Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
7207
View
71
Reply

[Jenayah] This woman has assaulted me!' - Pelajar asing naik lemak, buat dakwaan palsu kononnya diserang Polis Bantuan (wanita) UIA

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-4-2021 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Excuse me, if you touch me, I'll take you to court... this woman has assaulted me.." demikian kata pelajar asing di UIA yang mendakwa dia telah diserang oleh Polis Bantuan.

Video berdurasi 1 minit 36 saat itu viral di media sosial dan jelas sekali menunjukkan lelaki terbabit membuat provokasi terhadap Polis Bantuan berkenaan dengan mengugut merakam video dan menyebarkan video itu di media sosial agar semua percaya dengan dakwaan tidak berasasnya itu.

Berdasarkan video itu, polis bantuan berkenaan cuba mengambil semula telefon bimbitnya yang telah diambil oleh pelajar terbabit. Tetapi pelajar itu berdegil dan enggan memulangkannya.

Hal itu membuatkan anggota berkenaan tiada pilihan lain dan terpaksa merampas telefon bimbitnya di tangan lelaki itu yang tidak mahu memberikan kerjasama dan mengugut mahu merakam video tersebut.

Ekoran dari kejadian itu, pelajar terbabit telah ditahan dan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak untuk disiasat mengikut Seksyen 186 Kanun Keseksaan kerana mengganggu penjawat awam menjalankan tugas.

Di media sosial, netizen juga meluahkan rasa tidak puas hati dengan tindakan pelajar itu yang tidak sedar akan kedudukan dirinya sebagai pelajar asing yang hanya datang menumpang mencari ilmu di negara ini.

"Foreigner ni dengan penguatkuasa pun tak ada rasa hormat. Dengan rakyat biasa pun sampah dibelasahnya patah tujuh batang gigi (kes tegur tak bagi signal di Sabah baru-baru ini). Berlembut sangat dengan puak-puak diorang ni, memang naik lemaklah," kata netizen.

"Dahlah menumpang mencari ilmu di sini, bersyukurlah. Ini tak, kacau penjawat awam buat kerja. Kurang ajar betullah. Dok ambil phone orang pasal apa? Nasib baiklah akak polis itu penyabar orangnya," kata netizen yang lain.

Sumber: Info Roadblock JPJ/POLIS
IMG_20210403_100849.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-4-2021 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Bangsa apa ni..assaulted assaulted kehulu kilir..picit telur  baru tau
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Deport je la org biadap mcm ni, jgn bg muka
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dari middle east memang i tak heran. Bangsa sial
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 10:55 AM | Show all posts
BoogieChild replied at 3-4-2021 10:40 AM
Kalau dari middle east memang i tak heran. Bangsa sial

Lebih-lebih lagi kalau the other party tu perempuan kan..
Kawan aku pernah cakap, dia taubat dah nak couple dgn mamat dari middle east.
they treat women like rubbish..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
BoogieChild replied at 3-4-2021 10:40 AM
Kalau dari middle east memang i tak heran. Bangsa sial

Betul...tak semua tapi banyak yg berperangai sebegitu fefeeling entitled kayo rayo sebab bayar mahal dari kita so nak layanan putera raja...Siapa suruh masuk uni awam kita, pergi lah swasta sana

Waktu pendaftaran semester baru dekat satu uni awam ni pun ada 1 warga Y**** buat onar taknak ikut SOP...Beza nya staff tu terus buat laporan polis dan jugak buat surat rasmi suruh pihak uni bagi tindakan sekian2 dekat si pelaku tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 11:39 AM | Show all posts
itu jer la modal pendatang asing,
i will sue you in court.

sebelum masuk court, elok kasi bersepai gigi dia dulu.
baru berbaloi.

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Dasar xsedoo diri.. Dah ler mai negara org nak kurg ajar pulakss.. Org mcm nie patutnya hantar balik negaraa diaa n blacklist terus nama diaa jgn bgi masuk negara nie.. Btw kebanyakkan org dr middle east nie mmg kurg ajar + blagakk..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Makanya....sudah jelas tak payah nak suluh2.....Betapa lemah dan bodohnya rakyat dan undang2 Msia ni di mata warga asing.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 11:47 AM | Show all posts
bored_atticus replied at 3-4-2021 10:55 AM
Lebih-lebih lagi kalau the other party tu perempuan kan..
Kawan aku pernah cakap, dia taubat dah  ...

tapi mamat ereb ni romantis kan?  
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Arab ke? Mcm bukan je kalau dgr accent
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Accent macam Indian or Bangladesh je
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Indian india. Tak ada beza dimana mana pun.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 3-4-2021 11:47 AM
tapi mamat ereb ni romantis kan?

Bkn ada bau ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 01:00 PM | Show all posts

bau tu sebab dia banyak bulus.
takde masalah, sebab boleh sembur perfume banyak2  
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 3-4-2021 01:00 PM
bau tu sebab dia banyak bulus.
takde masalah, sebab boleh sembur perfume banyak2

Xrajin mandi pn ye... bercampur lg dgn bau perfume trus pitam org sekeliling
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 01:06 PM | Show all posts
aechae replied at 3-4-2021 01:02 PM
Xrajin mandi pn ye... bercampur lg dgn bau perfume trus pitam org sekeliling

hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Salted me salted me
Ayam me ayam me
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Campak ja masuk deport centre, pastu hantar balik.bkn ada faedah pun depa duk sini, menyesakkan malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 02:01 PM | Show all posts
BoogieChild replied at 3-4-2021 10:40 AM
Kalau dari middle east memang i tak heran. Bangsa sial

Betuiii...tak dpt A tggu dpn bilik Prof...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list