Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
35454
View
368
Reply

"Jangan Semak Kahwin Kat Rumah Papa" - Cef Wan Takkan Sponsor 100% Majlis Serina

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Post time 5-4-2021 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak jgk bgtau serata dunia.. ko ckp je lah kat serina tu sorg2 papa xnak sponsor wedding ko...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-4-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Nikah time PKP ni jimat, jemput yg close je buat kat masjid mkn tapau. Hahaha. Bukan 1st time nikah. Apa pun moga berkekalan hingga ke Jannah
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 08:57 AM | Show all posts
apakah anak anak chef wan akan musykil dan berkata kata seperti anak lebai dol..?

kalau ayah tak bagikan kesenangan kepada kami, kenapa ayah melahirkan kami ke doniaa ini??
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:03 AM | Show all posts
djzara81 replied at 5-4-2021 08:46 AM
Ape yg tok wan ckp tu betul tapi over nau canang satu dunia mcm buka pekung plak.

lol...nasib la dapat apak mcm tu
esok esok bila orang comment dia cakap orang sibuk pasal family dia pulakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawan aku yg india muslim pun gini lah. Masa dia dan abg dia kawin, dua2 majlis tu bpk dorang yg tanggung. Kawan aku leh ckp dlm culture, parents yg kene tanggung. Kalau buat kecik2, malu nanti. Aku shoot balik kt dia. Majlis2 belah pihak aku dan laki pun grand jgk. Tapi kitorang tak pakai satu sen pun duit parents.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Ntah la..nak komen panjang panjang pun dah gitu pe'el chef Wan ni..tapi paham gak la perasaan dia sebagai bapa,kenapa dia kata macam tu.. jadi utk Serina buat la yg simple sis, asal dah buat benda wajib dah cukup la..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
wait a minute, ko nak marah anak ko dan diri ko gi la cakap dengan die je. perlu ke aibkan diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:06 AM | Show all posts
i nak tahu siapa bakal suami si Serina ni...  i rasa bakal suami si serina ni bukan menantu idaman chef wan.. knowing chef wan kalau dia suka tu dia akan menayang dan memuji-muji... good luck to bakal suami serina
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
smlm bru try makan dkt restoran dia de.wan tu.. well ada la a few makanan dia yg sedap and ada gak yg i tasted better somewhere else.. pstu dessert order bubur som som skali dpt mcm tepung pelita.. apoooo..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:20 AM | Show all posts
sukacactus replied at 5-4-2021 08:46 AM
Papa je yg serik & beringat, ank2 dia x
Dari dl camtu la mengharapkan duit papa je pun

dah ank dia pn 2 ketul je..sape lg nk perabih harta heols
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu bapak aku ckp mcmni aku nangis tepi bucu katil mngenang nasib
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kes cep wan ni mcm salah didik ank2. Terlampau spoilt brat . Agknya heols ingt bila dah tabur duit, masa tua ni dpt la rehat. Rupanya2 ank2 still xhabis2 menyusahkan heols (sbb dah terbiasa dri kecik) . Agknya mcm mana dia mengamuk ank jantan dia terkeluar ank kalkulator dgn kakak maembong dlu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:23 AM | Show all posts
haryatie replied at 5-4-2021 07:56 AM
marah betul papa
iye la  habis ratus ribu
hujung2 kedua ank nya bercerai

As it is today, dlm keadaan PKP ni, nikahlah dgn upacara berdasarkan perkara wajib diikuti dgn majlis respsi mengikut tatatertib yg sudah diizinkan, berSOP.  Yg penting hubungan dihalalkan dn seterusnya menjalani kehidupan berumahtangga yg diredhai Allah. Tak perlulah membazir kerana berjimat dlm keadaan skr perlu diprioritaskan. Meletakkan niat menikah kerana Allah, InsyaAllah akan dipermudahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:23 AM | Show all posts
sanggup kah bakal lakinya bermentua kan si cep wan ni..belum benikoh sudah di cerca
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
NotYou replied at 5-4-2021 08:25 AM
Ya ampun panjang.lebar dia bebel kat ig...tapi memang btl lah buat kat masjid sudah tak yah nak pela ...

I yg baca pon rasa mcm tu. X malu ke dah besar pnjang masing2 tp still harap duit dia? But half tu i rasa slh heols jugak tlampau spoilt kan ank2
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sue_liah replied at 5-4-2021 09:20 AM
dah ank dia pn 2 ketul je..sape lg nk perabih harta heols

Betul la tu
Lg pun dia mmg busy sentiasa dr dl, xbyk masa dgn ank
Tu pasal apa ank minta, semua dia turut
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya serina tu janda anak dua, bukannya  anak orka mid 20s baru grad terus first time nikah ye dak.
Menyampah bila ada orang makin tua ni still mengharap parents hulur duit majlis.
Patut la bangga, tak hadap duit ex laki katanya... sebab papa is ATM.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Didoakan urusan sarina mendirikan masjid dipermudahkan oleh Allah
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:31 AM | Show all posts
ketambangkang replied at 5-4-2021 08:17 AM
alahai papa ni, jgn la mengungkit..tu kan sema jodoh rahsia Allah papa..papa dlu pon jodoh x kekal j ...

aku rs dia xder la mengungkit sgt pun. Mgkn perkahwinan anak2 yg first, mmg la as parents excited anak nk kawin, sanggup berhabis duit. Tp mn nk sangka, jodoh tak panjang. Dan penceraian plak bukan cara elok kan sbb mcm x ok sampai skrg. Ex menantu pun mcmn kan... tu kot dia rs serik dan tak sanggup lagi nk berhabis duit. Mgkn cmpr plak dgn perangai anak2 mgkn tahu menghabiskan duit dia je. kerja pun ntah ke mn. Mgkn dia dah berbuih mulut suruh anak2 dia kerja elok2 ke.. entahle kan.. ada la tu yg buat mmg dia serik dgn anak2 dia
Berbanding dgn dia, perkahwinan dia pun, bercerai dgn elok. And dia baik dan still support arwah ex dia sampai arwah meninggal.

Cuma tak perlu kot sampai hal keluarga satu malaysia tahu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:31 AM | Show all posts
steady Tok Wan ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list