Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2387
View
47
Reply

Cloth pantyliners

[Copy link]

Author: grassjelly       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-4-2021 09:29 PM | Show all posts |Read mode
Haluu2 forumers sekalian..

Ada tak sesiapa kat sini yang guna cloth pantyliners? Boleh share pengalaman or pendapat pasal penggunaanya? e.g.:
- berkesan ker? adakah rasa kering dan best? hehe
- beli kat mana? yang mana?
- mcmana nak tau dia bagus ke tak?
- pasal cuci/basuh
- etc. kalah ada additional info

Saya tengah consider nak guna kalau best lah, lagipun kalau boleh untuk jaga environment lah kan. Selama ni asek pakai yg kotex tu aja pakai buang gituh. Dahler pakai hari2, banyakkan sampah2 nya hehe.

Sila kongsi2 yer. Tenkiu!
pl1.png
pl2.png
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-4-2021 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau pakai kat rumah okay jer.  Kalau kat luar, acaner pulak ?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak minat saya cloth2 ni. Sebab saya jenis ganti bila ke toilet nak membuang. Tak kisah la yg kecik atau yg besar. Memang itu pun fungsi panty liner, kan? Kalau cloth, berapa byk nak kena beli, lepas tu nak kena basuh pulak. Leceh nya. Dah la mahal biasanya benda2 gini.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x pkai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2021 10:24 PM | Show all posts
lavendernovella replied at 2-4-2021 01:56 PM
Kalau pakai kat rumah okay jer.  Kalau kat luar, acaner pulak ?

aahh betol juga tuh.. maklumlah asek duduk rumah aja sekang ni kan.. mmg kalau keluar lama2 or travel mmg still kena pakai disposable jugaklah nampaknya huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2021 10:26 PM | Show all posts
Nurul8001 replied at 2-4-2021 02:04 PM
Tak minat saya cloth2 ni. Sebab saya jenis ganti bila ke toilet nak membuang. Tak kisah la yg kecik  ...

ituler mmg mahal pun haha.. kat shopee tu adalaa juga yang murah tapi tataulah kualiti mcmana.. ok2 tenkiu for your opinion ;)
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik guna yg period cup. Tu pun reusable.
Yg ni nk tggu kering lagi. Mcm tak selesa
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
grassjelly replied at 2-4-2021 10:24 PM
aahh betol juga tuh.. maklumlah asek duduk rumah aja sekang ni kan.. mmg kalau keluar lama2 or tra ...

Mungkin boleh try pakai cloth bila kat rumah, tapi keluar terpaksa juga pakai buang. Kalau tak , jenuh nak basuh kat mana, nak simpan macam mana sebab basah. Masuk beg macam tak selesa pulak.

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah dengar PMS Period Leakproof Panties ?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 2-4-2021 10:41 PM
Pernah dengar PMS Period Leakproof Panties ?

Tak pernah guna. Kotex ada kan?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni bukan utk lawa je ke....xpenah n rasa sesuai..panty liner kat watson je la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2021 11:05 PM | Show all posts
akuchenta replied at 2-4-2021 02:27 PM
Baik guna yg period cup. Tu pun reusable.
Yg ni nk tggu kering lagi. Mcm tak selesa

ahah kalau utk period iols maseh setia dengan pad lagi.. seriau nak cuba period cup itu.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 2-4-2021 10:51 PM
Tak pernah guna. Kotex ada kan?

Tak tau pulak. Ni dpt pun tgk iklan. Basically mcm cloth pad gak tapi dalam bentuk seluar dalam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2021 11:13 PM | Show all posts
lavendernovella replied at 2-4-2021 02:41 PM
Pernah dengar PMS Period Leakproof Panties ?

Baru google sbb suggest hahaha.. tapi ni untuk period lah kan? yang saya discuss ni utk daily use untuk vaginal discharge biasa2 gituh.. mahal kut panties ni compare dgn pakai pantyliner
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2021 11:16 PM | Show all posts
adila39 replied at 2-4-2021 03:01 PM
Ni bukan utk lawa je ke....xpenah n rasa sesuai..panty liner kat watson je la

hehe tataulah pasal kelawaan ituh.. cuma one of the motives adalah nk kurangkan sampah disposable pantyliners ajalah.. yang lain2 tuh tataulah sbb tu tgh survey2 ni hehe..

pantyliner watsons tu murah lg drpd kotex ker?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
grassjelly replied at 2-4-2021 11:16 PM
hehe tataulah pasal kelawaan ituh.. cuma one of the motives adalah nk kurangkan sampah disposable  ...

Ohhh..eh bukan watson...beli kat watson je. Kotex or laurier.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2021 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 2-4-2021 03:18 PM
Ohhh..eh bukan watson...beli kat watson je. Kotex or laurier.

ohh ok2 hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2021 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
I mmg pakai TT, cloth pad and pantyliner..I selesa je pakai..part nak tukar Tu, standby jela beg plastic utk letak pad dlm handbag..cuma time period heavy waktu Malam je I Guna pad panjang 41cm Tu sebab tak nak bocor punya pasal.

Pasal basuh, kalau Ada period stain I akan bilas dulu darah and then masuk washing machine je..kalau pantyliner Tu basuh Tangan je pun ok..bukannya tebal mana so kering cepat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2021 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 2-4-2021 03:31 PM
I mmg pakai TT, cloth pad and pantyliner..I selesa je pakai..part nak tukar Tu, standby jela beg pla ...

wahh bagus2.. setakat ni saya berminat nak try pantyliner aja.. uols  beli yang mana? selesa ke tak perasaan memakainya?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
grassjelly replied at 2-4-2021 11:45 PM
wahh bagus2.. setakat ni saya berminat nak try pantyliner aja.. uols  beli yang mana? selesa ke ta ...

Selesa je..I beli lama dah kat AliExpress, sekali byk Gak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list