Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
38542
View
497
Reply

AKHIR ZAMAN.. MISTERI SEBUAH PERJALANAN..3.0

[Copy link]

Author: miftahuljamilah       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 18-4-2021 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 17-4-2021 10:15 PM
keh keh keh



terbaik Ah Kwan.. itulah yang sebenarnya.. kasih sayang Allah pada kita semua.. Kembali kepada Allah..syuhud wahdah fil kasrah.. syuhud kasrah fil wahdah.. kita jangan pandang yang berbilang2 tu tapi  kembalikan kepada yg SATU
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-4-2021 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 17-4-2021 06:33 PM
"tanpa cintaku tetaplah Kau disana
Aku tanpa cintaMu bagai layang2 terputus talinya"

Sedih pulak lagu ni..
Bila kita xcintakan dan kasihkan Allah, dalam diri kita pun xde rasa kasih terhadap diri sendiri dan kasih terhadap orang lain..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 10:20 AM | Show all posts
Perjalanan mencari diri.. hilangkan keakuan diri..


Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:59 PM | Show all posts
bluecathaze replied at 18-4-2021 10:20 AM
Perjalanan mencari diri.. hilangkan keakuan diri..

keh keh keh

kata tok hikam....

Kenalilah diri kamu rata rata...baru kamu kenal Tuhan yang nyata....


yang menariknya..tok hikam kata..tuhan tu nyata...tapi tak kenal diri...memang tak jelas nyata...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy SR ja, ari2 masuk benang ni baca apa2 yg bkait akhir zaman. Harap ade sesiapa ulas berkenaan 13 mei 2021 (tarikh raya) dan digalakkan prepp.. Katanya ini ramadhan dan raya terakhir. Sy tak tau. Sekadar baca2 namun cukup risau.. Seperti bait2 ini "org kasyaf kata ade yg sedang menunggu waktu utk cetuskan huru hara dulu sbb negara duit xde.. Tggu amukkn melayu di KL...  phtu  bru NATO n IMF amik alih.. Wujud penyelmat palsu... Pdahal kafir..." Wallahuaklam...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nuurr at 19-4-2021 11:46 AM

Assalamualaikum..dah 7 ramadan hari ni ya..

Korang..sy nk tanya pendapat la..korang pernah x bercerita dgn partner(wife/husb) korang berkaitan benda2 ni..isu2 sekarang yang menjurus ke arah petaka2 besar yg akan datang..

Bukan apa..kita kan dh tahu la skit2 kn secara kasar ape yang nk jdi di kmudian hari ni..ni pun sbb allah yg gerakkan hati2 kita semua..

Tapi bila seorg je yg duk nmpk benda ni, tp partner kita macam xtahu/xnk thu/xpercya bnda2 mcm ni..cmne ye? Korang ade explain x dkt partner, or biarkan je diorang dengn mcm tu?

Sebb kan partner kita la org yg hdup sme kita, duk 1 rumah, ape2 hal pun buat sme2..

Aduh, maaf...sy xreti nk buat ayat..sy harap korang faham..cer bg pendapat sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 10:26 AM | Show all posts
Salam Ramadhan..


Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 10:39 AM | Show all posts
nuurr replied at 19-4-2021 09:45 AM
Assalamualaikum..dah 7 ramadan hari ni ya..

Korang..sy nk tanya pendapat la..korang pernah x berc ...

saya pernah tanya isu ni kat mekanik saya, dia cakap jgn susah hati, kita buat apa Allah suruh & tinggalkan apa Dia larang, taat pada Allah, Rasul & ibubapa.insyaAllah kita selamat dunia akhirat
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 11:51 AM | Show all posts
c===8 replied at 19-4-2021 10:39 AM
saya pernah tanya isu ni kat mekanik saya, dia cakap jgn susah hati, kita buat apa Allah suruh & t ...

iya..saya tidaklah susah hati..tapi, saya masih berkira-kira,  perlu ke tidak bagitahu my partner..
mesti korang pun ada yg cmni, tidak sehaluan/sependapat dgn partner dalam bab ini..entah2 terus dicop teori konspirasi


Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
nuurr replied at 19-4-2021 11:51 AM
iya..saya tidaklah susah hati..tapi, saya masih berkira-kira,  perlu ke tidak bagitahu my partner. ...


