Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
35456
View
368
Reply

"Jangan Semak Kahwin Kat Rumah Papa" - Cef Wan Takkan Sponsor 100% Majlis Serina

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Post time 5-4-2021 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Duit berkepok pon bukan boleh bawak mati chef..
anak nak kahwin
Bukan nak buat jahat
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-4-2021 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
buangmasa replied at 5-4-2021 08:32 AM
dalam bab ni, pak nil lebih bagus.. tak pernah bitter hal anak-anak dalam sosial media.. kemas tersi ...

Betul
Kesian anak
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 5-4-2021 10:28 AM
Contoh father in laws from hell
Private things keep in private jelaaa
Ank u xminta sponsor pun.. M ...

Setuju kaka..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by likilu at 5-4-2021 08:54 PM


Kenapa arwah isteri tak berkahwin lain lepas cerai
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ekselen at 5-4-2021 07:52 PM

Anak beranak ni x reti nk setel hal family close the door ke? Hal2 keluarga x pyh nk inform kt satu dunia la cekwan oiii....pastu pi up kat socmed aibkan ank2 plk. Tu cekwan boleh je ckp sendiri kt serina kot. Aku pun xphm knp anak dia kawin dia yg beria kuar duit sgt...abih laki tu watpe? Salah kt dia dulu la sbb dia yg nk taja sgt wedding si serina tu...pdhal boleh soh dedua tngung at least 50 or 60% ke kos majlis.. Lainkali bg anak2 tu berdikari xde la ko pening2 cam skrg ni...sabo je la.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg dia luahkan tu takde salahnya

Yg salahnya dia meluahkan kat medsoc platform yang mana its clearly going to invite more  and more bad things than good
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
glump replied at 5-4-2021 05:41 PM
tuhari ada rancangan tv, Rosyam , Chef wan & Fazli Yaakub.. fazli nie ada beberapa restaurant dimana ...

alah.. Yang kes kat sg smpi tutup dulu tu sbb ank gk ke.. Ke sbb xreti manage.. Melingkup..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
DCW nk yang terbaik utk anak2. Anak2 cam biasa reti perabih duit papa. Diorg tau papa ada kalau susah. Cam Serina tu, asal ko bebal let go hak penjagaan anak. Pastu atas keputusan dia, papa die pon kene share sama masalah tu. Tu yang DCW pening. Akhirnya dia bela kucing.

Kalau tgk dia bela kucing, pehhh bertuah beb. Dia mmg  jaga tip top ye. Kucing tu ada time tdo, time g spa, time p vet dan semua tempat kucing lepak letak ekon. Kalau satu sakit dia letak kucing tu kt bilik lain ye. Begitu juga kot die jaga anak2 dia.

Ini la yang dinamakan I care alot but anak2 dont.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 5-4-2021 05:43 PM
Dah padan muka dia la sapa soh manjakan sangat anak2. Dulu selambadek je anak buah dia lahar dia b ...

The problem is chef wan sendiri.. Dia pny marriage pon failed. He should know better la apa nk nasihat ank.. Ini x.. Jadi lagi toksik semua nk kirai kat socmed.. Maybe sebab tu jugak ex wife angkat kaki xtahan nk lyn. Prolly ank2 pon xmenjadi sbb dia. Kaka xfollow sbb dh kena block. Dlu penah pm ckp psl rambut mak dia xpyhla tyg kt socmed. Terus dia dm bebel2 pappp terus block.. Boleh gitu?

#spesisdiajebetul
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
jargon replied at 5-4-2021 05:56 PM
Serina ni pon boleh ke ikot lakinya duk
Rumah jaga anak..dlu ex laki expat dia just sruh serina d ...

