Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
372
View
3
Reply

Side Hustle

[Copy link]

Author: Grandmaster       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-3-2021 03:58 PM | Show all posts |Read mode
Korang tau apa tu side hustle ? Dia macam part time job la selain dari kerja sepenuh masa yang korang ada..kalau kat malaysia ni , apa side hustle yang korang rekemen?

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-3-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
drop ship maybe bagus utk org yg modal kecik or taknak ambik risk modal .. tapi better dgn bisnes yg mmg founder / owner rajin marketing and bagi bahan .. kita buat sales and promo saja , orang nak baru order dengan HQ .. my 2 cents
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2021 05:32 PM | Show all posts
makankuihku replied at 20-3-2021 02:12 PM
drop ship maybe bagus utk org yg modal kecik or taknak ambik risk modal .. tapi better dgn bisnes yg ...

Dropship ni macam semua org dah buat kan...aku jek tak pernah try. Ada org kaya dengan jadi dropshipper ke ? Tolong munculkan diri anda...byk nak tanya ni..


Pada aku satu kelemahan dropship ni ialah kita tak dpt kawal inventori pembekal kita.  Sekiranya mereka kehabisan stok, kita kehabisan stok.

Kalau benda mcm tu berlaku, lead time kita ke customer akan jadik lebih lama dan ada kemungkinan kehilangan pelanggan.


Pernah tak benda mcm ni berlaku ?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-4-2021 11:35 AM | Show all posts
Side hustle kegemaran aku (aku share satu persatu la eh...sbb malas nak tulis panjang-panjang)

NOMBOR 1

Deliver Food Dan Groceries

Cara ini dan menjadi salah satu tren yang paling pesat berkembang di seluruh negara, dan rasanya antara sidehustle yang terbaik. Kalau korang tak suka orang lain dalam kereta korang ( jadi uber drive / grabcar), tapi masih nak jana side income dgn aturan masa korang sendiri, ini adalah kaedah terbaik untuk dilakukan.

Satu-satunya kelemahan adalah korang tak dapat buat ni sepanjang masa (restoran biasanya tak bukak pukul 2 pagi kan..), Walau bagaimanapun, cara ini masih merupakan kaedah terbaik untuk mendapatkan wang tambahan!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list