Faham... Xleh buat apa.. Allah yg gerakkan hati setiap kita. Doa banyak2 Allah berikan petunjuk kebenaran pada kita, suami/isteri, anak2 dan kuarga terdekat.
Macam ah_kwan pernah ckp bila hati kita lurus dan mghrpkan kebenaran dr Allah sampai masa Allah akan jelaskn laluan utk kita tempuh.
Saya dulu pn risau. Tp skrg kalau sembang dgn ahli kuarga pn saya cuma pesan supaya kita sama2 ingat Allah dan bgantung harap pada Allah. Bnykkn berselawat pada Nabi Muhammad S. A. W. Selagi ada Allah dan Nabi Muhammad dalam hati masing2 yakinlah pada ketentuan Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 02:32 PM | Show all posts
nuurr replied at 19-4-2021 11:51 AM
iya..saya tidaklah susah hati..tapi, saya masih berkira-kira,  perlu ke tidak bagitahu my partner. ...

keh keh keh

dari lu pening camna nak bgtahu partner...
elok layan lagu..tak pening kepala...



keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 04:54 PM | Show all posts
Edited by bluecathaze at 19-4-2021 04:57 PM
Ah_Kwan replied at 18-4-2021 11:59 PM
keh keh keh

kata tok hikam....

aku tak tahu apa maksud kitab tok hikam tu.. tapi hadis nabi SAW cakap begini..
Aku selalu mengikut sangkaan hambaKu. Aku sentiasa bersama-samanya. Ketika ia mengingatiKu dalam dirinya, Aku pun mengingatinya dalam diriKu. Jika dia mengingatiKu dihadapan orang ramai, Aku pun akan mengingatinya dihadapan orang yang lebih ramai. Jika dia mendekatiKu sepanjang sejengkal, Aku akan mendekatinya sehasta. Jika dia mendekatiKu sehasta, Aku akan mendekatinya sedepa. Jika dia mendatangiKu dengan berjalan kaki, Aku akan mendatanginya degan berlari

Hadis Qudsi riwayat Al-Bukhari.
aku buat apa yg aku tahu je.. huhuhuhu.. semua dengan izin dari Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 19-4-2021 02:32 PM
keh keh keh

dari lu pening camna nak bgtahu partner...

Haha..tepek lagu je ah kwan..

Ah kwan xnak kongsi cter dh ke..xkisah la cter ke..ceramah ke..bebelan ke..

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 05:21 PM | Show all posts
Ah_Kwan replied at 18-4-2021 11:59 PM
keh keh keh

kata tok hikam....

tolong explain sikit pls.. tq apek..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 15-4-2021 08:57 AM
Allahu akbar.. kereta awak jenis apa? ada gambar kereta ke?

keta wira sedan je..x jmpe smpai hri ni..da xde hrapan da tu rasanya..ada gmbr..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 15-4-2021 09:23 AM
Innalillahiwainnailaihirojiun.

Mudah-mudahan kerrta jjzzz ditemui dalam keadaan yg elok dan s ...

aminnn..yrb..thanks kak leen..baru blik dr kg tenangkn pkiran..klu x,serabutnya ya Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
nuurr replied at 15-4-2021 09:46 AM
Allahu...semoga dapat jumpa balik sis kereta tu..

tma kasih awk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2021 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
nuurr replied at 19-4-2021 09:45 AM
Assalamualaikum..dah 7 ramadan hari ni ya..

Korang..sy nk tanya pendapat la..korang pernah x berc ...

kita hadapinya bersama.. takpe.. yang penting perbaiki diri kita dulu.. rasa berkasih sayang .. insyaallah insan sekeliling kita juga akan ke arah kasih sayang.. akhir zaman penyatuan kasih sayang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2021 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
jjzzz replied at 19-4-2021 10:41 PM
keta wira sedan je..x jmpe smpai hri ni..da xde hrapan da tu rasanya..ada gmbr..

takziah awak.. mungkin ada hikmahnya tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 10:18 AM | Show all posts
nuurr replied at 19-4-2021 11:51 AM
iya..saya tidaklah susah hati..tapi, saya masih berkira-kira,  perlu ke tidak bagitahu my partner. ...

ramai je mcm tu. Just teruskan pemahaman kita...tambah2 ilmu sambil doakan yg terbaik utk ahli keluarga.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list