Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
38543
View
497
Reply

AKHIR ZAMAN.. MISTERI SEBUAH PERJALANAN..3.0

[Copy link]

Author: miftahuljamilah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2021 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
koko2 replied at 8-4-2021 04:33 PM
khenzz...saka org nusantara takat hiris jari sendiri bg makan 2..3..titik darah jer..

saka ompu ...

Hahaha.. Yap.. Depa mmg dasyat.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada terbaca dlm fb, komen2 ttg sesuatu akan berlaku selepas ramadhan. Kira celebrate syawal terakhir.

Sampai skrg tak dpt jumpa fb hanez zesteron dan muhd arifin.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 8-4-2021 08:54 AM
Dah tgk ke upacara (or ritual?) besar-besaran di Egypt utk pindah muzium mumia firaun. Gila baba ...

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 8-4-2021 08:54 AM
Dah tgk ke upacara (or ritual?) besar-besaran di Egypt utk pindah muzium mumia firaun. Gila baba ...

Ya Allah takutnya tengok. Dah macam memuja2.  Pernah terbaca yang keturunan raya kat sana pun sekarang ada berkaitan dgn IL. Wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:00 PM | Show all posts
kumpulan death metal pun dah ada simbol Firaun
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
nuurr replied at 8-4-2021 11:12 AM
Guys..sy tengah menunggu turn nk kena dos kdua ni

Sy xde kekuatan nk tolak beksing ni ...

alaa..kesiannya awk..semoga baik2 saje utk awk dan fmily,tryla tips yg porumer2 share sblum ni..semakin menghimpit keadaan kita..semoga Allah bantu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih cikgu TT.. suka betul refresh thread 2.0. Moga Allah kasihi, rahmati dan sayangi kita semua.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
tompie replied at 8-4-2021 04:49 PM
kalau ikut jalur keturunan, next in line ialah Prince Charles, lepas tu baru Prince William.
Takk ...

Ooops terskip charles hehe.. tp charles tu asal ada je kan. takde pun takpe.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 7-4-2021 11:29 PM
sekarang kat Malaysia tengah sibuk kes SOP dan selebriti.. seolah2 itulah isu utama setakat ni yang  ...

Yang ni mmg sangat2 setuju. Celeb2 one by one macam disusun pas dia , dia ni pulak. Isu pulak picisan yang pusing2 pun situ gak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 7-4-2021 11:34 PM
ada banyak lagi berita latihan/ senaman ketenteraan di negara luar sedang berjalan.. sedikit mas ...

Yup, ada kat ig semalam lalu lalang..  byk trak2 tentera berbaris non stop tak tau kemana, ini kat luar negara, lupa negara mana.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 7-4-2021 10:34 PM
sekadar ulangan untuk meneliti watak2 akhir zaman yang sedang dinanti sebelum muncul al Mahdi dan  ...

Salah seorang putra bani tamim, dah kena trmbak kat kuantan 2 3 hari lepas. Al fatihah
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 8-4-2021 05:20 PM
Hahaha.. Yap.. Depa mmg dasyat.

Gue terlupa pula pasal saka. Pasti saka QE bukan calang2, kiranya mcm jin elitist
Kiranya royalty ni memang kebanyakan ada sakakan
Gue ada baca buku trilogi pasung karya anie alja. Menarik buku ni pasal penulis sendiri adalah watak utama yg dipilih utk mewarisii saka nenek beliau.
Bila byk buat rawatan baru terbongkar rahsia keluarga beliau. Sebelah ibu memang keturunan raja patani yg melarikan diri. Sementara sebelah ayah adalah keturunan bidan keluarga diraja tersebut. Rupanya kedua keluarga memang berdendam dari dulu. Yg jadi mangsa cucu cicit.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2021 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 8-4-2021 08:19 PM
Yang ni mmg sangat2 setuju. Celeb2 one by one macam disusun pas dia , dia ni pulak. Isu pulak pici ...

modus operandi utk alih perhatian orang ramai kepada isu yg picisan.. malas saya nak citer bab ni .. tapi di belakang mereka mmg ada yg kontrol pun.. orang ramai akan lebih tertekan dan marah.. ini hanya punca tekanan demi tekanan dari SOP, ekonomi, sosial dan mental.. sebab tu la lagu pun GILA diangkat sebagai juara lagu pandemik buat manusia jadi tertekan .. tengokla rantaian2 kegawatan diri manusia.. apabila akal dan nafsu tidak terkawal.. mmg jadi zombie2 yg menggigit sesama kita diharapkan menjelang Ramadan kita semakin tenang sebelum tiba Syawal
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
gue replied at 8-4-2021 08:27 PM
Gue terlupa pula pasal saka. Pasti saka QE bukan calang2, kiranya mcm jin elitist
Kiranya royalty ...

Hahahaa.. Ramai dari keturunan pattani.. Ah Kwan pernah citer..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bluecathaze at 25-4-2021 06:47 AM

Delete....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 8-4-2021 05:46 PM

Timekasih berkongsi peringatan.. Mudah-mudahan Allah pelihara iman kita yg sgt nipis dan selalu goyang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 8-4-2021 08:54 AM
Dah tgk ke upacara (or ritual?) besar-besaran di Egypt utk pindah muzium mumia firaun. Gila baba ...

Knp aku rs mcm something wrong je dgn acara ni..tgh bulan mengambang, lps tu keranda2 tu di bawak mengelilingi tiang mcm obelisk..hurmm
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama follow..nak cek in ja
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 8-4-2021 10:09 PM
Knp aku rs mcm something wrong je dgn acara ni..tgh bulan mengambang, lps tu keranda2 tu di bawak  ...

Beguna jugak tiang sebatang tu setakat ini..
Xleh hadam manusia yg Allah laknat diberi penghormatan seperti itu. Dinegara yg umatnya majaroti islam plk tu. Makin pelik zaman kita hidop skrg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk group telegram byk dorang cerita...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list