Oh gavin ni kaya la ye.. So kira bkn la gavin tu trash pon.. Dasat ek mulut FIL from hell ni.. Patutla kaya tp xaman2
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf ckp la aku rasa dia ni byk kontrol hidup anak2 dia sampai depa x reti nk berdikari... Cemana ko boleh terpikir nk tnggung 100% kos majlis kawin anak2 ko...sedangkan ko sepatutnya biarkan diorg yg kuarkan duit...kalau pun majlis tu majlis sederhana tp ikut kemampuan diorg then biarkan je...biar diorg tau susah senang...biar diorg carik duit sendiri...cekwan mungkin terpaksa tngung kot tp anak2 kena ikut ckp dia. Bila bercerai berai dah ko kena tnggungjwb jgklah...ko yg nak menantu cenggitu cenggini...lenkali jgn terlalu nk arrange hidup anak2 dan kena ajar anak tu idup ssh dan berdikari spy ko xssh kendian hari....just my2 cents...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
silampumeja replied at 5-4-2021 07:14 PM
Anak laki dia kali pertama kawin siapa ek... Pelakon ana dahlia tu ya... Sempat buat majlis ke?

...

Yg ke3 ni orang sabah, keje gomen juga. Harapmya kalu jdi yang ni berkekalan la smpai ke akhir hayat. Yg ni pandai n rajin cari duit lebih.  
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul chef wan, ioll setuju. Dah tua nak kawin berkali-kali pun suruh bapak sponsor. Pandai dia nak buat rumah papa, nanti papa tanggung. Dah tua bangka bisnes konon besar takde ke duit sendiri. Suruh bakal suami la sponsor sparuh.  Buat ikut kemampuan
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by emera at 5-4-2021 08:43 PM

Kalau aku jd pakwe serina, aku angkat kaki dah. Seram!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
jargon replied at 5-4-2021 05:56 PM
Serina ni pon boleh ke ikot lakinya duk
Rumah jaga anak..dlu ex laki expat dia just sruh serina d ...

Ya Allah, ternyata kufur nikmat ye si anak pompuan ceponen nihh.. aku klu jadi Serina kemain bahagia dok rumah jadi taitai n serve somi ngn anak2 je weyh..hjung mggu spend time ngn fmily g grocery xpun g holiday..nikmat apa lagi yg ko dustakan serina oii?bosan sgat kt rumah sementara tggu anak balik skola tu time weekdays iollss msej somi mnta izin g tgok wayang ke cikcur ngan mber2 kat mall window shopping takpun shopping la seribu dua hengget plus drve sndri audi hasil nafkah somi tu..gittuhh angan2 iollss
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 5-4-2021 09:22 AM
Kes cep wan ni mcm salah didik ank2. Terlampau spoilt brat . Agknya heols ingt bila dah tabur duit,  ...

lol anak kalkulator ke? tapi comey budak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
febreze replied at 5-4-2021 07:11 PM
sbb pefet bau ikan masennn

Salah sebab heollss bukan ummah closet cam apaknye ehhh..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
ala cepwann benda boleh bincanggg
u pun bagi je kata 2 kt anak2 tu memasing da besar kann
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mak aku bila berkata kata. Pedas dan sinis huhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:02 PM | Show all posts
Aikiko replied at 5-4-2021 12:43 PM
Nampak sangat tok wan xske serina nak nikah sekali lagi
Bertabahlah wahai serina n bakal somi
...

Mengikut hukum, wajib bagi seorang wali menghawenkan anaknya yg bikir untuk menikah dgn seorang lelaki yg dipercayainya, malah wali boleh memaksa.  Tapi bagi anak yg janda, hak perwalian tidak batal namun keputusan untuk menikah adalah hak mutlak si anak. Ttng majlis keraian juge tidak boleh dipaksakan si ayah membiayainya, sekadar sebuah hadiah dn ehsan jika si ayah mau membiayainya.
Barangkali ade hal yg terkilan di hati CW maka dia mengatakan sedemikian. Perihal Serina nak menikah lagi, ade le sesuatu yg CW tak berkenan kerana dlm keadaan apa pun CW tentu mengharapkan Serina lebih berhati2 agar pisang tak berbuah dua kali. Kelak jika gagal lagi, bawa masalah juge, CW tentu tak akan tutup mata nasib malang yg Serina akan tempuhi. Dah pun namanya anak, anak pun tak ramai, masalah anak masalah dia juga. Sebolehh2nya itulah yg CW cuba hindari. Apa pun manusia hanya boleh mengira2 tetapi takdir manusia dlm tangan Allah jua.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list