Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
35464
View
368
Reply

"Jangan Semak Kahwin Kat Rumah Papa" - Cef Wan Takkan Sponsor 100% Majlis Serina

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-4-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
hayrin86 replied at 5-4-2021 08:24 AM
Boleh aje buat majlis ala kadar, yang penting musim C19 tak perlu ramai jemputan

Btol. Untung boleh jimat. Xdak org nk mngata wat mejelis kecik.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-4-2021 01:28 PM | Show all posts
helicornia replied at 5-4-2021 12:43 PM
polis katanya. baca kt benang serina nak kawin

kalo polis kerja gomen, ok sangat la nak berkahwin dengan serina ni.. tiap2 bulan ada gaji tetap, berpencen... mana tahu rezeki naik pangkat, besar juga gaji polis sebenarnya...

Chef wan kena redha zaman kegemilangan anaknya telah berlaku, asalkan ada orang sanggup jaga anak pompuan yang dah patut bersyukur...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
I setuju ja apa cakap Chef Wan. Mmg betul pun.. da kali ke 2 kawen... yg serina janda, bakal suami duda.. apa lah nak buat kenduri besar2 lagi.. nikah sudah.. Kalau nak buat kenduri besar2.. bawak keluar duit sendiri lah.. apa yg nak pi hampuk atas Kepala org tua tu lagi? Cukup2 lah mcm2 dia menangung..Baca apa yg chef wan ckp dlm ig dia byk berkisar tentang realiti kehidupan.. Mmg benda dok jadi.. Mmg lah panjang berjela tapi  ada betulnya bebelan dan laharan beliau itu.. Ada pengajaran utk masyarakat ambil iktibar...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
zuliana29 replied at 5-4-2021 01:11 PM
mebi sbb kes mahmakah anak cucu dia pun, DCW yg bayarkan kot..

Ye rase ade kot penah bc dlm benang2 dulu dia bwk kuar modal utk tolong sewina fight her custody case kt court. Of course menda drag byk tahun mkn duit. Silap2 xcukop 20k byaq lawyer fee dia tu. Sbb tu ramai ibu tunggal xfight nafkah ank2. Xttanggung nk byaq fee laywer!
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat je la simple2 je....korg bukan sohor pun, bapak korg je lah ada nama sikit..buat majlis mcm rakyat2 marhaen je...gulai lembu, ayam goreng, acar..cepwan pn blh suruh staf2 dia masak. Baju pengatin x pyh gelenyar nk tempah dgn designer2 bagai, sewa je butik pengantin selai dua...pelamin pn x perlu la nak berkonsep berdeko fresh flower bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 01:36 PM | Show all posts
nikah kat masjid makan dkat dwan. sendiri bayar. kan senang serina.
mothep fefeeling lagi
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab senang dapat dari papa semua sponsor sebab tu lah tak nak struggle pertahankan perkahwinan. Lagi yg Riz tu..amboi.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by likilu at 5-4-2021 01:59 PM

Toxic nya semoga dijauhkan orang macam ni.

Xnak meddle into other ppl life tapi proudly airing own dirty laundry.

Dia lah champion dalam family. Semua anak bekas isteri tak pernah hidup berdikari dah sekarang hero sudah letih dengarlah dunia pengorbanan besar supaya anak anak dapat hubungan halal.

Tak nak reflect ke kenapa duit sendiri kena buang buang macamtu kat anak Dan bekas sendiri yang sepatutnya tak perlu Dan sudah mampu bina kehidupan sendiri Atau memang nak compensate tutup apa apa kesalahan?

Maruah baby pun ibu bapa kena jaga apa lagi anak anak dah besar panjang insaflah jangan sampai aib sendiri terbuka luas satu negara malu
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
MayaDelaRosa replied at 5-4-2021 10:07 AM
Anaknya Nazri nak kawen kali ke 3? Dah cerai ke dgn kakak maembong tu?

Cerai dah lama.. sometimes baca luahan chef wan.. die kecewa la x rapat dengan cucu yang ni.. ye la..jumpe sekali sekala kan..
And ank jantan die dh bertunang dh.ada few times die join fam gathering..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:02 PM | Show all posts
kdg2 aku rasa org buka pekung kat socmed sbb dia x dak tempat nak mengadu...
semua orang ada kawan....
kawan beratus2 beribu2 pun....
xsemua kawan bleh jadi pendengar yang baik....
kadang2 mak kita sndiri pun bukannya tempat yg kita bleh luahkan perasaan...
so bila dia buka jaa kisah personal2 dia mcm nih...
mebi dia rasa lega....
ni pendapat aku ja la....

apa2 pun contohilah kak nab ngan bang engku....
kawen kali ke 3 akad nikah saja...
xyah nak resepsi2 bagai....
lain lah anak dara....bg can laa merasa kenduri proper...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:10 PM | Show all posts
ala CW cong ceng cong ceng nnt dia jg sponsor tu sbb kalau makanan tak sedap kang dia bunyi jg..bapa chef order makanan ntah apa2.hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Setuju dgn chefwan... bukan kawin kali pertama.. bukan sebab berkira.. . buat yg wajib.. Penat jadi mak bapak.. tugas tak habis sampai mati..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:29 PM | Show all posts
huntung ko rina bapak sponsor 100%.. 2nd marriage ni buat simple2 dah lah.. yang penting berkat majlis tu. majlis bukan pertandingan pun sape lagi hebat, selepas kawin tu yg betul2 pertandingan antara ko husband anak2 and bapak ko.

chef wan jadi la macam bapak iols.. account dalam bank hampir jotaan, iols kawin satu sen pun die tak hulur.. iols pun x mintak2..
tapi iols bersyukur sangat sebab die yang nikahkan kami..
Alhamdulillah hubungan kami aman2 saja..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 5-4-2021 01:09 PM
Choiii nak kata iols cef wan la tu. Btw kaka iols rasa kan chef wan tak nak buat majlis kalini mes ...


tak sabar pulak nak tgk rupa bakal menantu cep..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:37 PM | Show all posts
likilu replied at 5-4-2021 01:55 PM
Toxic nya semoga dijauhkan orang macam ni.

Xnak meddle into other ppl life tapi proudly airing ow ...

Well said!

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:38 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 5-4-2021 01:09 PM
Choiii nak kata iols cef wan la tu. Btw kaka iols rasa kan chef wan tak nak buat majlis kalini mes ...

hahahah..kesian kak dude

tapi betullah..mesti bakalan menantu kali ni tak tasty, tak kaya..setakat pulis je..sbb tu cepwan panjang bebelan
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
xtau nk komen apa..sepatutnya xperlu nak expose kt social media hal family kot..tp kalau dh anak kau degil sgt haa padan la muka kena laser mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Pukul anak sindir menantu
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa tak stress kalau anak 2 je, tp 5x buat majlis.. Panten nye recycle je.. Huntongler bpk kaya.. Walau mulut puaka tp byk betulnyer
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
cik.panda replied at 5-4-2021 11:07 AM
Terima kasih bagi tips
Lain kali kalau tunggu order makan sampai i bukak la ig chepwan ni

Sama-sama sisthur.
Tapi awas, meols dah selalu sgt terckp sorang2 every time baca IG sheols.
Ya lah, seakan mengiakan apa yg sheols ckp, sambil membayangkan gigi sheols tuuu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list