kes tinggal bini tu kan...walaupun sajat salah...syed ni lagi aku menyampah..kalau bab artis laju ke dia menghencap..kalau bab geng PU dia pesan x baik aibkan orang
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 12:35 PM | Show all posts
what if sajad bunuh diri?
mesti Malaysia akan dikecam satu donia..esp geng2 human rights...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sokong sajad, tapi knp masa geng dahik & puihh takde pun geng2 kau bising?
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
nak attention je pondan ni. eeeuuu sangat. tak rasa tenang dalam diri dah tu. banyak sgt dosa.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 01:03 PM | Show all posts
cicicumel replied at 2-3-2021 12:35 PM
what if sajad bunuh diri?
mesti Malaysia akan dikecam satu donia..esp geng2 human rights...

aku pun rasa cmtu weh kalau sajat amik tindakan bunuh diri konfem umah lgbt dan human right pelosok dunia menghentam malaysia.. kononnya kebebasan individu
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng: Jgn semua benda nak salahkan keadaan sekeliling. Sedikit sebanyak punca tu dtg dari diri sendiri. #heshejustanattentionwhore



Koh koh demi tetek plestik puki plestik sggup murtad.. koh koh..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 2-3-2021 11:51 AM
Kifarah dah sampai la tu wey dalam kesesatan lah ko selagi tak bertaubat/bersyahadah semula. Tu je.. ...

Buat bideo pun amik angle yang dia rasa paling cun.
Orang macam ni Covid pun tak hengen dekat
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 02:01 PM | Show all posts
Nenasketum replied at 2-3-2021 01:51 PM
Buat bideo pun amik angle yang dia rasa paling cun.
Orang macam ni Covid pun tak hengen dekat


rasa cam nak tampor jew iols.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list