Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2636
View
28
Reply

Taufik Hanafi Kecewa Selalu Kena Reject Dengan Stesen TV

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-3-2021 03:41 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon filem Ola Bola dan Paskal, Taufik Hanafi, 29, belum mengaku kalah untuk mencipta nama dalam industri seni tanah air.


Selepas membintangi Paskal yang mendapat sambutan hebat, Taufik amat kurang menerima tawaran terutamanya untuk berlakon drama televisyen.


Kredit foto: IG





"Aktiviti lakonan saya tetap berjalan seperti biasa tapi untuk dapat tawaran berlakon terutamanya drama ternyata agak sukar.


"Faham sajalah kerana kena tunggu kelulusan stesen TV. Jadi, saya selalu kena 'reject'. Nak cakap saya tiada nilai komersial atau sebab saiz fizikal pun tak pasti juga.


"Hanya stesen TV yang ada jawapannya, walaupun pengarah nak saya bawa sesuatu watak kerana kena dengan saya," katanya kepada Harian Metro.




  



Menurutnya, setakat ini dia hanya banyak terbabit sebagai pengacara dan kini berlakon sebuah filem baharu.


"Sejujurnya saya masih tunggu tawaran untuk drama atau projek lain. Lebih lagi dalam keadaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sekarang, semua projek masih digantung tak bertali kerana tiada pengesahan dari produksi.


"Apabila ditanya semuanya kata tunggu keputusan dari stesen TV. Pernah juga saya sabar menanti dan apabila keputusan diperolehi saya diberitahu belum ada lagi rezeki untuk saya.


"Tak dinafikan perasaan kecewa memang ada. Tapi apa nak buat kerana kuasa pemilihan bukan di tangan pengarah atau penerbit," katanya.




  



Taufik yang berlakon sepenuh masa kini merancang untuk menyambung pengajiannya sebagai jaminan masa depan.


"Saya rancang nak sambung ke peringkat ijazah sarjana mungkin dalam pemasaran filem atau yang berkaitan," katanya.


Taufik sudah memiliki Ijazah Sarjana Muda dalam bidang perfileman dan televisyen di Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA). -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-3-2021 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapnyehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm most forumer ckp. muka basic mmg susah cari mkn haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba ko tengok cermin dik.. Mesti dapat jawapannya kenapa takda banyak tawaran...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian. Padahal ok je diorang ni berlakon. Nak dpt watak hero mmg susah lah. Selalu dpt watak kawan kepada hero. Mcm Mustaqim Bahadom. Tapi Mustaqim tu makin laku selalu nampak dlm drama sejak akhir ni. Semoga bakat Taufik ni dpt diketengahkan. Industri drama rantaian maybe susah, tapi filem, drama realiti kehidupan maybe ada peluang. Dulu2 zara zya pun lama kot bertahun2 tunggu baru dpt watak heroin.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tarik balik, TAK DAP!! TAK DAP!!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Oo nama dia taufik hanafi.. aku ada tgk drama bersiri yg dia jd lead... Aku ingatkan aku silap tgk, tp betul rupanya dia jd lead hero..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
die berlakon cite ape eh yg jd penculik tu.. lupee dah.. wtak extra je.. baru tahu name dia taufik hanafi
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 05:03 PM | Show all posts
Kurex replied at 8-3-2021 04:05 PM
Tarik balik, TAK DAP!! TAK DAP!!!

Eh apo... ni mesti scan tempat lain dulu.. re-scan balek baru tesedar telajak perahu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak cukup kipas kot...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
tak photogenic. dlm gambar nampak kepam, dlm video jauh lagi helok
  
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
JalaEmas: die berlakon cite ape eh yg jd penculik tu.. lupee dah.. wtak extra je.. baru tahu name dia taufik hanafi


Haaa, meols tau. Telefilem "Hilang Yang Kembali" kan.
Dgn si Emelda hidung repair nenek kebayan, Aqasha dap dap yummy. Kan?
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2021 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapo ko neh dik????
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2021 01:52 PM | Show all posts
x cukup putih dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde pakej. Muka biasa sgt. Muka bapak2 org da.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2021 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tu x mungkin la lau ko nk bwk watak hero akasia plk, kalau pembunuh or perogol bersiri tu agk sesuai la
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2021 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape caption ig die mcm xkena je ngn gambo?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2021 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ada degree dr aswara, baik cuba mintak keje lecturer di aswara tak pun keje kat rtm, astro, media prima. berlakon buat part time pun ok
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2021 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
RED 666 replied at 10-3-2021 04:11 PM
ada degree dr aswara, baik cuba mintak keje lecturer di aswara tak pun keje kat rtm, astro, media pr ...

Aswara dh keluar degree eh


Anyway jgn berterbangan sdh

Kata xde offers
Dlm artikel segala job hos, filem bersusun je

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2021 05:06 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 10-3-2021 10:53 PM
Aswara dh keluar degree eh



job bersusun tapi setiap tahun dapat berapa sgt je, pendapatan x konsisten mcm org keje gomen dpt gaji setiap bulan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list