Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
3372
View
74
Reply

Donation Closed : THANKS semua -Derma ikhlas utk rawatan kucing

[Copy link]

Author: hippahey    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-4-2021 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by trunks at 8-4-2021 04:51 PM

Kucing sy muka berlubang dan ada maggot. Doktor kata keadaan dia 50/50 sebabkan infection. Kucing kena extend warded pulak tu. Sy mintak jasa baik kakak2 abg2 utk derma seikhlas hati pada hari jumaat yg mulia ini. Sy dah tak tau nak buat apa...


update post TT-

klinik jhan putrajaya. Kucing nama chimi.
post 32

update- derma di tutup kerana TT sudah pun cukup dana untuk anak bulus beliau
terima kasih kepada semua yang sudi merderma

- Trunks
IMG-20210401-WA0007.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-4-2021 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Sis, boleh tak snap detail anggaran kos oleh vet?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Same here...snap the cost and buat kat vet clinic mana.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 01:01 AM | Show all posts
Edited by trunks at 2-4-2021 01:24 AM

ya, upload  sini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 2-4-2021 01:01 AM
ya, upload resit sini

Kaka rase resit mcm xde sbb dia belum byr thats why dia minta donations.. Invoice bill blh la kot
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 01:24 AM | Show all posts
Normabaru replied at 2-4-2021 01:03 AM
Kaka rase resit mcm xde sbb dia belum byr thats why dia minta donations.. Invoice bill blh la kot

ya betula tu.invoice..sebab iyelah kan sesiapa pun boleh buka minta
derma, bukanlah tak boleh nak derma, cuma ada lebih baik
ada bukti  
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 2-4-2021 01:24 AM
ya betula tu.invoice..sebab iyelah kan sesiapa pun boleh buka minta
derma, bukanlah tak boleh nak ...

Setuju
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 06:00 AM | Show all posts
berdasarkan siasatan awal, the cat's image looks legit.
belajo dari series Catfish
tapi still better if TT boleh provide more info and evidence.
ramai forumners sini baik hati cuma a bit cautious je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2021 06:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok depo dah byr rm200. Dah try mintak tolong kitafund tapi tak tau la dpt ke tak. Ni 1st time sy mintak derma, family tong2 pun dpt rm150 je.
IMG_20210402_063107.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2021 06:47 AM From the mobile phone | Show all posts
AverageJoe replied at 2-4-2021 06:00 AM
berdasarkan siasatan awal, the cat's image looks legit.
belajo dari series Catfish  
tapi still ...

Ye, warded sehari dah rm23. Vet suh extend dkt seminggu jugak la. Ada iv drip, mknn khas dia, ubat sama. Sy tanam anggur je buat masa ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 07:05 AM | Show all posts
pg veterinar minta details or document cakap je ada orang nak derma tapi bit cautious. atleast ada supporting document untuk kuatkan hati2 penderma.

tq tt.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
hippahey replied at 2-4-2021 06:39 AM
Ok depo dah byr rm200. Dah try mintak tolong kitafund tapi tak tau la dpt ke tak. Ni 1st time sy min ...

part ape yg cover tu dekk? upload yg lg jelas boleh? tak nampak nama vet, boleh je kitorg call utk verify dulu. maaf la sbb dlm group kucing pon ramai scammers guna gambar dan bil tipu kutip tah mana2 ada siap edit date, senang betul dia buat duit.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
tt apa kata mintak account no vet tu, and bill vet tu explain kat vet u tgh kumpul dana so kami ni yakin sikitla.. hmm napelah sampai mcm tu kucing tu ..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Smg tt dpt kumpul dana.. smg tt dpt buktikan  u r genuine.. smg kucing tt sehat semola.. huhu tumpang doa jer u. bln ni part donation i dah hbs sbb my fren sendiri dah pergi (anak2 jd yatim piatu) n sorang lagi kehilangan anak sbb sakit kronik..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt ikut apa yg depa minta.. Dah confirm ada detail dokument yg forumer minta seru nama kak.. Nanti kak transfer setakat kemampuan kak.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 08:46 AM | Show all posts
invois klinik /hospital tu akan ada no reference dan no tel klinik tu so kita dpt call klinik tu utk kepastian
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Yelah...sy pun akan cubaderma ikut kemampuan kalo ada bukti tu...harap2 dpt bg info cepat so cepat la kita bole donate...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 09:23 AM | Show all posts
Kalo kes gini.. Govt vet x amik ke? Sory lah iols x taw sangat pasal klinik haiwan ni. Kot2 g govt lg murah ke? Ke govt vet tu utk check up biasa2 je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2021 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
watymuchaz replied at 2-4-2021 09:23 AM
Kalo kes gini.. Govt vet x amik ke? Sory lah iols x taw sangat pasal klinik haiwan ni. Kot2 g govt l ...

Kwn sy ckp gov x amek kes mcm ni. Sy x sure jugak. Sbb kwn sy pun hntr kucing pegi gov but they refused. Kes lebih kurang mcm sy jugak tapi siap ada sporo lagi. Tapi dia kena cas x mahal mcm kes sy. Maybe sbb hntr awal
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2021 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
ekselen replied at 2-4-2021 09:21 AM
Yelah...sy pun akan cubaderma ikut kemampuan kalo ada bukti tu...harap2 dpt bg info cepat so cepat l ...

Hari ni insyaallah sy akan dptkan invois. Tggu klinik bukak skali pi melawat dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list