Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2386
View
47
Reply

Cloth pantyliners

[Copy link]

Author: grassjelly    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-4-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau jenis bocor depan belakang kiri kanan elok gak pakai jenis kain sebab cepat serap
Ada org jenis bangun tido empangan pecah..tak sempat pad serap runny blood. Kain cepat sikit serap darah pekat pasal fabriknya rongga besor

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-4-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik dulu mak bagi pakai cloth pad dari kain batik. Gila selesea banding dengan modern pad yang asyik melecet sebab plastik wing. Sorry of topik plak. Tapi cloth pad dari fabrik menyerap cepat. Dulu takde lak pernah mengalami kebocoran walaupun heavy period
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 11:32 AM | Show all posts
guna snowdrops punya. best!
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih guna yang pakai buang tu.. Kain ni macam leceh laa nak cuci bagai... Yang pakai buang tu senang, cuci2 sikit pastu buang je dalam tong pad tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
kotex liner long & wider daun sirih. best pkai. cloth ni kena cuci kan?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
I tak pakai y cloth ni. Xkisah la pad atau pantyliner. Maybe sebab I malas nak basuh dan nak kering kan nak simpan semua. Kalau pantyliner biasa senang. Datang dengan individual pack jd mmg bersih la. Dah guna basuh dlm toilet terus buang dalam tong sampah je. N yes memang diakui pantyliner biasa ni x mesra alam. Cuma memudahkan je. Untuk org malas macam I sesuai lah
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
beli Snowdrop

x pki lg sbb duk rumah je x pki spenda.
menstrual pad dia ok
aku suka je

tp skrg group sekolah aku sibuk pakai menstrual cup
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg best pakai sbb rasa soft je tapi jenuh nak mencuci yach. Last balik ke pad juga. Iols x boleh pakai tampon sbb sakit. Menstrual cup mcm nak cuba but takut.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-4-2021 10:19 AM
Kalau jenis bocor depan belakang kiri kanan elok gak pakai jenis kain sebab cepat serap
Ada org jen ...

I setiap bulan mmg 1st night pakai full coverage yg mcm diaper budak tu, kotex ada jual 2pc rm5 gitu. Sbb mmg jenis 1st night empang pecah banjir habis mcm aku bunuh orang atas katil
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah pakai. Selesa. Tapi sekarang tak pakai sebab nak cuci malas kakak meolls jual.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 06:47 PM | Show all posts
pxlbb replied at 3-4-2021 05:30 PM
I setiap bulan mmg 1st night pakai full coverage yg mcm diaper budak tu, kotex ada jual 2pc rm5 gi ...

Yer memang ada sejenis orang yg period dia 'drama' American Horror Stories sangat depan belakang smearing tilam macam bunuh orang.

Iols tak rajin cuci pun..namun semua baju ada 'conteng'..dah jadi rutin sebaldi. Letih urus baldi lagi. Lalu iols amik kain jer lapik atas pad, puas hati kurang ketirisan.
Tua2 kalau tiris/leaking kat baju nampak macam kurang matang orangnya..takreti manage lagi ker..tapi pakai wings kiri kanan pun tiris amacam? stress satu lagi nak lap2 merata energy takda

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
iols x pakai panties sebab lg selesa & bersih. kalau x kulit bwh sana lembap dan radang lg2 kalau kuat berpeluh. iols selalu cuci bwh tu tiap kali nk solat so jarang ada masalah keputihan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
grassjelly replied at 2-4-2021 11:05 PM
ahah kalau utk period iols maseh setia dengan pad lagi.. seriau nak cuba period cup itu.. hehe

Acaner ek orang boleh pakai cup dengan tampon, tgk pun dah ngeri hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 2-4-2021 11:31 PM
I mmg pakai TT, cloth pad and pantyliner..I selesa je pakai..part nak tukar Tu, standby jela beg pla ...

Macam best jer. Kalau period, basuh macam biasa kan? Senang ker nak bersih darah2 tu?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
xbocor ke
kalau heavy xrasa mcm basahhh je ke
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 3-4-2021 05:30 PM
I setiap bulan mmg 1st night pakai full coverage yg mcm diaper budak tu, kotex ada jual 2pc rm5 gi ...

Oh ada ek ? Baru tahu ni. Dapat kat mana ek? Mcm tak pernah jumpa pun kat farmasi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 3-4-2021 08:41 PM
xbocor ke
kalau heavy xrasa mcm basahhh je ke

Pantyliner ni bukan pakai masa period, tp sebab disharge keputihan je.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
fungsi dia kalau nak beribadat kena bersih kan, yang ada masalah keputihan tu yang leceh kena tukar kerap, jadi benda yang pakai buang ni memang praktikal walaupun tak eco friendly

Melainkan bawak la 5 keping yang reusable, yang dah pakai kena letak asing pulak, sorok2 Dah leceh bebenor pulaknya pastu less hygienic
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kepam la nanti..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2021 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 3-4-2021 09:07 PM
fungsi dia kalau nak beribadat kena bersih kan, yang ada masalah keputihan tu yang leceh kena tukar  ...

keputihan yg biasa or lembapan faraj tu tak najis, tak perlu nak tukar2 sentiasa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list